Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

MOURNFUL GUST - The Frankness Eve, Solitude Prouctions, CD 2008

Vznik této kapely se datuje k roku 1999 na Ukrajině, odkud také všichni členové pocházejí. O rok později vydávají album „She’s My Grief“ , které je ještě na kezatách. V roce 2005 kapela podepisuje smlouvu s  Metal Agen Records a znovu vydajívá „She’s My Grief“ , tentokrát již na CD. Nyní spatřilo světo světa album “The Frankness Eve“ vycházející pod hlavičkou BadMoodMan Music. Doom metal, jaký tahle kapela tvoří si velmi pohrává s lidovými motivy, kterých je na albu více než dost.

První „nářezovka“ začíná klasickým „hrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr“, který doprovází kytarová melodie lehce podpořená klávesami. Trochu mi připomíná skladbu My Love od Sins of Thy Beloved, ale vše se záhy mění a opět všechno spadá do depresivního rytmu. Po prvních minutách jsem si říkal, že skladba nemá co dál nabídnout, avšak mě následující minuty vyvedou z omylu a já jsem příjemně potěšen. Tato píseň je pro mne tou nejlepší na disku.   

V další stopáži se objevuje flétna, které tvorbu koření skoro ve všech skladbách a zpříjemňuje poslech a rychle se tak zarývá pod kůži. Folkové prvky z alba přímo srší, všechno je takové skromné a teskné. Zpěvák spíše používá čistý vokál, než chraplák. Nedovedu si představit líbivé folkové melodie s brutálním chraplákem, který předvádí v úvodní skladbě A Pain To Remember. Zde musím vyzvednout perfektní práci bubeníka, která je znát na celém albu. Hudebně je na tom kapela velmi dobře, nápadité a podmanivé nápady mě dostávají a já se s chutí zaposlouchávám do každé skladby. Pravdou však je to, že mi moc nesedí někdy až přehnané lidové melodie, které celkem rychle omrzí. Skladby A Pain To Remember, From Illusions And Jealousy a poslední Recover Me In Sores, patří k netvrdším a celé album tak zachraňují před nudou. Když si všimneme jejich umístění v playlistu, je vše hned jasné…

Seznam skladeb:

  1. A Pain To Remember
  2. It´s Our Own Tragedy
  3.  To Your Deceits... Again
  4. From Illusions And Jealousy
  5. The Cold Solitude
  6. With Every Suffering
  7. Honey For My Wounds
  8. Recover Me In Sores

Čas: 50:00

 

http://www.mournfulgust.com


Zveřejněno: 18. 09. 2008
Přečteno:
3635 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Orbb | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář