Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

MALIGNANT TUMOUR - In Full Swing - Digipack 2008 - Insane Society Records

Třetí studiová fošna Malignant Tumour přináší porci zmetalizovaného rokenrolu, potaženého tenkou crust punkouvou krustou. Jedenáctka dovádivých skladeb začíná přesně tam, kde končilo minulé dílo Burninhell. A proto - točte se pardálové!

We Paint The Town Red je klasicky vystavěná, našláplá skladba. Slibný začátek, refrén, kytarové sólo, refrén a konec. Nic komplikovaného. Ostatně o tom Malignant Tumour nikdy nebyl. Kapela sází na jistotu, dravost a přímočarost. Srdceryvným vysokým metalovým výkřikem metááál! (Tomáš Hradil), při kterém mi vždy cukají koutky úst, začíná druhá We Are The Metal. To třetí song Bristroll nabízí pomalejší atmosféru s dusajícimí šlapáky. V textu se pojednává o lásce k Anglii a zejména městu Bristol, které malignanti loni navštívili během turné s Gurkha. Smack The Fools je těžce rokenrolová skladba. Neustále mi to něco připomínalo, až jsem přišel na to, co. Tenhle song je jak vystřižený z dílny Kabátu, z období prvních dvou desek, na kterých by se s klidem krásně vyjímal. Stačilo by jen dosadit Vojtkův zpěv a iluze by byla téměř dokonalá. Thrashem silně nasáklý melodický rokec. Žhavil Béda, žhavil drát, až byl žhavý akorát...Nejkratším a zřejmě i nejúdernějším válem na cedlu, je pak ani ne dvouminutový pozdrav francouzské firmě vyrábějící kvalitní povozy - Renault Star. Zato šestá pecka High Time To An End, je lazena na temnější notu a je více méně odpočinkovou záležitostí před dalším trsáním, neboť na řadu přichází titulní In Full Swing. Jasný hit, při kterém si můžu otevřít dalšího lahváče (ať žije domácí alkoholismus) a zasvingovat si po kamrlíku. Osmá Electric Church začíná bicími. Konkrétně rytmickými údery do kotle a tomů, aby se posléze přidaly i zbylé instrumenty, tedy dvě kytary a basa a já pokračuju v kalení, protentokrát ovšem rockovém chrámu. Kostra jednotlivých songů je víceménně totožná - hybný rozjezd, sloka, refrén, sólo, sloka. Ale díky citlivým a vkusným aranžím, je vše zkomponováno tak, aby se muzika jen tak neoposlouchala. To platí i v řinčivé devítce In Bottle There´s No Law. V desáté skladbě Dressed To Kill mi už schází jen Lemmyho chraplák. Taková je to řehole. Poslední kousek Hellbooze Armageddon s výtečnou baskytarou, se tak stává z alba mým nejoblíbenějším.

K dobrému dojmu z nahrávky přispívá i povedený zvuk ze studia Šopa, který se vyloženě povedl a má koule, tak nezvyklá forma digipacku, která je poměrně originální. Tvoří jej čtyři průsvitné černobílé "negativy", přičemž na každém je zachycen jiný člen skupiny. Problém nastává, pokud si chci přečíst texty, které jsou otištěny také právě na onom ikriminovaném plastovém negativu a jsou proto hůře čitelné a to ještě jen proti světlu. To je ale jen malichernost na jinak povedeném CD, na kterém je k vidění i multimediální bonus, v podobě tří kratších klipů. První líčí zážitky a postřehy z moskevského výletu, druhý je report ze studia a třetí je trailer na DVD Malignant Tumour Europe Footbal Championship.

Pryč jsou doby gore grindových začátků Malignant Tumour i sociální rebélie typu Fuck Off NATO!. Těm se zdá se už nadobro odzvonilo. Světoběžník Bilos a jeho kumpanie se teď chtějí bavit, přesně podle profláklého hesla sex, drogy a rokenrol. A to jim jde náramně. Když o tom tak přemýšlím, je to vlastně taková metalová dechovka, či flašinet, pro ty, co jim je dnes přes třicet a více. Po digipacku Cereral Turbulency (škoda že posledním), je tak In Full Swing další podařená nahrávka  z ostravského regionu, která svým záběrem a kvalitou může konkurovat i v  jiných, neslovanských destinacích.

Seznam skladeb:

  1. We Paint The Town Red
  2. We Are The Metal
  3. Bristroll
  4. Smack The Fools
  5. Renault Star
  6. High Time To An End
  7. In Full Swing
  8. Electric Church
  9. In Bottle There´s No Law
  10. Dressed To Kill
  11. Hellbooze Armageddon

Čas: 37:35


Zveřejněno: 08. 11. 2008
Přečteno:
3508 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář