Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

Již v předvečer oficiálního začátku Brutal Assaultu se hlásíme z místa činu.

První postřehy nás nenechávají na pochybách, že letos to bude opět hodné veliké. Již od Jaroměře potkáváme metalové figurky a kemp je slušně zaplněn. Od minulého roku je areál rozšířen o zadní prostory, kde je letos v první den soustředěno veškeré distro hnutí. Navíc se zde nachází horror cinema stan, kde valí reprodukovaná hudba. Od hlavních prostor sice trochu vzdáléné, ale pro metal neexistuje vzdálenost, ne? Dokazují to i návštěvníci, slyším dost cizích jazyků. Stavíme stánek, který nám bude po dlouhé čtyři dny poskytovat přístřeší, abychom vám, našim věrným a oddaným metalovým čtenářům, mohli přinést co nejpřesnější zprávy z dění na jednom z největších metalových festivalů u nás. Zůstantě s námi, protože my, redaktoři Fobiazinu, si považujeme za čest, informovat ty, pro které je letošní Brutal Assault zapovězen. (Jirka šel pro další piva. pozn. Corbow)

Before party byla krátká, ale vydatná. Ráno mžouráme do sluníčka a jelikož práce šlechtí, obcházíme areál s plakáty a letáky. Zároveň zkoumáme, co v kterém stánku kuchtí dobrého a shledáváme u vybraních stání poněkud nadsazené ceny. Párek v rohlíku za Kč 27,- tzn. 1 žeton je docela peklo. Na druhou stranu a o kousek dále můžete mít za tutéž cenu hranolky, americké brambory , bramboráčky a pokud vytlačíte žetonky 3, usměje se na vás vepřový steak. Dost stánků buď zaspalo na startu nebo šetří síly na pozděší nájezd hladových krků.

Horror cinema vsadil na jistotu a do lidí rve Spalovače mrtvol. Hrušínského hlášky nás dostávají do kolen a vzpomínáme na hodiny literatury:) Jinak poklidné festivalové do - poledne. (Corbow)

Na první kapelu festivalu už čekalo pěkných pár set fanoušků. SUFFOCATED BASTARD jeli v hustém brutal death metalu a zpěvák ze sebe plodil pěkně hluboké zvuky, včetně času, kdy ohlašoval další songy. Žádné překvapení, ale občas to pěkně houpalo. (Manafob)

To MINDWORK nasadili ve vodách technického death metalu. Jejich vzorem budou pravděpodobně Death či Cynic. Dobrá muzika na poslech doma. Na koncertě musí být dobrý zvuk a ten se během pěti minut ostré přípravy nepovedl. I přesto se to dalo víc než první kapela. Jediné, co mě prudilo, byl zpěv. (Manafob)

INVERACITY jeli ve stejných vodách jako Suffocated Bastard, akorát, že rychlejc a dýl. Lidí přibylo. Jinak mě zaujali asi jako první kapela. (Manafob)

Finny GLOOMY GRIM jsem měl kdysi v distru. Pravověrný black, klávesy a nuda. Kapela hrála s velkým nasazením a dobrou pódiovkou a dost lidí zaujala, ale mě moc ne. (Márty)

RASTA jsme na Brutalu měli tu čest vidět před 2 roky. Teď se vrátili a těžko říct, jestli s nějakou velkou změnou. Sekané riffy podbarvené klávesami se ale příjemně poslouchaly a na závěr opět cover Sweet dreams. (Corbow)

BEHEADED měli tu čest s Českou republikou již před pár lety myslím na turné s kolegy Fleshless. Vydržel jsem jeden song abych zjistil že tady kámen na kameni zůstal nehnutý. (Márty)

SADIST jsem měl tu čest vidět naživo už podruhé a musím říct, že to stálo opět zato. Dost kapel se snaží hrát tech. death metal, ale v podání Italů Sadist je tento styl povýšen. Zejména klávesy jsou zde hodně atmosférické a dominantní. Samozřejmě že jde především o techniku, ale není to jen bezhlavá změt riffů, nýbrž má to hlavu a patu. Výborné! (Márty)

GENERAL SURGERY mi utkvěli v paměti z minulého roku z Obscene Extreme kde jsem byl unešen. Tady v jiný čas a na jiném fleku to taky byla dobrá jízda. Jejich patologický houpavý gore grindík s občasnými výlety do klepaček mi připoměl mou letošní absenci na OE. Kapelka tradičně v bílém a řádně zkrvavená, inu chirurgie. (Márty)

HOLLENTHON a jejich symfonický metal jsem neocenil tak, jak kolegové před pár týdny na Kaltenbachu. Vydržel jsem asi 2 songy a šel jsem korzovat a něco stlačit. Prozatím se nenašel nikdo další kdo by napsal víc... (Márty)

SAMAEL je klasika, kterou nelze nevidět. Právem se teda plac před pódii zaplňuje a publikum je na hranici varu. Kapela má už lecos za sebou a je znát že si koncert užívá. Hraje se jak z poslední desky, tak i ze starších desek víc jak 10 let starých. Naprostá pohoda a laťka se posouvá výš. (Márty)

Chvilku jsem se stavil v horror stanu. Lidi, to nejsou béčkový horrory... je to snad káčko:)) Jízda jak prase:)) Super (Corbow)

SEPTICFLESH je samozřejmě řecká dark-metalová sebranka, dobře známá i v našich končinách. Jejich atmosférický mix neurvalého death metalu a výsostně melodických, šťavnatých melodií, musí probudit i mrtvolu. Pod rouškou noci rozbalili svůj set a jejich výkon byl naprosto profesionální. Fanoušci si produkci "septiků" náležitě užívali a oceňovali jejich produkci bouřlivým potleskem. Zaujala mě především baskytaristova hra, jehož styl a hlavně pak výsledný sound jeho nástroje, notně připomínal nejmenované nu-metalové kolegy. Ale znělo to zajímavě a neotřele. Ale temná noc teprve začíná, vzhůru bratři...(Mafek)

EXODUS rozbalili thrash šlapavý a to tak, že na předchozí kapelu během pár chvil nechali zapomenout. Čekal jsem old school thrash, ale tohle mi vyrazilo dech. Ty tempa snad zrychlili dvakrát. Supr! (Manafob) To co dnes předvádí tihle "dědci" bay area thrash metalu, je vskutku obdivuhudné. Profesorská, přesto však s citem a grácií podaná porce našlapaného metalu z let osmdesátých, přivedla do varu značnou část metaluchtivého publika a ani mě nenechala chladným. Legenda! (Mafek)

FINNTROLL nemám příliš v oblibě a ani dneska mi nijak neučarovali a stále se řadí mezi Ačkovou verzi Korpiklaany. Pravda, o hodně lepší liga než zmiňovaní kolegové, ale pořád nic moc. Nezabralo to... alespoň u mě (Márty)

MAYHEM jsem po zkušenostech z předloňska vynechal. (Márty) Můžete je buď milovat, nebo nenávidět. Za svitu luny jejich set nepostrádá nádech temných konspirací. Navíc jsou celkem ve formě a jejich výkon je o sto procent lepší a soustředěnější než na předminulém ročníku. Hraje se přůřez všemi alby. Nechybí hymny jako Freezing Moon a kultovní Deathcrush.Frontman Attila mává kolem sebe konopnou oprátkou a umocňuje nihilistickou atmosféru v areálu. Zdařilé vystoupení. (Mafek)

Zhruba v tuto dobu se s největší pravděpodobností Manafob načuchal neznáme psychotropní látky a představuje si, že je opička. Lačný po banánu naskakuje na fotografku Hanku, vydává zvuky jak z jungle a jeho nápor nevydrží campingová židle. Toto je pravda a na tuto pravdu chci umřít. Navíc jsem vše zachytil na kameru a jsem ochoten se za mírný poplatek se záběry podělit. Jo a taky v rekordním čase zmizela láhev tequily...... resp. její obsah. Omlouvám se za své spoluredaktory Vaškovi (Beltaine) a Pavlovi (exBeltaine).... jindy jsou docela slušní:)))   (Corbow)

Zato na TEXTURES se těšila celá redakce včetně mě. Nová deska Silhouettes naznačuje směr, který je ještě více do melodiky a metalcoru. Starší songy z Drawing Circles, kterou jsem si opatřil potom co jsem je slyšel na BA před dvěma roky, jsou krkolomější. Obojí se konalo a já jsem byl spokojený a odebral se na poslední pouť zvanou bramborák a pivko. (Márty)

Poslední HARMONY BAY už zřejmě nikdo z naší redakce neviděl, takže sorry...


Zveřejněno: 13. 08. 2008
Přečteno:
3285 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

18. 08. 2008 23:01 napsal/a Hanka
fotky ze čtvrtka
Tak tu máme čtvrteční fota, zítra snad zmáknu pátek a ve středu sobotu.
15. 08. 2008 20:12 napsal/a Venca
Chlast
Přežil kufr plný chlastu? Já jen, že cesta dlouhá :-) Ještě k tomu to depresivní počasí, další důvod k otevření lahve. Na druhou stranu, věřím, že teď tam máte pěkně, neboť Ifa poručil a mraky odtáhly :-)
15. 08. 2008 14:13 napsal/a marty
sakra
bojim bojim
15. 08. 2008 13:05 napsal/a Ifa
Satan přichází
Ó běda vám země a moře, neboť za chvíli tam jsem a mám kufr plnej chlastu...
14. 08. 2008 21:15 napsal/a marty
v
jo sorry, stane se, v tom oparu se to snadno prehledne... :-)