Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TELEPATIE VI

Tak se nám ty kurvy zlodějský nevyhnuly ani tady. Pár probraných stanů zamrzí, že tu pořád mezi námi jsou. Měl by povstat soudce Lynč.

Jinak klasické festivalové ráno s česnečkou a ranním pivkem. S úderem dvanácté se kolotoč muziky začíná točit a pozvolna roztáčet.

S.I.N.S.I.D.E. z Pardubic měli to štěstí zahájit sobotní dostaveníčko. Zatímco téměř všichni přítomní z naší redakce se šli občerstvit do nedaleké restaurace, já zůstal a byl svědkem produkce. Kapelu jsem měl možnost vidět vloni v Pardubkách a tam se mi i docela líbili. Tady letos jsem mel pocit že poslouchá jinou kapelu. Snad jen klávesy se vymykaly z old school pojetí muziky nepříliš sehrané. Se vší úctou ke kámošce Lucce, výměna zpěváka kapele hodně ublížila, navíc zpěv v Češtine musí být opravdu kvalitně udělaný. Jsem na rozpacích. (Márty)

A i u druhých DARK ANGELS se mé rozpaky nerozplývají. Kapela se za těch několik let pohnula z místa v produkci naživo snad jen o milimetry. Zaslech jsem jejich novinku na CD a říkal jsem si, že šli nahoru, jak s hrou, tak i s muzikou. Naživo mi to ale nepřijde. Zpěvačka po pódiu sice juchala o sto šest, ale pro mě také old school. Holt nemám na tuhle muziku už asi buňky. (Márty) On to ani nebyl tak oldschool jako klasická česká zábavovka. Největší plus je určitě zpěvačka, která udělala obrovský skok kupředu. Kapele bych doporučil poslechnout si také jiné CD než jen Keks a Vodovod, popřípadě spolupracovat s dobrým producentem. (Corbow)

U BREAKDOWN, které znám také matně z nahrávky co nám přišla na recenzi je hodně cítit thrashový vliv a kapela zde slaví úspěchy. První band, který mě začíná trochu brát, možná také proto, že do muziky míchají i trochu hardcoru až skoro metalcoru a ono to funguje na té konvi. (Márty)

D.A.D. z Jihlavy a metalcore. A muzika hodně v pohodě a kterou můžu. Kapela se za dobu existence stylově hodně vyvíjela, až nyní zakotvili kluci právě u mého oblíbeného stylu. Provedení a nasazení za jedna se bohužel nesešlo s publikem AFODu a tak nikdo nepařil a spíš se sedělo (Márty)

LINGAM, tak opravdu nebylo grand plijé, ale velkej průser. Zlo až za roh, ale nejhorší je, že falešný. Zatím nejhorší kapela festu (u mě). Jak to tak ale bývá, zde se našla hezká řádka lidiček, co si na tuhle "kapelu" přišli zapařit. Sorry, fakt hrozný. (Márty)

SAMHAYN(A) si o nic víc nezadají s českými kolegy Lingam. Opět zlo až za roh ovšem na trochu lepší úrovni. V jejich black metalu bylo znát alespoň více melodií a hráčského umu, až na zpěv, ten se nepovedl. (Márty) Souhlasím s panem šéfredaktorem, až na to, že mi Samhayn nepřipadají lepší. Oboje totální průser. (Dharm) Zlo, satan, peklo, rouhání!!! Totálně nejlepčejší kapela tohohle festu!!! Zpěváčkovi super duper vykřičený vokálky fakt jako rulovaly. A sehranost kapeličky fak na vysoký úrovničce. Prostě parádička pro zlosatanistky jako jsem já!!! (Ozon)

Na další TRANSLUNARIA jsem se byl koupat a prozatím se nenašel redaktor, který by tuhle kapelu viděl, takže se tímto omlouváme. Sám jsem slyšel jsem první dva songy a zas tak od srdíčka mě to nebralo. (Márty)

Kapelce AGONY ani změna sestavy nepomohla, stále je to hudebně stejná tuctovka. Na druhou stranu, nemohu jim upřít výborné nasazení a lidem se to líbilo, takže je asi vše v pořádku. Když to srovnám třeba se Samhayn, tak to byla bomba, takže jde jen o úhel pohledu.(Dharm)

Na RITES OF UNDEATH jsem se docela těšil, protože mám ten dojem, že jsem je pořádně neslyšel od personální rošády s RTI. Muzika v pohodě, dokonce došlo i na pár novinek, akorát mi přišlo, že bylo na členech znát únava z předešlých večírků. Zejména na bicmenovi. (Márty)

Rakušáci GODDAMNED X čert ví proč nepřijeli a i na RETURN TO INNOCENCE jsem se těšil, viz výše. Tady to šlapalo o kapánek lépe než kolegům z ROU, ale opět ta únava. Celkem dlouhé vystoupení si kapela užívala a publikum kluci natahovali seč to šlo. Pokud bude před vystoupením frontman Alesh méně pařit, bude to supr. :-) Jako předposlední kousek zazněla kultovka od Moonspell Alma Mater, nemám problém. (Márty)

F.O.B. se vrátili na scénu s novým zpěvákem a nejen já jsem měl pocit, že se jedná o úplně jinou kapelu. Táborští zrychlili, přidali na agresivitě a ještě víc změnili svůj styl a to především ke směsi death metalu a hc. Podpořeno dobrým zvukem, jednalo se o jeden z největších zážitků letošního AFODu. Kapela má před vydáním nové desky a je jisté, že se máme na co těšit. (Dharm)

Němci DARK FORTRESS se před nedávnem vytáhli vysoce nadprůměrnou nahrávkou nesoucí jméno Eidolon. Tento počin mě velmi oslovil a tak jsem byl velmi zvědav co kapela předvede. Ze začátku jsem byl dost zklamán, ale vzhledem k tomu, že se to v průběhu setu dost radikálně změnilo, asi to bylo především z důvodu špatného zvuku u prvních skladeb. Ten se jak zázrakem o hodně zlepšil při songu Baphomet, který publikum velmi rozdováděl a zbytek show už byl pevně v rukou kapely. Publikum vřelo a například hned úvodní věc z novinky - The Silver Gate - byla naživo neuvěřitelný masakr. Ovšem v tuto dobu už se většina AFODu schází u stánku s kořalkami a ani já jsem nemohl chybět. Neskutečná party od čtvrtka do dneška!!! Jen to střízlivění teď bolí a pěněženka pláče... Každopádně díky moc Yvorovi a zbytku pořadatelů, opět se vydařil fantastický víkend!!! (Dharm)

Další Němci LYFTHRASYR přišli se zajímavým mixem black-dark metalu silně podloženým melodiemi a hustou atmosférou. Stejně jako u předchozích kolegů se jednalo o naprosto profesionální vystoupení a kapelu zařazenou právem jako jednu z hlavních hvězd. Moje první setkání s nimi ve mě zanechalo pozitvní dojmy a kapela má na kontě dvě desky přičemž ta poslední "The Recent Foresight" vyšla ze švédského studia Fredman v Göteborgu a i její recenzi si zde budete moct časem přečíst. Pro mě skvělý závěr, který ocenilo již méně přítomných pod pódiem, ale ti byli zajisté také spokojeni. Možná škoda, že taková kapela hrála jako poslední. (Márty)

Další AFOD za námi a máme možnost bilancovat. Jistě i nejen u mě je tento festival zapsaný svou super pařící a tak říkajíc i rodinnou atmosférou. Bohužel jsem se letos nemohl účastnit beforeparty, takže jsem si vše vynahradil až v závěru. Co se týče obsazení, tak pro mě byl tento ročník možná krapet slabší na kapely obzvláště v začátku sobotní části, kterou mi ale nadruhou stranu vyrovnaly kapely v závěru. Počasí se tradičně vydařilo, na to má prostě Yvor a zbytek MM veliké štěstí. Vzhledem k tomu, že se akce konala ve stejný termín jako Basinfirefest v západních Čechách, tak se pořadatel potýkal s trochu slabší návštěvností, zhruba o 100 lidiček méně než vloni. Ti co dorazili, tak si myslím, že mohli být spokojeni. Já jsem si fest tradičně užil a i když jsem pořádně zapařil až v závěru nelituji. Tímto bych chtěl pozdravit německé kolegy LYFTHRASYR :-) (Márty)

Nejlepší kapely:

  • Dharm: Belligerence, F.O.B., PSG (až na bubeníka) a Dark Fortress.
  • Márty: PSG, Avenger, Belligerence, D.A.D., Dark Fortress, Lyfthrasyr
  • Corbow: Dying Passion, Dark Forttress

Zveřejněno: 28. 06. 2008
Přečteno:
3229 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

08. 07. 2008 22:18 napsal/a Peklop
Ifa je nejv9c Satanas Luciferi
http://www.youtube.com/watch?v=YlSiv5YEc6s&feature=user
03. 07. 2008 10:37 napsal/a marty
fotky
jsou dost v pohode, mas pochvalu! :-)
02. 07. 2008 18:46 napsal/a Hanka
FOTKY kompletní!!!
Tak tu máme už i sobotu....
02. 07. 2008 09:16 napsal/a Paliol
foto z letošního AFODu
čau, fotky jsou na: http://www.paliol.com/show-gallery.php?g=2008_06_27_afod_08
29. 06. 2008 20:59 napsal/a marty
dopsano
a fotky snad v tydnu Hanička doplni :-)