Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

CROWPATH (swe) SAYYADINA (swe) Úterý 17.02.2009 Klub 007, Praha – Strahov, (www.klub007strahov.cz)

Obzvláště poslední roky tahá švédská grindová scéna ze svého rukávu jeden trumf za druhým.  Výborná příležitost shlédnout její dva přední soubory se domácím příznivcům ultrarychlé hudby naskytne v úterý 17. února, kdy se na strahovské Sedmičce představí kapely CROWPATH a SAYYADINA. Jedná se o dvě přední severské brusky, přičemž tuzemskému publiku je zřejmě známější crust/grindová SAYYADINA, která se v posledních letech představila na festivalech Brutal Assault a Obscene Extreme, nebo jako předskokan na pražském koncertu ROTTEN SOUND.

Intenzita, rychlopalba bicích, které obsluhuje neuvěřitelně rychlý a přesný Erik Hall, brutální kytary… Toť krátká charakteristika hudby CROWPATH, která vás překvapí zejména svou neortodoxností, jež spočívá zejména v hustém propletenci grindu a drobných hardcorových příměsí a posvé ose krááčí až někam k math coru. Jako příliš troufalé se na první pohled může zdát jejich přirovnávání ke kapelám jako CONVERGE nebo CEPHALIC CARNAGE, ale kdo již měl s touhle partou tu čest, rozhodně potvrdí, že se nejedná o scestné tvrzení. Živě jsou CROWPATH velmi přesvědčiví a ve spojení se SAYYADINOU se postarají o velmi výživnou grindcore party. Pro úplnost ještě zbývá dodat, že kapela na tomto turné propaguje svou poslední nahrávku nesoucí název „One With Filth“, která vyšla na konci minulého roku pod křídly Candlelight Records. 

To SAYYADINA je v našich luzích a hájích mnohem známějším a zaběhlejším jménem. Tato nespoutaná tříčlenná saň se naposledy připomněla s vynikající deskou „Mourning The Unknown“, na které nás zasypává typickým ultrarychlým grindem s crustovou přímočarostí, který je pro tuto partu tak charakteristický. Ostatně co jiného také čekat od kapely, která v roce 2001 vznikla z podnětu členů NASUM a GENERAL SURGERY.. SAYYADINA se postupem let proměnila z původně slibného projektu v plnohodnotnou a respektovanou kapelu, která plodí nadstandardní alba a hrdě reprezentuje vyhlášenou švédskou grindovou školu.

Vstupenky na koncert v ceně 200,- Kč k zakoupení pouze na místě. Více informací na mailu infoassault@centrum.cz nebo tel. čísle 774220183.

Související linky:


Zveřejněno: 16. 02. 2009
Přečteno:
3306 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář