Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

pátek 24. 10. 2008, start od 18:00 - POLNÁ, TISÍC LET OD RÁJE, BED SORES, SYNERGY, SCOUND, FROM BEYOND, RENEWAL

www.ultimatefest.com

pátek 24. 10. 2008, start od 18:00 - POLNÁ,

TISÍC LET OD RÁJE, BED SORES, SYNERGY, SCOUND, FROM BEYOND, RENEWAL

- speaker - soutěže - velkoplošná projekce - ...

Pátek 24. října 2008 se opět rozetřesou stěny a hradby polenského zámku, jenž ve svých útrobách skrývá všem době známý klub Zámecká Rychta. Odehraje se tam již dvanácté pokračování dnes již kultovního festivalu minoritních extrémně hudebních kapel ULTIMATE fest. Festival jenž svou dramaturgií a přístupem víří stojaté vody nejen krajské klubové scény do vražedných otáček! Pečlivě vybírané kapely, jsou uznávané jména české scény, a dramaturgie tohoto festivalu je volena vždy ve vztahu vydání/chystání nového CD, exluzivní prezentace nových členů, skladeb, videoklipů či dalších projektů. Nejinak tomu bude i podvanácté v klubu Zámecká Rychta - TISÍC LET OD RÁJE, BED SORES, SYNERGY, SCOUND, FROM BEYOND, RENEWAL. Vstupenka za směšných 99,- Kč za tuto nářezovou porci navíc skýtá možnost vyhrát jednu z hodnotných cen - trička, mikiny, CD, DVD či speciální ceny, které vždy věnují všechny z účastněné kapely. Moderátor, velkoplošná projekce a profesionální technické zázemí - ozvučení a osvětlení, to tvoří ULTIMATE fest již po dvanácté na Vysočině bezkonkurenční klubovou akcí, na které by jste neměli chybět! Takže nezapomeňte, pátek 24. října 2008 od 18.00 hod v Polné u Jihlavy!

www.ultimatefest.cominfo@ultimatefest.com

TISÍC LET OD RÁJE - Brno | www.bandzone.cz/tisicletodraje

Kapela vznikla v devadesátých letech a za dobu své existence prošla poměrně bouřlivým stylovým vývojem. Zpočátku hrála alternativní hardcore, do kterého postupně začaly přibývat metalové vlivy. Po příchodu zpěvačka Dashy, která disponuje jedním z nejextrémnějších vokálů na naší scéně, se hudba TLOR posunula do symfonických odnoží black metalu s vlivy další stylů. Ty jsou patrné zejména na studiových nahrávkách. Aktuální CD Waves vyšlo kapele v srpnu 2008 u vydavatelství Elysion a velký podíl na něm měla vynikající zpěvačka a violončelistka Dorka z hudebními cenami ověnčených Tara fuki, která s TLOR již od minulého CD Gaia intenzivně spolupracuje.
Kapela rovněž aktivně koncertuje, kromě České republiky a Slovenska má za sebou i několik evropských tour.

BED SORES - Rokycany | www.bandzone.cz/bedsores

Rokycanští Bed Sores se pohybují na hranici metalcore a technického thrash-core. Jsou pro ně typické
složitější kytarové aranže, dobře šlapající rytmika a brutální vokál. Za poslední dobu prodělali hned několik dramatických personálních změn a nová sestava rozhodně stojí za poslech.

SYNERGY - Plzeň | SYNERGY - Plzeň | www.bandzone.cz/synergy

Kytara a bicí. Dva týpci z Plzně nemohli najít spoluhráče, tak se rozhodli z tohoto handicapu udělat přednost a vytvořili kapelu balancující na pomezí hravého math rocku a úderného hard core. Kombinací stylů, osobitým hráčským projevem a nezvyklým složením kapely vznikly SYNERGY - duo které si nespletete!

SCOUND - Třinec | www.bandzone.cz/scound

Severomoravané SCOUND vznikli na sklonku roku 2003 a po různých personálních změnách se sestava ustálila na pětičlenném bloku. Na začátku roku 2007 vydávají své první album s názvem "No second chances", kde celá deska zahrnuje do té doby vytvořené skladby v horizontu 3 let. Po vydání své prvotiny se vrhají na tvoření nových skladeb, které jsou již v metalcorovém duchu a s přibývajícími skladbami přibývají i koncerty po boku českých stálic jako např. Action, Locomotive, X-core a další. Kapela zakončila v roce 2007 svá koncertní vystoupení jako předskokan holandských BORN FROM PAIN. Rok 2008 se nese opět v duchu koncertování, ale taky na vytváření dostatečně velkého materiálu pro druhé album (vydání cca první polovina roku 2009). Jako ukázka z nové tvorby je zveřejněna skladba "Notjing is like before" v její předprodukční podobě. Poslední personáloní změnou je post bubeníka, kdy Grekose nahrazuje Nimrod z grindujících Devastathor (kde nadále zůstává), takže o pořádnou smršť bude postaráno!

FROM BEYOND - Prostějov | www.bandzone.cz/frombeyond

Kapela FROM BEYOND vznikla na přelomu let 1992 a 1993. Tři členové jsou v kapele od jejího založení - Tomáš (T.J. - bicí), Standa (S.O. - kytara) a Petr (P.D.Z. - basa, zpěv), na postu druhé kytary hraje od podzimu 2004 Luděk (L.H.). From Beyond začali vlastní skladby psát až v průběhu let 1996 a 1997. V létě 1997 vyšla debutní nahrávka - kazeta "Born", na které je  zaznamenán materiál ve stylu švédského svižného death metalu. Změna stylu nastává v roce
1998, kdy kytarák Keki odchází do SCENERY. Od tohoto data FROM BEYOND hrají brutal doom, tzn. valivé old school kytarové rify ala Black Sabbath v kombinaci s deathovvým vokálem. Postupně vznikají demonahrávky "From Beyond" (1998), "Endtime" (2000), které společně vycházejí na prvním oficiálním albu v roce 2005 (firma Sonic Temple Records), a "Where Hell Begins" (2003). Další oficiální CD vychází v roce 2007 s názvem "Sounds Of The Grave" (Sonic Temple Records). V současné době kapela pracuje na svém prvním videoklipu ke skladbě "Inself Impact" z posledního alba.

RENEWAL - Zlín | www.bandzone.cz/renewal1

Death metal ze zlína, který letos kroutí na naší UG scéně 14-tý rok. Za ta léta má v naší malé zemičce (Česko – Slovensku) odehráno snad v každém klubu a na kontě 3 studiové zářezy. Na akci zahrají poprvé s novým bubeníkem. 

CLUB Zámecká Rychta Polná:
okres Jihlava (EXIT D1 112 Jihlava, 134 Měřín)

Contact:
www.ultimatefest.com
info@ultimatefest.com
 
ULTIMATE festival team:
(rádi zodpovíme jakýkoliv dotaz):

festival manager, band comunication. promoter:
Luboš "Fred" Kristek (Schizmo)
+420 776 192 783
icq: 384-833-343
e-mail: schizmo@seznam.cz
www.smashedface.com
 
festival manager, promoter (AD8 Agency):
Jakub Darmon S. (Darmon)
+420 775 195 185
e-mail: grafik@158.cz
- icq: 340-226-792
www.ad8.cz
 
ULTIMATE PROMO TEAM:
Chcete se zapojit k našemu početnému týmu, jenž
propaguje ULTIMATE fest v terénu a získat tak různé
výhody? Neváhejte nás kontaktovat na
promoteam@ultimatefest.com

Ozvučení a osvětlení akce:
SOUND FOR PEOPLE
www.soundforpeople.com


Zveřejněno: 14. 10. 2008
Přečteno:
3295 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář