Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Spasm - Paraphilic Elegies CD 2008, Rotten Roll Rex

„Konec kočkování chlapci! A teď načneme zábavu z jiného soudku! Ze soudku umění,“ doznívá intro první skladby přerovských gore/grind maniaků Spasm a já jenom čumím, jak umím. Odpal vskutku brutální.. Bass grind (to znamená, že kapela zcela postrádá kytarovou práci) valí v opravdu velkém stylu, velice překvapí hlavně téměř veselými tempy (někdy hraničící s grindovou polkou, ale to berte s velkou rezervou), rozhodně by chlapci nemohli zahrát babičkám a dědečkům v horní dolní k tanci.

Po předchozím splitku se slovenskou bandou Mizar jsem nečekal žádné zklamání a také se mi ho nedostalo. Perfektní grind, valící se všemi směry, nekompromisně ničící vše, co se mu postaví do cesty. Nátlakové riffy a rytmy, super prasácký zpěv, bicí, které obstarává Lukáš (též z tuzemského, v současné době dosti uznávaného projektu Translunaria), ani na chvíli si neoddychneme, jelikož vše je stále v pohybu. Produkce nahrávky je stabilně parááádní (o mastering se staral Mr. Pigs & Frogs z Eardelete), moc se mi líbí, jak basa ničí vše kolem, v doprovodu správně guturálního projevu. Sype to, jen co je pravda. Trochu jsem postrádal u skladeb alespoň nějaký ten zářez, krátké zastavení, ale tenhle rychlík asi nejspíše nejde zastavit. Nebo spíš ani zastaven být nechce. Seká a pálí vše kolem sebe, kdokoliv neuteče, má smůlu. Dvanáctý track, „Multicolour Shit Eater“ začíná nabíjením zbraně a přesně takový pocit mám z poslechu poslední nahrávky Spasm.

Neustálý tah na bránu, nekoukat nalevo napravo, jet dopředu. Sice trochu na úkor diversity, ale zato vstříc přesvědčivosti a hlavně, pořádně zničujícímu nářezu.  Čtrnáctá „Disturbing Tampon Fetish“ s hekající ženou v intimní chvíli, kdy její vyvrcholení je doprovázeno stále se zvyšujícím tempem nástrojů je ovšem naprostá paráda, kterou jsem prozatím slyšel jen na velmi málo kotoučích. Chlapci navíc ukazují svůj smysl pro humor i v jiných chvílích. Například při posledním coveru ruské pseudo-lesbo-bandy T.Á.T.A (eh pardon holky), kdy je výsledek zatraceně lepší, než originál. Velmi by mne těšilo, kdyby se časem udělalo třeba nějaký ten výběr, kde by grindovky předělávaly jen popík. Rozhodně by to mohla být zajímavá záležitost, jen najít dost velký počet kapel, co by do toho šly. Srandovní je, že teprve poslední, delší skladby splňují přesně to, co jsem chtěl a dělají dobře. Změny temp jen podporují brutalitu kapely, do budoucna bych tedy kapelu poprosil, aby měnila tempa o poznání více.

Jinak vůbec nemám co bych dodal, pokud se vám líbili starší Spasm, budou se vám dozajista líbit i noví. A máte pravdu, zábava z jiného soudku to je, ale ten soudek se nám líbí… Tak konec kočkování!

Čas: 30:07

Seznam skladeb:

  1. Innocent Foetal Atomizer
  2. Paedophilic Kindergarten Party
  3. Submissive Corrosive Thermopiss
  4. Menses Businessman
  5. Beautiful Human Toilet
  6. Outdoor Snuff Derby
  7. Anal Carnival
  8. Shy Lesbians' Defecation
  9. Perpetual Sperm Injections (Gut Cover)
  10. Batiqued By Diarrhoea
  11. Horny Rectal Alchymist
  12. Multicolour Shit Eater
  13. Miss Piss Junior
  14. Disturbing Tampon Fetish
  15. Sperm Pool Championship
  16. Fatal Menstrual Defect
  17. Phormaldehyde Clit Licking
  18. Asian-Teens Squirting Laboratory
  19. Interdental Hairiness In Blossom
  20. Penis Tuning
  21. Loves Me Not (T.A.T.U. Cover)

http://www.spasmgrind.com/

http://www.myspace.com/spasmgrind


Zveřejněno: 08. 12. 2008
Přečteno:
4069 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář