HUSMAN FEST

BRUTE - Furious Pictures And Agony Promo CD-R 2008, vlastní náklad

Skupina Brute vznikla před deseti lety na Slovensku, vrhla se na death metal, v roce 2000 natočila demáč a záhy se rozpadla. Jen basák Steve se snažil udržet název Brute při životě, ale kromě propagace demáče se dlouho nedělo nic. Až letos se Steve rozhodl pokračovat jako osamělý jezdec a v únoru nahrál promo obsahující intro, čtyři skladby a outro.

A protože studio uvedené na jednoduchém obalu není, zřejmě se jedná o domácí podmínky, PC a program na skládání bicích. A na zvuku je to hodně znát, je plochý, nevýrazný a hlavně bicí zní vyloženě nepřirozeně. Nelíbí se mi ani programing, hlavně palebné pasáže jsou sterilní a místy mám dojem, že bubny jsou nasekány tak, jak Steveho napoprvé napadlo. Navíc jsou bubny vytažené proti ostatním nástrojům a místy kytaru vyloženě ubíjí, hlavně když míří až do grindových sypaček.

Steve se snaží o technický agresivní brutální death metal, chvílemi až grind. Ale celkový dojem z nahrávky je takový rozpačitý. Kytara sice tu a tam předvede zajímavou vyhrávku (hlavně ve čtyřce jsou dvě podařené pasáže s vyjící kytarou) nebo sólo, ale když čtvrthodina uteče, nepamatuji si z muziky dohromady nic, v podvědomí mi zůstává jen chaos. Asi nejpodařenější skladbou je pětka Jail Of Inner Self 1998, která byla napsána (jak název napovídá) před dávnými časy. Má takovou čitelnější strukturu, místy pomalejší tempo a kytarová práce se mi tady líbí nejvíc. Zpěv poletuje od deathmetalového chrčáku po grindový řev a v podstatě mu není co vytknout.

Ač mám pro Steva pochopení a svým způsobem si zaslouží obdiv, že se na muziku nevykašlal a sám se snaží táhnout Brute dál, nemůžu si pomoci a musím konstatovat, že tohle je průměrná záležitost, která asi uspokojí jen autora a pár deathmetalových všežravců.

Seznam skladeb:

  1. Awe Intro
  2. Furious Pictures And Agony
  3. Stone Face
  4. Victim Of Lewdness
  5. Jail Of Inner Self 1998
  6. Norman Outro

Čas: 16:14

http://bandzone.cz/brute 


Zveřejněno: 29. 10. 2008
Přečteno:
3369 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář