Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

10 DOTAZŮ PRO REDAKTORY FOBIA ZINE - Část7. Posloucháš kromě metalové muziky ještě jiné hudební žánry? Pokud ano, jaké to jsou a proč?

10 DOTAZŮ PRO REDAKTORY FOBIE –  část 7.

O: Posloucháš kromě metalové muziky ještě jiné hudební žánry? Pokud ano, jaké to jsou a proč?


Márty

ANO, pokud není tímto myšleno grind, punk, HC, apod. tzn. Tvrdé styly jen dotýkající se metalu, tak si občas poslechnu FAITH NO MORE nebo dobrej pop, třeba U2, nebo občas klasiku, ale času je málo, jak kolega DW trefně poznamenal, není čas na špatnou muziku, a teď není čas ani na tu dobrou a to mě občas mrzí. Jiné styly nebo kapely poslouchám hlavně proto abych se odreagoval...

Corbow

Jistě, jak už jsem psal, mám v posledních letech metalový útlum a snažím se vstřebávat spíše fusion či jazz....možná to vyplývá i z toho, že se ještě také angažuji na basu v jazz flamencové kapela Acoustic Impact. Navíc jsem velmi otevřen jakékoliv živé muzice, pokud je na odpovídající úrovni.

Manafob

Nedá se říct, že bych cíleně poslouchal úplně jiné žánry. Spíš mi nevadí dobrá popina. Vývoj a chutě se mění a jak jednou říkal Pavlíček: „Nedovedl jsem si představit, že bych poslouchal dechovku a dneska když je opravdu dobrá, tak si jí poslechnu.“ Zatím se ztotožňuju s první částí ..

Johan

Ještě za komunistů jsem se díky kamarádovi dostal k tzv. undergroundu, tehdy to nebylo myšlené jako dneska z metalového pohledu, ale šlo o kapely, které byly zakazovány režimem. Vedle PLASTIC PEOPLE, DG 307 a dalších, které mě nebavily, mi kámoš pouštěl i ty, které mě naopak bavily (smích). Málokomu asi dneska něco řekne skupina PLYN, ale díky ní jsem se dostal k punku a později hard core. U nás v okolí Strakonic to mydlili TELEX, pak přišli PLEXIS, ŠANOV, VISACÍ ZÁMEK, KRITICKÁ SITUACE, ZNOUZECTNOST  – všechno ještě za starého režimu. V podstatě si rád poslechnu punk a HC i dnes.

Yvor

Určitě ano. Rád si poslechnu třeba nějaké dobré soundtracky a když je nálada, tak si pustím třeba Enyu atd. Důvod? Nevím..prostě to tak je.

Agos

Dělím hudbu jen na dobrou a špatnou. Proč? Protože mě interpreti v daném žánru oslovili. A žánry poslouchám fakt všechny včetně dechovky, ale Balkánské ..

Pushkin

Že bych kromě metalu nějakou hudbu aktivně vyhledával to asi ne, ale rád zajdu s přítelkyní na nějaký folkový koncert (Nezmaři byli fajn, Wabi je taky bezva chlapík), rád si poslechnu i klasickou hudbu. Jo, a taky nesmím zapomenout na Elvise, ten to všechno začal!

Goro

Jasně, poslouchám i „nemetalovou“ hudbu.  Jmenovat žánry…Raději vypíši pro představu pár jmen: Värttinä, Portishead, Radůza, Rush, Kosheen, Penitent, Ulver, Nine Inch Nails, Pink Floyd, Muse, Rajna, Nick Cave a další. A proč je poslouchám? Nenapadá mne inteligentnější odpověď než to, že mě prostě baví a oslovují.

Dharm

Občas si rád poslechnu klasiku (ale pouze celé orchestry). Ovšem moje hlavní úchylka je disco, když například jedu z koncertu, nebo ze zkoušky a chci se úplně odreagovat, pustím si například Scooter a relax nemá chybu..:))

Mafek

Jistě, rád si poslechnu i jiné styly. Nevadí mi vkusná popová, potažmo rocková písnička, world music, ambient, noise. Vkus se neustále mění. Nikdy jsem nepřišel na chuť černošským gospelům a spirituálům. To jak tam zpívají hejna velkejch nadšenejch megaprdelatejch černošek, tak to nedávám. I když svoje kvality to asi mít bude. Dětskej hip (hap) hop, mě taky zrovna dvakrát nebere. Jinak v tom mám celkem jasno. Existují totiž jen dva druhy hudby. Dobrá a špatná.

Orbb

Snad ani ne..

DW

Kromě metalu poslouchám vlastně jen keltskou lidovku (irskou/skotskou tradičně hranou, žádný new age) a občas filmové soundtracky, ale spíše minimálně. A když chci usínat při lahodných uspávacích melodiích, pak zvolím post-rock/metal (Yndi Halda) či shoegaze ala Alcest-„Suvenýry“..

Nathanella

Moderná opera a kapely s výbornými spevákmi. Lara Fabian, Pain Of Salvation...

Zveřejněno: 01. 06. 2009
Přečteno:
3269 x
Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář