Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
INSANIA

CAPTAIN CLEANOFF – Symphonies of slackness CD 2008 Obscene productions

Tak koukám, že v Austrálii se nedaří jen klokanům a surfařům, ale zjevně i grindu, protože nahrávka Symphonies of slackness pochází právě z těchto končin. A ihned zaujme svým názvem, který dává vzpomenout na legendární fošnu klasiků Carcass. Nepřehlédutelný je i obal a celkové provedení bookletu, kde nechybí patřičné množství chodících mrtvolek. Protinožci, kteří se skrývají za názvem Captain Cleanoff, působí na scéně již od poloviny devadesátých let, ale příliš zápisů ve své diskografii nemají. V roce 1997 vychází demo, o dva roky později dvě split 7“ (s Drunkard a Open Wound) a léta páně 2002 pak stejnojmenné mini CD. Recenzovaná nahrávka z roku 2008 je tudíž jejich plnohodnotným debutem.

Marně tápu v paměti, kdy mě intro neprudilo, ale s potěšením mohu konstatovat, že to není tento případ. Intro se postupně rozjíždí, valí se, drtí a dokonale připravuje půdu pro věci následující. Hned druhá Your fate pak definitivně  vytyčuje směr, kterým se necelou půl hodinku budeme ubírat. Grind, grind a zase grind.  Vše uhání s patřičnou intenzitou a náboj tomu rozhodně nechybí. Je vidět, že chlapi už mají něco odehráno, protože vše je zahráno s naprostou suverenitou a přehledem. Ani nemá cenu rozepisovat se o každé skladbě, protože díky délce jednotlivých kusů (rozmezí 1 až 2 minut) jeden vál kolem uší prosviští a už se na vás hrne další skočný kousek. O nějakém odpočinku a oddechu nemůže být ani řeč. Chvílemi se dostane i na v grindu ne zcela obvyklé věci, jako jsou třeba krátká kytarová sóla (Wretch, Wizard´s  sleeve), nebo třeba melodické (dá-li se to tak vůbec nazvat) kytarové postupy (Symphonies of slackness), které celý ten mazec příjemně osvěží. Co se vydařilo hodně, je zvuk. Na svá bedra si ho vzal na dané scéně vyhlášený Scott Hull (Pig Destroyer, Agoraphobic Nosebleed) a s tímto úkolem se popasoval znamenitě. Každý nástroj je dokonale čitelný, což v grindovém ranku není vždy pravidlem. Ale abych nepsal pouze o pozitivech, musím zmínit pěvcův uřvaný projev, který mi příliš nesedí a v celkovém součtu ubral jeden bodík. Nemohu si pomoci, ale jeho vokál je dle mého slabinou jinak nabušeného matroše.   

Pro fanoušky nadupaného a poctivého grindu je tohle deska, která nemůže zklamat. Pravda, sice zde nenajdeme nic, co by jsme v daném hájemství již mnohokrát neslyšeli, ale to jsem od Captain Cleanoff neočekával a ani nepožadoval. Postačuje mi to, že nabízený materiál je složen z těch nejlepších grindových ingrediencí. Tím spíše potěší i fakt, že pánové letos poprvé navštíví starý kontinent a chybět nebudou ani na letošním ročníku Obscene Extreme, který se bude konat ve Svojšicích u Přelouče. Pokud potvrdí formu z tohoto cedla, budou patřit k ozdobám této zvrhlé přehlídky.   

Čas: 28:13

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Your fate
  3. Gore grind thrush attack
  4. Stuck in a rut
  5. 3234
  6. Wipe ya fetus
  7. Blockhole
  8. Cold showa
  9. Mr. Serious
  10. Hard core fashion parade
  11. Baby got gunt
  12. Tow da line
  13. Wretch
  14. Just another breakdown
  15. Symphonies of slackness
  16. Here tis
  17. Frog dog
  18. Life metal
  19. Toxic mind
  20. Wasting time and money
  21. Wizard´s sleeve

Zveřejněno: 02. 03. 2009
Přečteno:
3308 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Goro | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář