Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Hrají: AMON AMARTH (Swe), OBITUARY (USA), LEGION OF THE DAMNED (Nl), KEEP OF KALESSIN (Nor) Úterý 24. 3. 2009 PRAHA, Abaton

PRAHO třes se! Zajisti si památky, nech pozamykat doma děti a psy a aktivuj domobranu, neboť strašidelná deathmetalová noc se blíží! Přijde už v úterý 24. března a svá drsná vojska utáboří v tvém klubu Abaton! Ano, je to jediná, exklusivní zastávka velkolepého FULL OF HATE TOUR 2009 v ČR! Dorazí sem nejuznávanější mistři temného a brutálního odboru – Švédové AMON AMARTH, Američané OBITUARY, Holanďané LEGION OF THE DAMNED a Norové KEEP OF KALESSIN.
AMON AMARTH patří jednoznačně mezi evropskou špičku v ranku melodického death metalu. O tento majestátní post se zasloužili tvrdou prací, houževnatým koncertováním a neustále vysokou kvalitou všech vydaných alb. Zdrojem inspirace je pro ně severská mytologie. Vikinské válečnictví a pohanská mystika je slyšet v každé jejich nahrávce. Pojmy jako Odin, Valhalla, Thor, Ragnarök či Asgaard jsou zejména v dnešní době opravdu hodně populární. V jejich podání je to všechno mistrně zahrané a velmi sugestivní. Jejich poslední deska „Twilight Of The Thunder God“, ale i její předchůdce „With Oden On Our Side“ jsou všeobecně považovány za úplně nejlepší ze všech. Letos chystají další novou desku, takže se můžeme v Abatonu těšit na prvoligový death metalový bengál!
OBITUARY jsou jedním z průkopníků mrtvolného metalu. Jejich kariéra začala už na přelomu osmdesátých a devadesátých let minulého století. Poznávacím znakem kapely byly vždy drastické změny tempa, podporované jedinečným vokálem Johna Tardyho. Výše zmíněné atributy již od počátku odlišovaly toto úderné komando od ostatních floridských death metalových spolků. OBITUARY na svých deskách nenuceně servírují oldschoolový death metal, který je požehnáním brutalitě a jistotou toho, že tento extrémní styl jen tak neumře. Kapela se prezentuje aktuálním albem z roku 2007 „Xecutioner´s Return“, ale vydali také nové EP „Left To Die“. Že by předzvěst nové desky? Uvidíme v Abatonu.
LEGION OF THE DAMNED rozpoutali svou první metalovou thrash bouři v roce 2006, když spatřila světlo světa jejich nekompromisně zabijácká fošna „Malevolent Rapture“, ve které mistrovsky zkombinovali zběsilý hudební rachot se střednětempými rytmy osmdesátých let a vše přenesli v moderní „killer“ podobě do nového milénia. Jejich další deska „Sons Of The Jackal“ (2007) byla ještě víc temná a různorodá. Přinesla notnou dávku nezbytného násilí, ostrých riffů a dokonale pekelných rytmů. K roku 2008 si připisují další novinku do diskografie speciální reedici „Feel Of Blade“ a není žádným tajemstvím, že závěr roku 2008 jim patřil bezezbytku, neb svou novinkovou deskou „Cult Of The Dead“ kompletně obsadili top příčky snad všech Evropských albových hitparád, včetně našeho Sparku! Čeká vás maximální dávka brutality legie prokletých!
KEEP OF KALESSIN ví jak vytvořit black metal se vším co k němu patří a dokonale tak vyvrátit spekulace o tom, že se tento hudební styl dostal do období stagnace. S nadšením přináší do tohoto kontroverzního metalového stylu svěžest a oživují tak všechny temné prvky, které poskládané do celku vytváří důmyslný kus černého metalového umění. Čtveřice s mistrem Obsidianem C v čele dojímají melodiemi s dotekem progresivního thrashe a spoustou náladotvorných vychytávek.
Co dodat? Čeká nás noc živých mrtvých! Tak živých, až se vám zavaří krev v žilách! Tak pozor! PRAHA, Abaton, 24.3.2009!
Vstupenky jsou k dostání v pořádající agentuře Pragokoncert, tel: 577 432 420, 777 701 591, e-mailu: dupalova@pragokoncert.com, přes stránky www.mastersofrock.cz, v předprodejních sítích Ticket-Art, Ticketstream a Ticketportal a ve všech obvyklých předprodejích.

Zveřejněno: 18. 02. 2009
Přečteno:
3177 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář