Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

AMORTEZ – Anno Diabolica Promo CD-R 2008, vlastní náklad

S brněnskou cháskou Amortez se letos setkávám podruhé. Nejdříve jsem je viděl na Basinfirefestu (překvapili), nyní mi na stole přistál promokotouček čítající tři skladby z plnohodnotného alba, které je natočeno a čeká na vydavatele.

A podle předloženého vzorku soudím, že toho panáčka s propiskou, předtištěnou smlouvou, kontakty do lisovny a tiskárny najde. Když kolem sebe vidím, jaké „zázraky“ dnes na CD vycházejí, patří Amortez k tomu lepšímu, co naše zemička může nabídnout. Samozřejmě, ne všechno se mi líbí, ale v podstatě jsem se vzorkem spokojen. Nejvíce s prvním songemEternity Short, který se po nenápadném úvodu promění ve svižnou vypalovačku a severem načichlé kytarové eskapády mají silný náboj. Stylově to má asi nejblíže k black metalu, ale black metalu modernímu a možná i atmosférickému. Ale pod slovem atmosférický je třeba si představit dojem ze skladby, nikoliv masivní zapojení kláves, ženských zpěvů nebo vlezlých melodií – bez toho všeho se Amortez obejdou a přesto tam ta atmosféra je. S druhou skladbou mám jeden velký problém. V podstatě se odvíjí ve středním tempu, snad temného heavy doom metalu, ale skoro celou dobu tam kazí dojem nesmyslné klepání nevím čeho nevím na co (smích). „Jestli je to rytmičák, tak ho před lisem ofiko céda vymažte! Jestli je to programovaný, tak to vymažte taky! … Sakra, na dalším aparátu to zní jako kopáky... Fakt nevím, proč do pomalého a ponurého válu musíte rvát dvakrát rychlejší klepačky.“ Přitom když si to klepání odmyslím nebo na chvíli přestane, je to podařená tryzna. V trojce se tempo přelévá z pomalého do rychlého, opět potěší hlavně kytarová práce, opět nepotěší občasné klepání (viz. předchozí skladba). Zpěv je poměrně variabilní, chvílemi čistější, chvílemi nečistý, občas do křiku, občas do hlubokého murmuru.

Nahrávalo se v Shaarku, míchalo se u Igora Morese. Před měsícem se ještě ladilo, jestli je na promáči definitivní sound nevím, ale předložená zvuková stránka je vcelku podařená. Ostatně „vcelku podařená“ je i sousloví, které pasuje na tuhle třískladbovou ochutnávku ve všech směrech.

Seznam skladeb:

  1. Eternity Short
  2. Love´s Death
  3. A Delicate Perversion

Čas: 13:55

www.amortez.com


Zveřejněno: 20. 10. 2008
Přečteno:
3494 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář