Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Den druhý vysokohorského festivalu...

Sobotní slunečné ráno probíhá ve znamení různých pytlíkových polévek a rovnacích plechovkových piv. Vládne parádní atmosféra a každý očekává desátou hodinu dopolední, kdy se metalový kolotoč rozběhne nanovo.

BEREAVEMENT otevírají sobotní dýchanek a hudba je to sympatická. Nic originálního, dobře zahraný thrash metal, nic víc, určitě bych si to doma nepustil, ale na poslech v sedě je to v pořádku. Každopádně o 100% lepší výběr kapely pro otevření dne než v pátek. Neurazí, neotráví. Průměr hodný začátku dne. (Loathsome)

LOW CHI hrají nejspíš asi hardcore, těžko říct takhle z hlavy, minimálně to tak zní. Začátek příšerně rozhozený, bubeník nezvládá kopák, ujíždí jak v Korbově meďouru. Po pár skladbách se banda srovná a je tu normální průměrný hcčko. Pokračování rozjezdu festivalu, dopolední kapelka u které člověk může rozjímat, popíjet a podupávat si do rytmu. (Loathsome)

BREWED & CANNED jsou pěkná nůůda! To už jsem slyšel tolikrát.. Podprůměrná kapela. Vůbec celá rakouská scéna zdá se mi velice podprůměrná, podle toho, co jsem zde zatím slyšel. (Loathsome)

A budiž zlo jménem TYRANTS. Pánové jsou velcí srdcaři - krev po těle, zlý pohled, že by se i tma bála. Jeden z kytaristů má evidentně kožní problém v podpaží, protože tak daleko ruce od těla dát normální zdravý člověk nemůže. No naštěstí musím říct, že nezněli jako zapnutý vysavač a přes smíšené pocity z jejich image a nadřazenosti se jednalo o dobrý ostrý black metal, který měl však hlavu a patu. (Manafob)

MATER MONSTIFERA nastupují a my začínáme poslouchat jinou hudební ligu, né-li soutěž. Zvukař jim udělal nejlepší zvuk jaký jsem u nich zatím kdy slyšel a bráškové hrají jak o život a hrají skvěle! Při Beletseri už jsem v říši snů, nádherná skladba s dokonalou atmosférou, už aby bylo nové cd! Směr, kterým se MM ubírají je jak ušitý pro mé sluchovody. Krásná atmosféra, nádherné a emotivní melodie, záseky a technické vychytávky. Skládám poklonu, skvělý koncert! (Loathsome)

VERITAS MENTIS sypou brambory do sklepa.. teda taklhe mimo kopák jsem snad ještě neslyšel, jako by si žil svým vlastním životem. Kytarově a vokálně se to zdá i jako příjemný death metal, ale bubeníkovy nohy pohřbívají celou kapelu. (Loathsome)

HATRED jeli mix thrash a death metalu kvalitě i kvantitě :-) Bohužel jsem stihnul jen dva poslední songy takže žádné větší soudy. (Manafob)

CREMATION Uf Uf....jestli jsme se dnes zmínili o rakouské udergroundové scéně jako o podprůměrné, tak Cremation tuto hypotézu zcela vyvrátili. Úžasna instrumentální zdatnost, krasné melodie, parádní zvuk a naprostá jistota. Jsem nadšen. (Yvor)
Souhlas, všechnu podprůměrnost Cremation zašlapali do země svým technical death metalem. Parádní hudba a výkon, doufám, že o nich ještě uslyšíme! (Loathsome)

Po nadprůměrných rakušanech nastupují nadprůměrní češi FLESHLESS a ukazují Kaltenbachu zač je toho Vláďův žabykvák (slang pravých znalců) alias prasečí ryk (pro ostatní:-))! Skvělé vystoupení nabité energií. Vláďa zařizuje první sobotní moshpit, v němž vyniká fanoušek s plynovou maskou! Bubeník je přesný a zatraceně rychlý, kytaristi skvěle sehraní. Vláďa střídá všechny možné polohy vokálu, lítá po podiu jak zběsilý a strhává lidi, skvělá show, skvělá hudba! (Loathsome)
Nemám co dodávat a jen plně souhlasím. Lehce prošedivělý Láďa ukázal ostatním jak na to :-) (Manafob)
Nemám co dodat. Chrocht - chrocht - kvík... Parádně zvládnutý koncert. (Yvor)

DESASTER spustili old school thrash/black metal, který mě nikdy nijak neoslovoval, ale musím uznat, že jsou pěkně sehraní a šlape jim to. Blackmetalové pasáže hrají Desaster skvěle, ale pak to všechno pohřbí 20 let starými old school thrash metalovými riffy. Radši si vychutnám pivko ve stánku a budu se koukat na uraženého Desťu :-) (Loathsome)
Výborné. Viděl jsem na Open hellu a nezaujali, ale dnes prostě naživo gut. Závěrečný cover Kreator "Tormentor" potvrdil, kde jsou jejich kořeny. (Manafob)
U této kapelky mě velice zaujal cit pro melodii a schopnost zaujmout publikum. Rozhodně jedna z těch lepších formací, co tu dnes zahrály. U mně vládne spokojenost. (Yvor)

SINISTER byli víc než nuda. Utahaný, bez nápadů, ale o to víc jsme si užili pití vína s austrian Mädchen v distru - v hlavní roli Jiří, blondýna a lemon tea! :-) (Loathsome)
Před lety jeli první death metal ligu v Evropě. Nyní jen slabý odvar minulosti. Sbohem a šáteček. Dobře zahraný průměr s velkým jménem. (Manafob)
In dieses Zeit hab ich ein Brodzeit bei maines Auto, takže kapelku poslouchám z povzdálí. Není to až tak špatný, ale oproti předchozí úderce je to slabý odvar. Každopádně dobře zahraný set. (Yvor)

URGEHAL -  Paráda, jednoduché rytmy nutily ke skočné. Na živo naprostá paráda, sice bych si to doma nikdy nepustil, ale naživo vyborné. (Manafob)
Mě tato kapela nezaujala, ale jak jsem viděl, měli tu hodně fans. Na můj vkus moc oldschool, plusem byl cover na Antichrist od Sepultury, ale byl o dost pomalejší než ho nahrála Sepultura. Párádní byla akorát kytaristova "maska" alá Hellraiser! (Loathsome)

ELUVEITIE Do pr.. do pí.. Tak tohle byla veliká paráda. Folked melodic metal. Tak nějak bychom charakterizovali styl, který tato sedmihlavá saň produkuje. Tohle je přesně ta muzika, na kterou chvíli koukáte a najednou si uvědomíte, že skáčete spolu s dvoutisícovým davem jako pominutí. Obrovsky energická muzika, která je okořeněná řadou středověkých nástrojů, z nichž většinu obsluhovaly dvě velmi pohledné dívky. Tato kapela jasně ukázala, že se muzika dá dělat bez póz a nasraností. Eluveitie si koncert naplno užívali a úsměvy rozdávali na všechny strany. Věřte, že byli náležitě odměněny. Obrovské překvapení. (Yvor)

MARDUK - Když Destructor zjistil, že se na stage připravuje jeho srdcovka Marduk, vyběhl ze stánku jak závodní klisna a pelášil přímo na plac. Já osobně tvorbu Marduk nějak zvlášť nemusím, ale musím uznat, že koncert to byl povedený. Bubeník je naprostý hovado a celej band hnal dopředu jako pominutý. Z kapely sálala neskutečná energie a fans si rozhodně přišli na své. Marduk si pravděpodobně dovezli sveho zvukaře, protože oproti předchozím kapelám meli zvuk hodně nahulený - opravdu hodně. Nevím, zda to byl dobrý nápad, či nikoli. (Yvor)

Intermezzo I. : Loathsome učí rakouskou kamarádku Angelu využití slova ehm ehm..."pička is Jirko, Yvor, Cesyn and me". Markéta okřikuje Loathsoma se slovy: "Nedělej do ní, nebo ti jí fláknu..." (velký smích) Jóóóóóó alkohol, to je Deemon.

GRAVE - oproti předešlé zvolnili. Oproti minulému roku, kdy jsem měl tu čest je vidět na Obscene extreme festu mě letos zaujali daleko víc. Když bych měl vybírat ze severské scény nebyli by mezi prvními, ale oproti Marduk to pro mě byla vzpruha. Střední tempa, agresivní kytarová sóla a velký nadhled. (Manafob)

Intermezzo II. :Do stánku přichází Anxur a Nathanella s lahví slivovice. Prý narozeniny. Ufff...po prvním doušku jsem se málem udusil. Dát mi do huby granát, necítím vůbec nic. Vidím rudě, slintám a slzím jak po pepřovém spreji. Tak tudy cesta nevede....A vedla. Obzvášť pan Loathsome se zachoval jako velký srdcař, když dvakrát úspěšně rozdýchal kobru a stále tento destilát popíjel. Joo.. kdyby nám doma takhle odtýkala vana, bylo by to super...(Yvor) (Smích)
Markéta Loathsomovi: "Co mi to cpeš (slivovice) já nejsem nějaká 19-ti letá rakušanka". :-) Ano, tímto bych rád poděkoval panu Anxurovi! Po jeho návštěvě už jsem nemusel (a nemohl) pokračovat v reportování, protože od té chvíle si už  matně vzpomínám jenom na to, že zavírám stan a jdu spát, ale co bylo mezi tim, těžko říct (smích) (Loathsome) Ve stánku Fobie se strhlo alkoholové peklo. Naše rakouská kamarádka Angela neustává situaci a zvedá se z lavice. Následují dva kroky vpřed...tři vzad a následně mohutný nezadržitelný pád do Manafobovo plátěnného domečku. Sám majitel obydlí slečnu zvedá a ta bere nohy na ramena a prchá... (pravděpodobně do Kašmíru)

SAMAEL - Tak Samael se mi líbili hodně. Nejsem až tak velikým znalcem jejich tvorby, ale zde na Kaltenbachu mě úplně uhranuli. Krásný křišťálový zvuk, pěkně nazvučené samply, super světelná show, působivé melodie. Paráda. (Yvor)

Přijelo sedmero černých jezdců, SATYRICON se zjevili na pódiu a mně přejel mráz po zádech. Velký nástup trochu pokažený nevyrovnaným zvukem což se ovšem zlepšilo během prvního songu. No a potom co zvukař vytáhnul klávesy bylo hotovo. Dokonalý obraz apokalypsy. Zpěvák změnil image krátkým sestřihem, evidentně to však na nic nemělo vliv. Škoda jen, že hráli tak pozdě protože na fans se tato doba už notně projevila. (Manafob)

Co napsat závěrem. Festival se vydařil - počasí až na čtvrteční déšť skvělé, kapely (kromě rozjezdů) také a hlavně prostředí festivalu je opravdu vyjímečné.


Zveřejněno: 02. 08. 2008
Přečteno:
3185 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

07. 08. 2008 23:44 napsal/a Hanka
to manafob
Ty mas novou holku? No, pekna je. Vem ji na Brutal.....:-)))
07. 08. 2008 16:05 napsal/a manafob
zbytek fotek
je online
04. 08. 2008 22:03 napsal/a Nathanella
:-)
No jo, to asi jo..ale tak zábava bola dobrá...
04. 08. 2008 17:16 napsal/a loathsome
slívka
mno jo byla výtečná, to musim uznat :-D to se jentak nestane abych něco dvakrát rozdejchal!! :-D ale co neměla v chuti, to dohnala mým stavem po ránu :-) jako bych byl celej večer kolu, takovou nádheru bych chtěl zažívat vždy! :-)
04. 08. 2008 13:51 napsal/a Yvor
To Nathi
Hihi... to neni pomlouvani. To je hole konstatovani. Kazdopadne se musi uznat, ze byl vyborna, avsak na nase tlamicky az moc silna...