HUSMAN FEST

21.10.2008 - Praha, Malá sportovní hala (Incheba Arena).

Tarja Turunen, bývalá zpěvačka hvězdných Nightwish, pokračuje ve své úspěšné sólové kariéře. Na podzim tohoto roku si naplánovala vydání nové desky, v rámci jejíž podpory se vydá na evropské turné s názvem „Storm returns to Europe 2008“, které nemine ani Českou republiku, konkrétně Prahu, kde populární finská diva vystoupí 21. října. 

Po rozchodu s Nightwish se fenomenální vokál Tarji Turunen na delší dobu umlčel, ale s o to větší pompou pak přišel triumfální návrat. V minulém roce vydala Tarja svou debutovou sólovou desku pojmenovanou „My Winter Storm“, na které naplno nechává vyniknout svým jedinečným vokálním schopnostem. Tarja se navíc obklopila hvězdnou sestavou hudebníků v čele s respektovaným bubeníkem Mikem Terranou (Masterplan, Rage, aj.), baskytaristou Dougem Wimbishem (Living Colour), kytaristou Alexem Scholppem, nebo svým bratrem Toni Turunenem, který mimo kytary a kláves obstaral některé vokální party. Deska „My Winter Storm“ slavila okamžitě po svém vydání velké úspěchy a v domovském Finsku se hned pár týdnů po svém vydání stala dokonce platinovou. Úspěch na sebe nenechal dlouho čekat ani v České republice, kde má Tarja již od svého působení v Nightwish širokou fanouškovskou základnu. Prodejnost alba dosáhla až magického čísla 5000, které znamená udělení zlaté desky, což je v domácích podmínkách počin téměř neuvěřitelný.

Pražský koncert Tarji Turunen bude speciální hned z několika důvodů. Jedná se o premiérové Tarjino vystoupení v české metropoli, představen bude materiál z připravovaného alba a také nebude zapomenuto na zásadní hity Nightwish, kterým Tarja dodává sytou mrazivost a původnost svého projevu. A to vše necelý rok od památného vystoupení zpěvaččiny bývalé kapely Nightwish, která v únoru tohoto roku vyprodala pražskou sportovní halu.

Fanoušky samozřejmě nejvíce zajímá podoba nové desky. Tarja se o ní v nedávné době vyjádřila takto: „Všichni cítíme, že skládání nových skladeb jde oproti přípravám 'My Winter Storm' jednodušeji. Je to možná tím, že se se skladateli už lépe známe a nikdo na nás nevyvíjí žádný nátlak," napsala zpěvačka ve svém prohlášení. Dále ještě uvedla: "Nepopírám, že mi úspěch dodal odvahy, a tak sama přicházím se svými vlastními nápady, co se týče hudební i lyrické stránky."

Netají se tím, že smyslem jejího života je hudba a zpěv. Tarja Turunen dorostla v jednu z nejzářivějších ikon světové hudební scény a její odchod z Nightwish se jeví s odstupem času jako šťastný krok. Až jako sólová zpěvačka totiž naplno odhaluje svůj neobyčejný pěvecký a skladatelský talent. Její pražské vystoupení nesporně patří k největším koncertním událostem tohoto podzimu.

Vstupenky na pražský koncert Tarji Turunen jsou již nyní v předprodejích za cenu 590,- Kč (přes www.shindy.cz nebo v kamenných předprodejích Obscure Promotion), v ostatních předprodejích je cena navýšena o servisní poplatky. Více informací o koncertu naleznete na webu www.obscure.cz

Související linky:


Zveřejněno: 25. 09. 2008
Přečteno:
3663 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

05. 10. 2008 01:23 napsal/a Dharm
2Loathsome
taky pravda...:)
02. 10. 2008 13:40 napsal/a loathsomE
dharm
já toho nechápu :-D
01. 10. 2008 21:28 napsal/a marty
hmmmm
ale koncert bude vyprodanej... to se vsadte!
01. 10. 2008 13:06 napsal/a Dharm
hmmm
já nechápu, jak si to mohl někdo koupit, naprosto nezaujatě a objektivně musí každý uznat, že ta deska je prostě strašná, zvláště, když si to poslechnete vícekrát.. NECHÁPU!
29. 09. 2008 21:42 napsal/a corbow
hmmm
Storm returns to Europe.....tak doufam, ze rozum se vrati do jeji hlavy:))) Uvidime, s cim komercni masinerie zase prijde:))