Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Podle právě probíhající ankety na festivalových internetových stránkách je zřejmé, že hlavním důvodem popularity přeštěnického Open Air Musicfestu je jeho jedinečná a neopakovatelná atmosféra.

Kdo festival v minulosti navštívil, jistě ví, o čem je řeč. Ten, kdo zatím na festivalu nebyl, má od čtvrtka 10. července další příležitost. V kopcích kousek za Milevskem necháte v zádech národní památku – milevský klášter a po několika kilometrech narazíte na festivalový areál, ve kterém můžete strávit tři dny plné hudby, emocí, přátelství a zábavy. Přestože letos přibude další hudební scéna, nemusíte se obávat, že festival míří do pekel megalomanie. Kapel bude něco přes šedesát. Podle chuti si může vybrat fanoušek lecjakého žánru a stylu. Mainstreamový Kryštof, stejně jako Vypsaná fixa, Wohnout, skupina roku 2007 Sunshine, zdomácnělí Jaksi Taksi, ska Tleskač, UDG a další skupiny jsou dnes festivalové jistoty, které nemohou chybět. Pořadatelé tentokrát více než v minulosti sáhli do obrovské zahraniční nabídky a na festivalových scénách se objeví řada skupin z ciziny. Hlavními headlinery jsou Exilia z italského Milána a osmičlenný argentinský reagge ska soubor Karamelo Santo, patřící mezi nejlepší jihoamerické party vůbec. Zajímavostí festivalu je také to, že německá skupina Green Frog Feet chystá se svým štábem natočit DVD dokument s názvem Live in Prestenice.

Hudební program bude probíhat na Blue, Orange a Black&White Stage. Právě poslední jmenovaná scéna bude umístěna v obřím stanu, ve kterém se na závěr pátečního a sobotního programu odehraje velká taneční party.

Nesmíme opomenout, že festival nadále podporuje regionální jihočeské kapely a pomáhá novým začínajícím umělcům. Právě z přeštěnického festivalu vyplula na hudební scénu milevská skupina Ticho de pré Cupé Band. Kromě hudebního nášupu mohou návštěvníci využít atrakce G-City, zahrát si paintball, vylézt na mobilní stěnu nebo třeba vyrazit na procházku do Přeštěnice. K dispozici jsou vstupenky v sítích Ticketstream, Ticketpro a Ticketportal jak na celý festival, tak na jednotlivé dny. Novinkou je zlevněné vstupné (100 Kč) pro děti do 12 let, děti do 6 let a držitelé ZTP-P a vozíčkáři mají vstup zdarma. Pro hudební fanoušky jsou navíc zdarma připraveny autobusové svozy z Milevska do Přeštěnice a zpět. Samozřejmostí festivalu je parkoviště a stanové městečko. Kdo stále ještě váhá nebo se naopak nemůže dočkat, má veškerý informační servis včetně oficiálního filmového dokumentu z loňského roku na stránkách www.prestenice.cz



Zveřejněno: 07. 07. 2008
Přečteno:
3340 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář