Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

METAL BREATH ZINE #51 32 stran, vydáno: listopad 2008

Do druhé padesátky nakročil tuzemský fanzinářský nestor Metal Breath. A stále na papíře, za což je třeba pana vydavatele velebit. Ale i v Metal Breath se časy mění a po letech došlo ke změně významné – post šéfredaktora opustil Pavel Maňas a tato funkce byla „svěřena nesvéprávné osobě“ jménem Pavel Kusniarik. Tohle „zemětřesení“ ale nemá na podobu časáčku žádný vliv, snad jen počet stránek se zase snížil. Jinak stejná grafika jako vždycky, stejná struktura a stejně kvalitní novinařina. K designu mám v podstatě jen jedinou připomínku – distribuční katalog MB bych řešil tak, aby šel z knížečky opatrně vytrhnout a všechny stránky žurnalistické by zůstaly (tím bych ušetřil místo v archivní skříni – smích).

Rozhovorů je proti minulému numeru 1,5 x více, což dává výsledek tři. Třikrát jedna strana formátu A5, takže spíše stručnější zpovědi. Ale oč jsou kratší, o to jsou zajímavější. Husarský kousek se povedl v případě výslechu Františka Štorma, který se rozpovídal o svém projektu Airbrusher. Odpovědi jsou vtipné, s velkou dávkou nadsázky a sebeironie. Druhým zpovídaným pánem je Rámus z Avenger, kteří už asi tři roky slibují nové album. Takže se řeč točila kolem  přípravy desky, koncertů, sestavy a podobně. Poslední rozhovor spáchal Pavel s Rammim z finského labelu Firebox. Zajímavá sonda do vydavatelství, jeho politiky a do finské scény.

Výborné recenze byly vždy vlajkovou lodí MB a je tomu tak stále. Píšící persony (Pavel Maňas, Michal Husák a Pavel Kusniarik) mají už hodně za sebou a oddělení kritik alb i demáčů se čte samo. Minule jsem psal něco v tom smyslu, že nenacházím jedinou recenzi (na nahrávku, kterou znám), se kterou nesouhlasím, tentokrát to trochu zkoriguji. Jistě, vždy jde o subjektivní názor, ale napsat o našincích From Beyond, že hrají metalcore...?!

A abych nezapomněl, velice zajímavý je report z festivalu Bloodstock, který se konal v srpnu ve Velké Británii.

Celé číslo je volně ke stažení na webu, jste-li příznivci papíru, můžete si jej objednat a doputuje k vám zdarma... Tak na co čekáte?

http://www.metalbreath.cz


Zveřejněno: 27. 01. 2009
Přečteno:
3320 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář