Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

MYSTERIOUS ECLIPSE – Launching An Attack Promo CD-R 2008, vlastní náklad

Dvanáct let už táhnou slovenským metalovým podzemím Martin Bradáč (kytara, programing bicích) a Michal Hrabovský (baskytara, dříve zpěv). Jejich kapela Mysterious Eclipse ne a ne stabilizovat sestavu, ostatně každá ze čtyř nahrávek vznikla v jiném složení. Oproti minulému albu ...And The Long Night Fell, No Morning Followed opět došlo k jedné personální změně a také k jedné změně nepersonální. Tu personální každopádně vítám, minule jsem si dovolil Michalův pěvecký výkon považovat za špatný a zdá se, že jsem nebyl jediný. Každopádně za mikrofonem stojí nový člen kapely Vavro Dzurilla (jinak viloncello ve skupině S.O.Y.M.). Jeho výraz je mnohem přesvědčivější. navíc se nedrží jen jedné polohy, ale střídá klasický deathmetalový murmur s blackovým skřehotákem.

Z charakteristiky zpěvu by se mohlo zdát, že Mysterious Eclipse hrají (jako dříve) mix death a black metalu, zvlášť když vzpomenu nepersonální změnu, kterou je rezignace na klávesy a sázka na čistě kytarový projev. Ale ono tomu tak docela není. Jistě, oba zmíněné metalové extrémy ve třech skladbách převládají, ale zároveň se hraje i na hodně melodickou a progresivní notu. Kytarové vyhrávky a sóla jakoby vypadly z produkce kytarových mágů a abych pravdu řekl (a trochu předběhl závěrečné resumé), jsou tím nejlepším, co promo nabízí.

Celkový dojem z nahrávky je totiž tak trochu rozpačitý. V jednotlivostech to není nikterak zlé, už zmiňovaný zpěv je celkem v pohodě, kytaru už jsem chválil a programované bicí nepochválím teď. Programing je totiž s odpuštěním triviální, monotónní a navíc v některých místech otravný, protože již zmiňované kytarové parádičky by ještě více vynikly, kdyby bubny trochu slevily na hlasitosti i na počtu úderů. Největší problém vidím v komponování. Rychlé pasáže jsou sotva průměrné a v mezích žánru nepřináší vůbec nic nového. Zvraty od nářezničiny k atmosférickým úsekům jsou násilné, stejně jako přechody mezi jednotlivými skladbami (dlouho jsem neslyšel tak amatérsky sestřihanou nahrávku, na které by byly prodlevy mezi skladbami tak krátké, že to vyloženě ruší).

Nedá se nic dělat, tahle nahrávka mě baví jen a pouze v okamžicích, kdy to kytarista rozjede. Vše ostatní už tady bylo v mnohem lepším provedení.

Čas: 12:12

Seznam skladeb:

  1. Bloody Victim
  2. Princess Of Pain
  3. Purgation

Zveřejněno: 22. 11. 2008
Přečteno:
3328 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

24. 11. 2008 18:13 napsal/a Brado
Bicie
Dik za recku . Bubenika sme konecne zohnali