Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Sobotní ráno pro mě začíná ukrutně brzo už v půl deváté, kdy za tlukotu deště jsem nucen se odebrat na toitoi. (Márty)

Nemilé překvapení mě potkává hned jak jsem se vyklubal ze stanu. Náš redakční stánek je zborcený a mě se naskýtá pohled jak z apokalypsy. Do všeho nateklo, včetně elektriky, takže se jí snažím hned odpojit. Stánků v metalmarketu, které nevydržely nápor deště a větru je docela velký počet.

Vzhledem k tomu, že jsme se po ránu zabývali opravami našeho ležení, tak jsme první kapely ATTACK OF RAGE a WAYD (což mě u druhé kapely fakt mrzí) bohužel vynechali... (Márty)

UPRISE jsem stihnul posledních deset minut což vzalo celkem asi čtyři songy. Musím říct, že kluci snad ještě víc ubrali na nějakých úhybech z běsnících temp a prostě to valí rázně kupředu. Druhá grindovka na Obscure stagi a výborné. Zpěvák se opět motal po pódiu, jak v posledním tažení. Báječné pohlazení na duši v sobotním zamračeném dopoledni. (Manafob)

IMPERIOUS MALEVOLENCE z Brazílie si možná přivezli sluníčko a teplo v duších a srdcích (haha), ale ČR je přivítala deštěm, který během setu zesiloval. Bohužel mě jejich rutinní death metal, byť dobře zvládnutý, ale se všemi klišé a nezbytným "motherfuckers, c´mon", nedokázal přinutit k setrvání na place. Zkrátka to byla normální tuctovka, která neurazí, ale ani nevykloubí vaši čelist v hlubokém údivu. (Kýbl)

JIG AI a Japonsko. Naposledy jsem viděl kluky minulý rok, myslím že na Krhanicích a tenkrát to nebylo tak energické, navíc s chybami. Rok se s rokem sešel a dneska to byla opravdu mela. Klukům to hodně dobře valilo jak s ultra rychlými songy tak i s "taneční polkou". Výborné. Vzhledem k tomu že z rovna lilo jako z konve, tak smekám i před širokým zástupem sledujících fans. Vůbec dobré počasí se letos objednat Shindymu nepodařilo. Od včerejšku hodně a často prší a jak sledujeme vyhlídky na radaru, nebude to ani dnes nijak lepší. (Márty)

Už od rána jede opět promítání v horror cinema stanu. A tak máme možnost poslouchat kultovní hlášky např. z Kladiva na čarodějnice, nebo z Cannibal holocaustu.

LOCOMOTIVE předvedli stabilně dobrý výkon. Ze začátku jsem měl problémy se zvukem, který se mi zdál příliš přebuzený. Nicméně časem si uši zvykly. HC mašina se valila plnou parou. Nejsilnější opět byly klasické breaky, jež jsou jistou poznávací značkou Lokotek. Ve finále si fans vykřičeli letitou pecku Vítej v prdeli a nakonec se dostalo i na mou oblíbenou věcičku Vrať se. (IFA)

Před Obscure stage se před kapelou KRUGER začala formovat toi toi "dodávka". Zpěvák neváhal a pozval na koncert "toilet maniacs" :-). Od kapely jsem čekal během prvního songu přechod z pomalé psychodelie na ryhlý běs, ale nestalo se tak. Nicméně pokračovali a rozvedli to do dokonalosti. Zpěvák s retro mikrofonem i bez postupně předvedl harakiri, skoky do pódia, běh do diváků na 30 metrů, šplh toi-toi dodávka plavmo. Výborné! (Manafob)

ILLIDIANCE z Ruska jsem měl možnost vidět při posledním songu a nebylo to nejhorší. Jen přídavek v podobě coveru Shut Your Mouth od Pain se moc nepovedl. (Orbb)

ARKONA rozbalili pěkný pagan v čele se zpěvačkou a ruskými texty což musím říct, že do muziky fakt sedlo. Kožešinu okolo krku frontwomanky jsem nejdříve tipoval na mrtvýho králika , ale z fotek je jasné, že to byla liška bystrouška. Pod vystoupením této ruské formace si představuji pagan metal - živost, trochu lidové melodie a zároveň rychlost. Jediná výtka patří skutečnosti, že "cizokrajné" nástroje jely z cd a nikoliv od živých hráčů. (Manafob)

HOUR OF PENANCE z Itálie nikdo z redakce nepochytil...

ADOR DORATH budou mít CD za týden...možná. Možná ne. Kdo ví. Každopádně dnešek se moc nepovedl. Zvukař asi celej set spal, nebo si seděl na uších. Zvuk nestál za nic. Přestože se s tím Adoři prali jak mohli. Zahráli tři nové songy a máme se určitě na co těšit. Z CD to bude jiný kafe, jsem opravdu zvědavý. (Orbb)

HATE předvedli skvělý koncert. Z předchozích black metalových kapel jednoznačně nejlepší.  Viděl jsem je prvně a musím říct, že ne naposledy. Jejich pojetí blacku mě oslovilo víc než včerejší koncert Cradle of Filth, který nestál za moc. (Orbb)

CODE se ukázali jako tuctová blacková kapelka. Zřejmě moc lidí neoslovili, ani nepohoršili. Koncert byl průměrný a navíc mi přišlo, že zpěvák byl trochu mimo ve vyhrávkách, kde se snažil zpívat čistě. Po prvních pár skladbách jsem opustil plac pod podiem a šel se věnovat zábavnější činnosti. (Orbb)

ZUBROWSKA - O týhle kapele jsem věděl jen to, že má hrát technical brutal deathcore a podle názvu bych čekal, že se na pódium přiřítí stádo tlustých rohatých a fousatých chlapíků. Místo toho se objevila sebranka připomínající skupinu sjetých programátorů, která si svou show opravdu užívala a bylo vidět, že je hraní opravdu baví. Působili velice sympaticky a myslím, že většinu lidí pod pódiem muselo potěšit, když frontman téhle francouzské kapely řekl několik vět česky. Začátky některých skladeb zněly jazzově (jako třeba ta, co uvedli slovy"..and now we will play the most evil song ever.. Kurva píča disco, you will all fucking die!!", kterou věnovali lidem z Humenného na Slovensku), některé byly pomalejší, ale většina tvorby se vešla do škatulky technical brutal deathcore. Hudba byla pestrá, rychlé pasáže se střídaly s pomalejšími, zpěvák s kytaristou svůj prasečí chrapot občas prokládali normálním hlasem nebo ječákem. Jejich set nebyl nijak dlouhý, ale byl to takový příjemný překrm před jednou z hlavních hvězd festivalu, Kataklysm. (Procha)

KATAKLYSM. Zatím dnes nejlepší kapelka a zřejmě nejvíc lidí na place. Přišel jsem na ně těsně po začátku, takže nevím zda na začátku proběhnul Ambassador of Pain, nicméně pak následovaly ověřené pecky jako Crippled and broken, As I slithger, Shadows and Dust, Angels Whipping the Dark apod. Taking the world by the storm a na závěr Road to devastation. V tuto dobu nejvíc lidí na place a jednoznačně největší reakce fans. Výborný zvuk! Prostě super!!! (Márty)

SEBKHA-CHOTT - uff uff uff. Jako recese supr. Pokud je to bráno vážně, tak už jen na 50%. takhle to dopadá když si frantíci zahulí, nebo snědí zkažené šneky. Kapela v zajíámavém složení bicí, perkuse, kytara, basa, pozouny atd. Spíše než muzika to byla disharmonie a noise produkce. Nicméně i ti si našli příznivce. Vydržel jsem první song. (Márty)

Na starší pány a klasiky thrash metalu SODOM jsem opět musel blíž. Měl jsem možnost vidět pár jejich koncertů a dneska musím konstatovat, že se jednalo o slabší performanci. Ze začátku mi přišel jejich set utahaný, pomalý a snad i nudný. Hrály se novější kousky, ale nemělo to spád. Ten přišel až ke konci když pánové zahráli klasiku v podání Agent Orange, Remember the fallen. Tyhle kusy vyrovnaly bilanci. Celkově jejich lehce nadprůměrné vystoupení. (Márty)

ARCH ENEMY příliš nechápu. Nijak zvlášť je nesjíždím, ale tady jsem se snažil soustředit na to co je na kapele tak super, aby kolem ní mohl být takový humbuk. Že by to byla zpěvačka Angela? Nevím. Už prezentace kapely jako melodic death metal je mimo, muzika je jasný heavy metal, co je na kapele deathové je maximálně zpěv, ale ten mě nebere už proto, že je hrozně monotónní. V tuto dobu mohla podle mě hrát kapela většího formátu. Nuda. (Márty) Ze začátek jsme měl dojem podobný, tj. že jde o heavy metal s murmurem, ale v průběhu setu kapela přitvrdila a přiblížila se škatulce melodického death metalu. No i tak zrovna z muziky nadšený nejsem. Vizuálně výborné, nejen zpěvačka. Dojmy tedy rozporuplné. (Manafob)

AGNOSTIC FRONT - Jak rychle Agnostic Front začali, tak i skončili. Jen nenažranec by mohl brblat něco o krátkém setu, protože ve svém hracím čase dala ze sebe tato NYHC legenda úplně všechno. Začala thrashujícími rychlovkami, přesedla na streetové songy, kde jsme si spolu mohli zahalekat "for my family, for my friends" nebo "from the east coast, to the west coast" (přesné názvy si bodří určitě dosadí) a opět metalicky dovršila našlehaný gig. Zaskákali jsme si, uposlechli výzvy k circle pitům a v pádícím závěru určitě všichni konstatovali fakt, že pravý newyorkský hard core, je prostě pravý NY hard core; ten se prostě nedá jen tak ošidit. Chlapi řádili jak se na mazáky sluší a nezanechali po sobě ani jednu nezodpovězenou otázku. Po Sick Of It All z předloňska a Madball v minulém roce, další pořádná hard core nakládačka máčená v old schoolové nostalgii. 100% nasazení, 100% spokojenost!!! (Skořepa) Nečekal jsem, že největší zážitek budu mít na převážně metálovým fesťáku z bandy legendárních hácéčkářů, ale stalo se. AGNOSTIC FRONT mě (ale troufám si tvrdit dle toho co jsem při jejich setu kolem sebe viděl, že i jeden z největších kotlů na Brutálu) totálně rozdrtili. Snad každé tělo v mém zrakovém dosahu (jsem vysoký jako Říp a oči mám posílené okuláry, haha) se od prvních tónů chytlo a začalo se zmítat v rytmu. Kapela taky ani na pikosekundu nepostála na místě a s lidma to frontman umí taktéž parádně. A musím dodat, že sic jsem tvorbou AF nepoznamenán, tak po slovech ">From the east coast to the west coast..." jsem si i já chytil a zběsile vyřvával: "Gotta gotta gotta go!!!" (Kýbl)

PARADISE LOST mi přišli nějak unavení. Kapelka hrála jakoby tak nějak z povinosti. Navíc mi přišlo že Holmes nedozpívával a některé pasáže nedával. Nicméně muzika byla dobrá a já vzpomínal při průřezu snad kompletní tvorbou a při songách As I Die, Pitty the Sadness nebo závěrečné Say just words a byl jsem spokojen. Rozloučení bez přídavku. (Márty)

CARCASS zahráli jak z desky! Se super zvukem, energií, sílou, nasazením a hlavně přehledem a pohodou. Jednoznačně u mě jednička celého festu. Taky právem jedna z kapel, kvůli které jsem na BA jel. Zpěvák se snažil vtipkovat a dařilo se. Snad nejvíc kousků bylo z CD Heartwork, což je jejich neprofláklejší deska. Zaznamenal jsem i Swansong a další kusy. Páráda, kterou nemá smysl více rozmazávat!!! The great! The best of!!! (Márty)

Na SIX FEET UNDER jsem byl na první 3 songy a opět musím pochválit super zvuk. Chrisovi drdy pěkně narostly a když s nima házel vrtuli, tak zabíjel. (Márty) Jo, jo, už tomu je přes 10 let, kdy jsem tyhle týpky (ještě s Westem) viděl naposled a popravdě řečeno, měl jsem z dneška trochu strach. Bobříka odvahy jsem ale ulovil hnedle v prvních minutách. Při Victim Of The Paranoid, Suffering In Ecstacy a pro mě kultovní The Enemy Inside zběsile třepu hlavou. Super zvuk a atmosféra. Hudba sice trošku jednodušší, ale o to víc to strojově šlapalo. Nakonec to muselo všechno vybuchnout - cover TNT od "Ejsáčů". Spokojeně odcházím a brumlám si: "feeding on me...growing inside...".

ESOTERIC se s tím moc nemazlili, na což jsem se těšil. Zřejmě moc lidí nechápalo co se děje, protože jsem si všiml, že jich spousta odchází a nebo koukají, co to vlastně je za muziku. Užíval jsem si celej set a zaposlouchával se do pomalých pasážích, které gradovaly a měly atmosféru, kterou jsem u jiných kapel nevnímal. Esoteric byli zkrátka výborní. Sice zahráli jen čtyři skladby, ale když vezmeme v úvahu délku jednotlivých songů, zjistíme že jsme zhruba na 45 minutách a to je tak na hraně. I když je pravda, že bych snesl klidně další dva kousky. Bez jediného slova začali hrát a s klasickým "čuz" ukončili ve všech směrech svůj velmi dobrý set, nehledě na výborný zvuk. (Orbb)

Na HELL SHOW už zřejmě nikdo z redakce nevládl....

Letošní Brutal Assault je za námi a nezbývá nic než bilancovat. Byl lepší než ten loňský? Co do kapel už je zde nějakou dobu vysoký standard, takže těžko hodnotit, pro mě to byl letos svátek stejně jako vloni. Už dlouho není v Čechách festival, kde by hrály kapely alespoň podobného formátu. Zvuk pravda sice kolísal, ale to se prostě stává. Co do počtu lidí si troufám tvrdit, že letos dorazilo ještě více metalových fans než vloni a jestliže jsme vloni odhadovali nějakých 12tisíc lidiček, tak letos je náš skromný odhad více než 15tisíc, spíše ke dvaceti. Vede nás k tomu zejména to, že se rozšířil areál o celkem velkou plochu, kde byla distra a horror cinema stan a i tato plocha byla během vystoupení večerních kapel zaplněná alespoň z části. Bez tohoto rozšíření areálu by zřejmě stávající prostor nestačil. Rozšíření areálu hodnotím tedy velmi pozitivně a po zkušenostech je to na příští pokračování již nutnost. Areál doznal oproti loňsku jen minimálních změn, jednou z těchto změn byla přírodní tribuna a na ní vstup za "pouhých" 100babek. Skutečnost tolik přetřásaná na fóru festivalu. Co jsem tak sledoval tak omezený počet vstupenek na 2000ks určitě nemohl být vyprodán. Přišlo mi, že jestli si vstupenku koupilo 500 lidí, tak to bylo moc. Počasí letos trochu zklamalo, ale ve finále to nebylo tak hrozné. Pouze se ukázalo na co si dát příště pozor. Některé stánky a pivní stan stály totiž v nižším bodě než byla cesta a tudíž byly po průtrži a deštích zatopené a posléze i nepoužitelné. Určitě zajímavou částí areálu byla již zmíněná oddychová zóna, kde byla distra, Gambrinus City (pro mě osobně ptákovina :-) a také Horror Cinema Stan, kde po celou dobu festu běžely horrory, japonská kult movie nebo kultovní filmy jako Kladivo na čarodějnice, Spalovač mrtvol či animovaný Čarodějův učeň apod. Určitě výborný a originální nápad, který by bylo možno napříště i rozvést. V oddychové zóně bylo samozřejmě velké množství dister, letos i dost ze zahraničí, což je klasika a k festivalu to patří. Na konci oddychové zóny byly sprchy, kterých bylo navýšeno oproti loňsku o 666% a tudíž to nebylo fiasko jako vloni. Sám jsem, já prase, sprchy použil každý večer a díky tomu alespoň má prdel nepoznala středověk. :-) Za jeden žeton dostal člověk důstojnou sprchu s teplou vodou, pohoda. Sprchy hodnotím rozhodně kladně! A tím se dostávám k WC a umyvárkám. Tady to to stále krapet pokulhává a i když jsou toitoi vyvážené několikrát denně, mělo by jich na tolik lidí být víc. O korýtkách ani nemluvě. Stánky s občerstvením byly jinak rozmístěné a bylo jich opravdu hodně. Šlo si tak vybrat nejen z festivalové klasiky - klobásy, steaky, hranolky apod., ale také byla k mání pizza, langoše, nudle, mexické speciality, gyros a další. Ceny ovšem už tak lidové nebyly. Pobavila mě příhoda kdy jsem si šel koupit párek v rohlíku, když jsem zjistil, že u jednoho stánku stojí 1/2 žetonu (u jiného byla cena 1žeton! tj. 27Kč), tzn. nějakých 13,50 což je v klidu. Poprvé se to povedlo, ale když jsem stejnou krmi žádal i podruhé a natahoval ruku s 1/2 žetonem, bylo mi sděleno, že už je to za 1žeton. Majitelům stánku někdo sdělil, že kazí ceny. :))) No comment. Naštěstí se dalo najít jídlo, které nebylo cenově tak přemrštěné jako např. gulášek, maďarská specialita zapečená na placce (nemůžu si vzpomenout na jméno), mexické speciality apod., takže se dalo přežít. Pivko Gambrinus 10st. za 27,- je normální festivalová cena, kdyby ovšem nebylo u mnoha stánků teplé a hnusnější než jindy. Kvalita piva kolísala celý festival. Absolutní situace se nám ovšem naskytla s jídlem až v neděli, kdy Corbow zjistil, že má po kapsách ještě 5žetonů a že je půjdeme utratit za nějakou snídani. U stánku "Steak house" byla k mání maxi klobása za 2,5žetonu.

  • Hlásíme tedy "dvakrát" a dáváme pět žetonů.
  • "Prodavač" odvětí, "6 žetonů".
  • Uff. Ohrazujeme se že cena uvedená je 5ž.
  • P: "Jo to už neplatí, dneska je neděle."
  • My: "My ale máme jen pět..."
  • P: "No tak doplatíte: 30,-Kč"
  • My: ufff ufff

No comment a tímto posílám pičusovi ve stánku MEGA BIG FUCK OFF! Klobása za bratru 97,50Kč mi opravdu chutnat musela. :-) No stává se to, co naplat. Kromě této zkušenosti pro mě snad výrazným zklamáním bylo ještě počasí, ale to také nikdo neovlivní. :-) Dle tiskové zprávy od záchranářů Rescue Pardubice se dozvídám, že situace s úrazy byla lepší než vloni, resp. sice jich bylo více, ale nebyly tak těžké, inu také dobrá zpráva.

Co ještě dodat? Celkové dojmy jsou tedy pozitivní a už teď se těším na další ročník. Co si na nás Obscure přichystá??? :-) (Márty)

Moje nej kapely:

  • Kataklysm
  • Six feet under
  • Carcass
  • Paradise Lost
  • Sodom
  • Textures
  • Soilwork

****************************
Postřehy ostatních z redakce těsně po festivalu:
****************************
Corbow:

  • Největší radost: Soilwork, Six Feet Under
  • Největší zklamání: Bendis, Paradise Lost, počasí

****************************

Skořepa:

Co se týče mých největších zážitků, tak:

  • Six Feet Under - parádní koncert, Chris má fakt kanál řev - je to prostě nezastupitelný deathový neandrtálec. Parádní zvuk, skvělé riffy, rytmy: prostě hitovky a ještě jednou hitovky.
  • Behemoth - absolutní profesionalismus - výborný koncert.
  • Kataklysm - prostě parádní death metal s výtečným zvukem. Skvělé songy, nasazení,... Co dodat?  
  • Agnostic Front - vše vyplývá z mého odstavečku nahoře.  

O negacích se nezmiňuji. Stejně by se jen jednalo o nějaké mé rozmary, protože kolikrát hrála třeba kapela dobře, ale já byl natolik unavený, že mě třeba i prudila, ale tohleto je spíš můj problém, než cokoliv podstatnějšího, o čem bych se měl zmínit. S toi toi, občerstvením atd. jsem problémy neměl. Možná mohl být ještě jeden stan s pivem v areálu, protože fronty byly někdy fakt unavující.

****************************
Hanka:

Nej kapely:

  • Kataklysm
  • Six Feet Under
  • Textures
  • Arch Enemy

Potěšení:

  • Vizuální zážitky z kapel KRUGER a SEBKHA-CHOTT
  • poměrně profesionální a slušná ochranka u pódií v koridoru pro fotografy 

Zklamání:

Cradle of Filth

****************************

IFA:

Nej kapely:

  • Anathema
  • Arch Enemy
  • Soilwork

Zklamání:

  • Paradise Lost

Megazklamání:

  • Cradle Of Filth

****************************
ORBB:

Kapely, které jsem si nejvíce užil:

  • Esoteric
  • Six Feet Under
  • Anathema
  • Carcass, Paradise Lost, Arch Enemy

Chod festu si myslím, že proběhl v pohodě. Kromě nevyváženého zvuku u některých kapel se to celkem povedlo. Nejlepší zvuk byl samozřejmě v sobotu večer, kdy se střídala jedna velká kapela za druhou. Trochu mě mrzí, že to na festivalech a koncertech takhle chodí. Dobré kapely, které hrají v horším čase mají i horší zvuk. Není to pravidlem, ale stává se to celkem často.

Jen jedna poznámka k Zelené tribuně. Nerozumím tomu, proč se platila. Proč vlastně? Přijde mi to trochu nelidské chtít peníze ještě za vstup někam, kde si člověk nemůže nikam sednout, kde se nemůže schovat před nepřízní počasí a kde je na tom prakticky stejně, jako ostatní pod ní. Však na hlouposti lidí se dá vždycky vydělat nějaká ta koruna navíc.

****************************

Manafob:

Nej kapely:

  • Soilwork, Carcass 
  • Kataklysm, Neurosis, Kruger, Paradise Lost, Behemoth 

Potěšení:

  • fungující hygiena (toitoi a sprchy), horror cinema  

Zklamání:

zvuk Cradle of Filth, nemohl jsem vidět víc kapel díky větší rozloze a členitosti areálu

****************************

Bendis:

Největší zklamání:

  • Cradle of Filth

Nej kapely:

  • Soilwork
  • Textures
  • Exodus

Zveřejněno: 16. 08. 2008
Přečteno:
3292 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

22. 08. 2008 11:57 napsal/a Sali
fota
Haničko moc pěkná fota.:) Ostatně jako vždy.:)
21. 08. 2008 15:58 napsal/a Orbb
Arch Enemy
je kapela slušnýho formátu a čas si plně zasloužila...jejich set byl dobrej a povedenej:-)
21. 08. 2008 15:54 napsal/a Orbb
tribuna
nejde o to kilo, ze kterýho to šlo navíc dolů na pouhopouhých 50Kč (prodej od soboty). Jde o princip. Proč platit(proč vůbec platit?:D) takovej pakatel, když tam člověk nechá tak jako tak dost peněz?
21. 08. 2008 14:28 napsal/a marty
ale piču...
Arch Enemy - nemám nic proti heavy metalu, ba právě naopak, rád si ho poslechnu, ale musí to být dobré... nepřipadá mi ale košer, když je ke kapele napsáno melodic death m. (zřejmě kdyby napsali heavy asi by se cítili méněcení :-) a vono to tak neni,... mě je celkem jedno jestli to byl punk, heavy nebo death, ale musí to být gut... a hlavně se neschovávat na něco co není pravda.... dokážu si ale představit že se to někomu líbilo, vono to tak většinou bejvá, že co se mě nelíbí se líbí někomu jinýmu.... :-) na Novu koukám co nejmíň... a vzhledem k tomu že jsem byl na BA od středy, neviděl jsem ani ten rozhovor na který narážíš... :-)
21. 08. 2008 13:49 napsal/a IFA
Arch Enemy
Od nich mám naposlouchanej pár desek a co zahráli,to prostě nemělo chybu... Holt asi tak kde se hodně sóluje a jsou zruční muzikanti, tak je to prostě heavy metal... Se asi moc dívate na Novu, pro kterou byly heavy metalové kapely všichni účinkující... Říkejte si tomu třeba cimbálovka s murmurem... Pro mě prostě profesionální výkon a jedna z nej kapel festu...