Nejbližší koncerty
  • 16. 04. 2024Extrémní death-thrashová kapela SPIDER KICKER'S z Řecka h...
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Co říct - po letech jsme vyrazili na zahraniční fest, který sliboval svým umístěním a kapelami nevšední zážitek.

Obvykle nemá smysl zmiňovat cestu avšak tentokrát to opravdu stálo za to - i přes dobrou reputaci i v Rakousku dejte bacha na koleje po kamiónech, neboť v průtrži mračen může být jejich projetí adrenalinový zážitek. (manafob)

FOLTERKAMMER otevřeli dvoudenní fest s desetiminutovým zpožděním a nezvladatelnou muzikou. Nezvladatelnou hlavně v jejich rukách. Běs. Pokus o zlo nevyšel. (Manafob)

ASATHOR navázali na předchozí ovšem s žádnou invencí. No abych nekřivdil, pokud to byl pokus o ironii tak vyšel, jen jsem neviděl zářící úsměvy v davu. (Manafob)

SAMHAYN už všichni známe z AFODu, bohužel?! Jejich největší doménou je, že dokáží vykouzlit úsměv na rtech. Alespoň v našem distru se všichni bavili, na což by ale hoši, kteří se snaží hrát black metal, být pyšní neměli. Hudba bez jakéhokoliv nápadu, zpěv jako když vraždí havrana, pohyb na podiu žádný. Začíná se vyplňovat má předpověď, že až na výjimky to bude do devíti večer nuda a zlo. (Loathsome)

SUICIDE - vypadá to na první kapelu, která za něco stojí! První skladba má originální riffy, výborné klávesové nápady a skvělou atmosféru. Bohužel s dalšími skladbami se originalita vytrácí a já poznávám kapely, které byly vykradeny. Uprostřed se naštěstí zjeví další perlička, kterou si vychutnávám, opět hlavně díky skvělým klávesovým nápadům. Pak se ale kapela zase vrací k vykrádání již osvědčených kapel, riffů a postupů. Škoda. (Loathsome)

RETURN TO INNOCENCE. Proč? (manafob) Já říkám proč ne? Kluci byli sem tam sice rozjetý, ale to už je skoro klasika, takže se to neřeší, na to, kolik toho hoši včera (a kousek dneška) vypili a kdy šli na kutě, zahráli dobře. Škoda, že ve chvíli, kdy se na ně publikum začalo sbíhat museli skončit.(Loathsome)

BLOOD FEAST - oběd

CASKETGARDEN jsem viděl kdysi dávno na OHF a BA a nijak mě nezaujali. Velká chyba. Pár dnů před KOA jsem si poslechl předposlední cdčko a dostalo mě do kolen. A naživo je to ještě větší nátěr! Musím si hned opatřit i to nejnovější. Páni muzikanti! Přesní, technicky velice zdatní, výborné melodie. Miluju At The Gates a Casketgarden se netají tím, že se jimi inspirují, koneckonců i zvukovkou byla skladba od ATG, jsem tudíž nadšen, že se našli jejich nástupci, kteří jsou dostatečně originální a jen nevykrádají své vzory. První vrchol festivalu! Už se moc těším na jejich vystoupení na Žižkově vraždícím palcátu. (Loathsome)

INZEST vsadili na údernost a jednoduchost. Musím říct, že takřka před domácím publikem byla show velmi dobrá. Celou kapelu tahnul výborný bubeník a na pódiu řádil zpěvák. Mix death a thrash metalu v moderním soundu byla balzámem po začátečním zlu. (Manafob)

Po hlavě, EXCREMENTORY GRINDFUCKERS, do prdele :-) Výborný zážitek z koncertu, již po druhé :-) Letité hity - Fata Morgana, No limit, Final Countdown, atd. v novém a grindcorovém hávu byly opravdu pecky. Kdo neviděl a neslyšel, nepochopí. (Manafob)
Z desky by mě to asi nebavilo, ale na živo supr hudba a hlavně konečně nějaká zábava! GrindKOA out of hell! (Loathsome)

NEGURA BUNGET přijela se všemi možnými i nemožnými nástroji. Naštěstí se je podařilo sladit tak, že zvuk před podiem byl naprosto v pořádku. Tato kapela se mi z nahrávek líbí velice, ale na živo jsem zatím neměl tu čest a čekal jsem, že to bude jako u většiny kapel podobného ražení - deska supr, na živo o ničem. Naštěstí jsem se spletl, temná atmosféra přišla hned s prvním úderem, skvělé pomalé, táhlé a hutné pasáže střídají rychlejší riffy, vokál křičený, growl i čistý, žádné zbytečné průtahy mezi skladbami, hudba mluví za muzikanty a já jsem nadšen, geniální jsou hlavně chvíle (ne krátké), kdy hrají pouze bicí tympán a klávesy. A chválím skvělé oblečky klávesačky a tympánisty! (Loathsome)

A potom přišel thrash DEW-SCENTED a to v plné kráse, spíše hluku. Pány jsem viděl poprvé a nebylo to vůbec špatné. Pěkně nasraný vokál a šlapavé rytmy zvedly většinu publika k headbangingu. Možná bylo vystoupení, ale až přespříliš profesionální. (Manafob)

VREID zahráli pěknou nudu. Všechno to bylo pomalé a utahané. Starší tvorba se mi líbí, ale dneska zahráli i starší věci tak, jakoby chtěli všechny fans uspat. Jediné plus na jejich vystoupení byly pěkné košile, do kterých se oblékla 3/4 kapely. (Loathsome)

GRAVEWORM. Právě když jsem dorazil na místo festivalu, na podium řádí italští Graveworm. Velmi mile mě překvapil parádní zvuk a na place bylo vidět, že taliáni jsou tady jako doma. Super pódiovka, hecování publika...prostě dobrý koncert. Kdo má rád styl, který Graveworm produkují, určitě by si přišel na své. (Yvor)
Nemohu souhlasit, díky mému bratrovi vím přesně o čem jsou Graveworm na albu a tohle bylo opravdu slabé. Všechny songy jsem znal a až na bubeníka to byla tragédie, fenomén Graveworm si tedy představuji jinak... I zvuk byl špatný. (Dharm)
Mě přišli velice energičtí a skvěle si obmotali publikum kolem prstu, žádné nosy nahoru, viděl jsem je poprvé a byl jsem mile překvapen, doufám, že je uvidím brzy znovu! (Loathsome)

Na NECROPHOBIC jsem se nesmírně těšil a hlavně kvůli nim jsem se rozhodl jet na KOA. Bohužel musím konstatovat, že jsou pro mě zatím největším zklamáním festivalu. Divadýlko "satan zlo" bych hochům ještě odpustil, i když jsem si myslel, že se jejich image změní "k lepšímu" za tu dobu, co jsem je neviděl, ale to, jak špatně zahráli, jim odpustit nemůžu. Je sice pravda, že jsem skoro neslyšel druhou kytaru, ale sólového kytaristu pochválit nemůžu. Bubeník skladby zrychlil a hoši nestíhali. Zásadní vyhrávky ujížděly, v horším případě byly hrány celou dobu na špatných tonech a nástupy vokálů byly z větší části o dobu, né-li víc, později, takže totální rozhoz, a když už se zpěvák/basák trefil, tak zpíval stejně jen zlomky textu protože většinu času měl hlavu otočenou ke hmatníku a zpíval si leda tak pod knírka. Hoši by asi měli zase začít cvičit a zkoušet a ne chlastat vodku a jim beam přímo na podiu mezi songy. (Loathsome)

HOLLENTHON začali ve velmi ostrém tempu. Vím, že jsem kulturní barbar, ale přiznávám, že tvorba těchto rakušanů je mi nepříliš známá. Přesto mě jejich set zvedá ze židle a nutí mě zpozornit mysl. Vynechávám tedy Dharmovu vyprávění o svůdných lesbi-lolitkách a věnuji se dění na podiu. Hollenthon mají publikum omotané kolem prstu a pod podiem to začíná vřít. Dobře poskládané riffy, super vložené klávesy. Nemám co vytknout. Do této chvíle spolu s Graveworm nejlepší kapelky. (Yvor)
Hollenthon je do této doby zatím jediná kapela, která mě dostala do kolen, nemám jedinou výtku. Z alb tuto kapelu miluji a naživo je to naprostá dokonalost,  která nemá konkurenci...Říkejte si co chcete, mě to nevymluvíte... (Dharm)

Řekové ROTTING CHRIST trochu pozměnili svou sestavu a dle svých slov i muziku. V sestavě se objevil nový kytarista, ale jinak vše stojí na bratrech Sakisovi a Themisovi. Právě druhý jmenovaný předvedl na bicí naprostou jízdu a pro mě táhnul celou kapelu kupředu. Výborné. (Manafob)

GOREFEST jsem viděl naživo poprvé a rovnou mi vysvětlili, jak že se to vlastně dělá. Nabízí se jediné slovo - PLAYBACK! To snad ani neni možný jak to ty lidi mohli takhle zahrát, jak kdybych si pustil cdčko! Rychlí, přesní, panebože! Celý set jsem jenom koukal se spadlou čelistí.PAN bubeník sypal, tupal, přechodoval, prostě uměl všechno - A JAK! Kytaristi se nádherně doplňovali, basmistr byl přesný a jeho vokál skvělý, až z paty vytažený a krásně srozumitelný, ani jediné zaškobrtnutí, bylo vidět, jak je to hraní baví a spolu s nimi to bavilo celý Kaltenbach. Smekám a klekám! Rozhodně jedna z nejlepších kapel festu a troufám si říci, že už je nic netrumfne. (Loathsome)
Nezbývá mi, než souhlasit s kolegou. Takhle suveréní vystoupení jsem už dlouho neviděl. Nasazuji čelist zpět do pantů a ani nedutám. Super. (Yvor)


Zveřejněno: 29. 07. 2008
Přečteno:
3287 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

04. 08. 2008 14:58 napsal/a Peklop
gore gore Gorefest
Všechno vám věřím, i ty knírky, co nosíte. Byl jsem na Gorefest v prosinci v Praze, kdy o tom skoro utajeném koncertu nikdo nevěděl a prej tam bylo asi 120 lidí. Tenkrát na BA mě tolik nezaujali, ale teď to bylo neskutečné. Neuvěřitelný masakr. Byl jsem z toho tak rozkopanej, že jsem druhej den už nezvlád jít na Graveworm atd., co jsem měl v plánu. Před nima hráli Ona Man Army.. , co se mi loni hodně libili na WFF, ale Gorefest byl někde uplně jinde. Jeden z nejlepších hudebních zážitků vůbec a to zvuk ve Futuru nebyl zrovna dokonalej.
31. 07. 2008 13:00 napsal/a manafob
nejlepsi
byli stejne: levák Bob, fanynka v zákulisí a Puma - Austria model :-)
30. 07. 2008 20:18 napsal/a Dharm
Gorefest
už jsem nebyl schopen psát, jinak by v reportu byly také mé chvalozpěvy na Gorefest, něco takového jsem asi nikdy neviděl!! GENIÁLNÍ!!!! Naprosto nechápu mrtvé rakouské publikum.. ufff