Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HEIDEN – Andzjel

SEBASTIEN – Závidím CD-R 2008, vlastní náklad

Pardubický Navar měl před časem slušně našlápnuto a nahrávka z roku 2005 byla příslibem do budoucna. Ale když kapelu opustili dva členové, šel Navar k ledu. Ne tak bratři Jiří (kytara, zpěv) a Radek (bicí) Rainovi. Ti kapelu doplnili o nové tváře Ondřeje Pecinu (kytara, programování, sbory) a Petra Kovačku (baskytara, zpěv) a pootočili kormidlem do klidnějších vod. A pozměněný směr s sebou přinesl i nový název kapely a tak vznikli Sebastien.

A celkem rozumně pánové nejdříve nahráli jen promo singl, který je předzvěstí připravovaného alba Pláč bílých růží. Předložené 3 písničky oscilují mezi melodickým pop metalem a progresivním rockem. Ale aby nebyla slova pop metal špatně pochopena – rozhodně se nejedná o cajdáky načichlé tancovačkovým bigbítem, na to jsou Sebastien dostatečně inteligentní. V podstatě lze slovem „inteligentní“ dobře charakterizovat celou nahrávku i české texty, které se celkem úspěšně vyhýbají klišé obratům (no, možná v Závidím se zpívá na trochu obehranou lyriku).

Svižné songy s odlehčenými a pomalejšími pocitovými pasážemi nabízí pestrou paletu tónů a nálad. Kytara je sice vůdčím nástrojem, takže samozřejmě nechybí vyhrávky a sóla, ale kapela je na tom instrumentálně dobře na všech frontách. Zaujmou i variabilní vokály – ať už kvalitní čistý sólový zpěv nebo časté sbory (s těmi opět vypomohl někdejší člen Navaru Julián Záhorovský, někomu možná známý ze Superstar). Jako nedílné dílky do skládačky pak zapadají pestrá hra bicmena, překvapivě dobře slyšitelná výrazná baskytara i nenápadné, ale funkční klávesy.

Seznam skladeb:

  1. Závidím
  2. Pláč bílých růží
  3. Jdou

Čas: 13:18

www.bandzone.cz/sebastien


Zveřejněno: 15. 02. 2009
Přečteno:
3407 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář