Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

STRAIGHT - Nejsem tvůj spasitel, CD 2008, Cecek Records

Druhé CD skautů od Jihlavy Straight nazvané Nejsem tvůj spasitel. Svůj styl označují jako HC RAP. První nahrávku vydanou ve vlastní režii, jsem neslyšel. Takže copak si na mé zmlsané uši nachystal tenhle ceckovský kotouček?

Nahrávku startuje více jak minutu dlouhé intro. Mix různých temných ruchů a šumů, působí "psycho" a navozuje správnou atmosféru. Nejsem odpůrcem podobných věcí a nevadí mi. Na druhou stranu, kdyby zde intro nebylo, myslím že by se vůbec nic nestalo, tak si vyberte. Na intro plynule navazuje největší nářez alba S-T-R-A-I-G-H-T. Výbušná muzika, šťavnatá kytara, zemitá, dobře šlapající souhra basy a bubnů. O zpěv, křik, deklamování a hrubý hlas se stará duo samorostů, kteří se vcelku povedeně vzajemně doplňují a propůjčují tímto Straight jistou hlasovou pestrost. Celkem devět skladeb hybné tvrdé muziky + intro. Z toho šest z nich je v češtině a zbylé tři v angličtině. Jsem jednoznačně pro rodný jazyk. Texty jsou o životě. Plné emocí (Bez tebe), o chuti bojovat s osudem (Nezůstávej stát), ale nevyhýbají se ani kritickému pohledu na vládnoucí garnituru (závěrečná Kleptokracie). Nahrávalo se ve studiu B a B Audio a jeho výsledek vůbec není špatný. Nechybí tomu koule a CD hezky hraje. Vyzdvihl bych dynamickou a pružnou hru baskytaristy. Stopáž celého alba je citlivě zvolena a kdyby byla byť jen o chlup delší, ztratila by na údernosti a atraktivnosti. Půlhodina téhle muziky postačí a nutí mě si pustit tenhle kompakt znovu. Působí na mě vyrovnaným, upřímným a energickým dojmem. Svůj skejt kvůli tomu asi pravděpodobně ze sklepa tahat nebudete, ale za poslech to stojí.

Bonus CD-ROM navíc obsahuje multimediální stopu pro váš comp. To znamená v mp3 demo Perfect World, CD Figurehead, dále pak klipy Nezůstávej stát a Stáří, spousty fotek, loga atd. Můj počítačový kamarád mi ovšem tahle všechna data trpělivě odpírá, takže mám smůlu.

Čas: 33:55

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. S-T-R-A-I-G-H-T
  3. Pijavice
  4. Bez tebe
  5. Last Chance
  6. Falešný iluze
  7. Pain In Side
  8. Nezůstávej stát
  9. Dealer
  10. Kleptokracie

Zveřejněno: 06. 09. 2008
Přečteno:
4043 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář