Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

NEKROLOG - Dehumanizace Demo CD 2009, vlastní náklad

Ruchovým intrem na men zaútočila death metalová kapelka z České Kamenice, starým deathem odkojení chlapíci Nekrolog. Již při zběžném prohlížení okopírovaného obalu a zjištění, že se bude zpívat česky sebou tak trochu cukám, naštěstí jsem se již při druhém válu po intru, kompozici „Dehumanizace“ uklidnil. Zastřenému a hodně slabě zvučenému growlu Anguse totiž není naštěstí rozumět, takže vás české texty ani v nejmenším neruší. Hudebně se jedná o všechny ty staré Morbid Angely, „Kanibaly“ hrané na hodně podladěných kytarách (jak to tak chodí) s takřka hardcore bicími a vlastně i strukturou skladeb trochu do grindu. Však než se kapela řádně sehraje a naučí se psát skladby, je skutečně lepší uchýlit se k těm dvou – tříminutovkám, kde se lépe ztratí fakt, že hrajete riffy, které každý už někde slyšel.

Kapela v bookletu zdraví hojné množství kapel a já některé zdravím společně s nimi. Hlavně „The Rays Of The Sun“, kapelku, kterou jsem již hezkých pár let neslyšel, ale jež by snad měla připravovat nové album? Doufejme. Pardon, trochu jsem odskočil.

Následná „Zkáza“ je vlastně tím samým jako jednička, s tím, že kapela poctivě dře ty dvacet a více let staré postupy a se současností si problémy nedělá. Inu proč ne, koneckonců, death metal to je taky a snad si své příznivce najde. Produkce je taková normální, kytary se příliš nepovedly a až moc se utápí v hloubkách, přičemž občasné melodické výjezdy pak znějí tak trochu „mimo“. Občas si otevřu mou oblíbenou kratochvíli „Drumsite“ a sem tam tam klukům přidám nějaké snary, aby to znělo trochu nabouchaněji. A hned to sype lépe. Bohužel o muzikantských výkonech nemám proč se zmiňovat, jelikož hoši rezignovali na jakoukoliv snahu a valí prostě deathovou špínu bez ladu a skladu. Dynamika by ušla, nápady na tři minuty bohužel ještě nemáte. Jsou to takoví Bolt Thrower bez nápadu a zkušeností napsat dobré riffy. Prozatím. Trojku P.S. (Perverzní sadismus) již přeskakuji. Frázování ve čtyřce „Shnilej svět“ je vokálně mimo, bleskne mi ihned hlavou, coby v současné době pseudo – growlerovi ve výslužbě.

Už bych šel pomalu domů, ale Nekrolog se drží zuby nehty a sází další lahůdku, jako bych snad byl nějaký „Labužník“. Kluci máte rádi „Fleshless“ a chcete valit to, co oni? Tak poslouchejte a učte se, zatímco FL na nás vždycky vybalí tu svou perverzní prasárnu, která oblaží všechny příznivce infantilně laděného deathu, z tohoto CD slyším pouze pár riffů hraných dokolečka.
Právě tu končí poslední „Kde je tvůj bůh“ a já žel musím podotknout, že u vás prozatím nee.

Do budoucna určitě zlepšit jak zlomy, tak i jaksi navýšit počet riffů. 15 jest moc, 3 jest málo. A vy jste zatím na těch 3.
 
Tak a já dostal chuť na „In Blood We Trust“ od Hypnos. Zatím..

Čas: 24:29

Seznam skladeb:
  1. Intro/Dehumanizace
  2. Zkáza
  3. P.S. (Perverzní sadismus)
  4. Shnilej svět
  5. Labužník
  6. Schizofrenní korpofilie
  7. Kdo je tvůj buh?
http://bandzone.cz/nekrolog

Zveřejněno: 01. 07. 2009
Přečteno:
3963 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

08. 07. 2009 10:48 napsal/a Vladin
ss
docela ostrá a výstižná recenze,,,,akorat sem nepobral to s tema FL