Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

PAŘÁT #26, 60 stran, vydáno 25.9.2008

S mírným zpožděním způsobeným nutnou změnou hlavní kapely (Endless nenahráli, tak se ke slovu dostali Ador Dorath, jejichž album ale také mělo zpoždění...) vyšlo 26. číslo rock metalového magazínu Pařát. Nebudu tentokrát podrobně komentovat jednotlivé články, obsah si každý snadno nalistuje na webové prezentaci časáku, zkusím se na aktuální pokračování podívat trochu jinak.

Herdron se z minula poučil a tiskárnu tentokrát nepodcenil, takže na fotkách lze bez problémů identifikovat obličeje (smích). Slibovaná změna grafiky se promítla spíše méně než více – v první řadě na titulní stránce. Mě se tam něco líbí (font písma pro názvy kapel a barevné odlišení pozadí – takže se nemůže stát, že nezasvěcení budou považovat Hypnotic Scenery za dvě kapely – smích), něco nelíbí (nepříliš šťastná volba fotky – a to mají Ador Dorat uvnitř podařenou skupinovou fotečku. Zbytečné mi přijde i velké upozornění na Free CD, jednak proč anglicky, jednak CD ve fólii může přehlédnout jedině ignorant (no dejme tomu, že je to pojistka proti nepoctivým prodejcům, kteří by CD vysupili a prodávali časák bez něj...). Další změna výtvarna se týká 3. stránky, neboli Úvodníku a Obsahu – je to mnohem přehlednější a okulibější. No, a tím výčet vylepšovaček layoutu končí. Další úpravy prý se chystají, tak uvidíme.

Dobrou zprávou je rozšíření redakčního kolektivu o Tamaru Sawickou, která píše uvolněně, nebojí se upozornit na věci, které se jí nelíbí a to je jedině dobře. Nově jsou pojmenovány dvě historicko – návratové rubriky. Kapely, které už to zabalily se teď představují pod nadpisem Pohledy pod víko rakve (Hypnotic Scenery), kapely, které to zabalily a po letech rozbalily Pohřbení a stále živí (Dobytčí mor).

No, stejně mi to nedá a z obsahu vypíchnu to nej... Určitě titulní povídání s Ador Dorath, dlouhý rozhovor s ruskou Arkonou, stylové rozjímání gotického Bratrstva Luny, bilance 10 ročníků Obscene Extreme a reporty z letních festů. A zapomenout nesmím na plakát, poprvé ve formátu A2 a CD kompilaci, potřetí ve formátu „pošet“.

Další slova mi přijdou zbytečná, Pařát jede svojí jízdu na špici tuzemského závodního pole a momentálně nemá konkurenci schopnou ho dojet, natož předjet.

www.paratmagazine.com


Zveřejněno: 19. 10. 2008
Přečteno:
3423 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář