Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
LLYR

EKTOMORF (hun), DEBAUCHERY (ger), DRONE (ger), AGRESSIVE FEAR (swi), pátek 10.04.2009, BLACK PES, Praha-Klánovice (www.blackpes.com), sobota 11.04.2009, BOOMERANG Club, Ostrava – Stodolní 22, (www.clubboomerang.com)

Právě vydali výbornou novou desku, vyrážejí na evropské turné a jejich jméno již delší dobu patří mezi zažité pojmy na evropské metalové scéně. Řeč není o nikom jiném, než o maďarské kapele EKTOMORF, která se v rámci svého evropského turné představí také v Praze (10.04.) a Ostravě (11.04.). Turné s názvem “What Doesn´t Kill Me 2009” probíhá za účelem propagace zbrusu nového, stejnojmenného, alba, které se stalo nástupcem dosud poslední desky „Outcast“.

Již dávno nejsou EKTOMORF známi pouze jako klon kapel SOULFLY nebo SEPULTURA, k jejichž hudebnímu odkazu se tak často hlásí. Během několika let se dokázali etablovat jako kapela, která s maximální intenzitou dokáže mistrně mísit metal s prvky hardcoru, punku a cikánského folkloru. Právě v romském původu některých členů kapely lze hledat zdroj nespoutané energie a živelnosti hudby Ektomorf, jež se projevuje hlavně při zničujících živých vystoupeních. To, co EKTOMORF spojuje s již zmíněnými brazilskými „S“, jsou podobné struktury skladeb a také sociálně-kritické texty. Někteří členové Ektomorf vyrůstali v sociálně slabších romských rodinách a díky tomu je jejich hudba řádně naštvaná, ale také okořeněna jedinečným, již zmíněným, cikánským folklorem, který dává jejich hudbě nepopsatelnou živelnost. A zde je právě možné hledat sílu této kapely. Ektomorf založili již v roce 1994 bratři Zoltan a Csaba Farkasové, kteří si splnili svůj sen a vypracovali kapelu do pozice celoevropsky uznávané skupiny, jejíž potenciál ještě rozhodně nebyl naplněn. 

Po úspěšném albu „Outcast“ z roku 2006 vyšla v tomto roce novinka v podobě desky „What Doesn´t Kill Me“ a nutno podotknout, že většina recenzí a kritik staví toto album zatím nejvýše v rámci celé diskografie EKTOMORF. O oprávněnosti tohoto tvrzení se můžete přesvědčit živě v Praze a Ostravě.

Jako support se na obou koncertech představí německé kapely DEBAUCHERY a DRONE a švýcarští zástupci AGRESSIVE FEAR. Vystoupení každé z kapel slibuje žánrově rozličnou podívanou. Zatímco DEBAUCHERY produkují hudbu na pomezí death/thrash metalu, DRONE nabídnou nekompromisní thrashovou hoblovačku a Švýcaři AGREESIVE FEAR zase výživnou porci hutného hardcoru.

Vstupenky na oba koncerty jsou k dostání ve všech běžných předprodejích. Více info na webu www.obscure.cz nebo tel. číslech 774220183 a 775095666.

Související linky:


Zveřejněno: 30. 03. 2009
Přečteno:
3247 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář