Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

THE BLACK DAHLIA MURDER (usa), CEPHALIC CARNAGE (usa), PSYCROPTIC (swe), SYLOSIS (usa), Sobota 31.01. 2009, Praha, EXIT CHMELNICE (www.exitchmelnice.cz)

Uchu lahodící sestava kapel se vyznavačům extrémní hudby představí 31. ledna v pražském klubu EXIT Chmelnice. Předně jmenujme zaoceánské deathcorové leadery BLACK DAHLIA MURDER a stále originální a svojské „hydro-grindery“ CEPHALIC CARNAGE, které dále podpoří tasmánská deathmetalová ikona PSYCROPTIC a britští SYLOSIS. Koncert se uskuteční v rámci rozsáhlého evropského turné, které odstartovalo 15. ledna na Islandu a končí 22. února koncertem v Lucembursku.

THE BLACK DAHLIA MURDER patří mezi přední kapely současné NWOAHM a své jméno si mezi tuzemskými fanoušky vybudovali mj. vystoupením na předminulém ročníku festivalu Brutal Assault. Jejich poslední deska „Nocturnus“ stále čeká na svého nástupce a proto se kapela rozhodla připomenout se evropským fanouškům alespoň prostřednictvím živých koncertů. Právě poslední deska „Nocturnus“ je mezi zasvěcenými považována za nejsilnější dílo kapely a často bývá, co se kultovnosti týče, srovnávána s legendární deskou „Slaughter Of The Soul“ od severských AT THE GATES. Příznivci typického death/thrash/HC nářezu by si však neměli nechat uniknout ani jejich předešlá dvě alba „Miasma“ (2005) a „Unhallowed“ (2003). Stejně jako u dalších kapel podobného ražení se největší síla kapely skýtá v živých vystoupeních, kdy teprve naplno vyzní energičnost a tvrdost jejich hudby, kterou pocítíte teprve uprostřed rozjetého mosh pitu a věřte, že kapela jako THE BLACK DAHLIA MURDER vám tento zážitek poskytne s více než stoprocentní jistotou.

Ve vodách deathmetalových či grindcorových se málokdy objeví kapela, která dokáže produkovat nekompromisní a tvrdou hudbu, být originální a zároveň se nebrat až tak smrtelně vážně. Jednou z mála výjimek potvrzujících pravidlo jsou v tomto směru Američané CEPHALIC CARNAGE - milovníci marihuany, vtipálkové a zároveň schopní muzikanti, ovlivnění všemožnými hudebními směry jazzem počínaje a extrémním metalem konče. Hned první placka „Conforming To Abnormality“ (1998) zaujala fanoušky i hudební kritiky, kteří oceňovali instrumentální zdatnost denverské pětice i originalitu jejich tvorby, již sami muzikanti nazvali "hydro-grindem". Další zlomové album přichází o rok později v podobě „Exploiting Dysfunction“. Hudba na desce opět posunula skupinu o kus dál a dala jejímu "ultra-grindu" ještě extrémnější, novátorštější a šílenější tvář. Předminulý rok vyšla dosud poslední placka s názvem „Xenosapien“ , která nabízí opět velmi výživnou, v případě CC velmi sofistikovanou, porci agresivity a brutality, které nechybí nezbytná technická vyzrálost a kvalita.

Kapela vzbuzující pozornost svým původem i hudbou. To vše se skrývá pod jménem australské formace PSYCROPTIC. Kapela, která se řadí mezi čelní představitele žánru technického deathmetalu, vydala v minulém roce velmi povedené album „Ob(Servant)“, které hodlá zevrubně představit také svým evropských fanouškům. Významným milníkem v historii kapely je zajisté i podepsání světového kontraktu s labelem Nuclear Blast Records.

Koncertní čtveřici doplňují ještě britští progresivní thrasheři SYLOSIS, kteří se také mohou pochlubit novou desku s názvem „Conclusion of an Age“.

Vstupenky na koncert jsou k dostání ve všech běžných předprodejích Obscure promotion. Více informací získáte na webu www.obscure.cz nebo tel. číslech 775 095 666 a 774 220 183

Související linky:


Zveřejněno: 17. 01. 2009
Přečteno:
3304 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

17. 01. 2009 12:57 napsal/a Dharm
Psycroptic
juu Psycroptic, no tesim tesim jak malej jarda