Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
HUSMAN FEST

MASTER´S HAMMER – Šlágry CD 1995, KRON-H

Asi nejrozporuplnější materiál, který podle mě ani neměl vyjít pod hlavičkou Master´s Hammer. Na Šlágrech jsou pouze dvě vlastní skladby, které v celkovém kontextu nakonec přecejen jakžtakž splňují představy velice tolerantního metalisty, ale spíše vzhledem ke zbytku alba. Ale popořadě.

Úvodní Šavlový tanec – minutu pazvuky, pak techno střídané kytarou a děsnými bicími co se zvuku týká, to vše doplněno halekáním. Následuje maximálně zpomalená lidovka Ach, synku s nehoráznou, téměř osmiminutovou stopáží, divným recitativem, pazvuky, musím se moc a moc nutit, abych tu hrůzu doposlouchal. A aby náhodou něco nechybělo, je tu koleda, jak vystřižená z nějakého vánočního parodizujícího úletu, dokonce to nemá daleko k dechovce díky velkému podílu klarinetu. První poslouchatelná věc má číslo 4 a je to jedna ze dvou nepřevzatých písní. Začátek vypadá jak změť nápadů, ale postupně to do sebe začne zapadat. Zpěv většinou obstarávají nějaké slečny, chvílemi jim někdo pomáhá, ale jestli je to Štorm ... těžko říct. Uprostřed se ozývají fanfáry a postupně skladba upadá. Kraťoučká etuda a pak další kravina připomínající produkci několika šílených improvizátorů. V podobném duchu pokračuje i song, který si prý prozpěvoval feldkurát Katz. Předělávka Verdiho Nabucca je po té vší divnosti vlastně návratem k poslouchatelné muzice. Jediná skladba evokující dřívější tvorbu album uzavírá. Text sice není ani operetní, ani okultní, ale i tak docela povedený. Štorm se vrací ke skřehotu a muzika k industriálně znějícímu black metalu.

I booklet je poznamenán změnou stylu, předělané logo je sice stále spojením okultních a satanistických symbolů, ale to provedení... Ani titulní strana není zrovna povedená. Uvnitř dvojjazyčného (česky, francouzsky) obalu je vysvětlen vznik jednotlivých kompozic a fotka torza druhdy výborné kapely. Nemůžu si pomoci, ale tohle album se mi nelíbí, ač jinak Master´s Hammer obdivuju a k předchozí tvorbě vzlížím s obdivem a úctou.

Seznam skladeb:

  1. Šavlový tanec
  2. Ach, synku, synku
  3. Půjdem spolu do Betléma
  4. Indiánská píseň hrůzy
  5. Carl Czerny op. 849
  6. Rock´n´roll music
  7. Vzpomínám na zlaté časy
  8. Nabucco
  9. Hlava modernistova

Sestava:

  • František Štorm
  • Vlastimil Voral
  • nespecifikovaní hosté

Čas: 39:53


Zveřejněno: 05. 09. 2008
Přečteno:
4726 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

31. 03. 2021 11:13 napsal/a Bhut
vesecky -->
ehm, všechny dvě desky? Které myslíš? Ritual, Jilemnického okultistu, Šlágry, Mantras, Vracejte konve na místo, Vagus Vetus, Formulæ nebo poslední Fascinator? Doporučuji však poslechnout soubor demáčů zejména Finished, The Mass a The Fall Of Idol.
30. 03. 2021 20:00 napsal/a vesecky
rozhodně nejlepší deska masters hammer. a to už jsem slyšel všechny dvě