Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Již tradiční otevření léta je důvodem proč navštívit jihočeský kultovní festival Afod...

Ctvrtek 26.6.2008 - Bifor Party. Oficiální začátek AFODu je sice v pátek, ale najdou se i tací, kteří se rozhodli vysávat pípu již den předem.

Samozřejmně, že mezi ně patříme i my. Do Trhových Svinu jsem se dostal krátce po deváte hodině. Samo, že jediný záměr tohodle vecera bylo jenom si volně pokecat, vypít pár piv a těšit se na další den. A chvíli to tak vypadealo. Právě postavený pivní stan okupovalo asi třicet žívnivcu poskládaných z pořadatelů, kapel, části Fobie a natěšených fanoušků. Vše se zdálo být v absolutním pořádku az do té doby, než někdo zahlásil, že se jde na kořalku. V tu chvíli se strhla ostrá kalba, kterou někteří jedinci neustáli. Událo se pár zajímavých věcí, ale dostal jsem zákaz o nich mluvit pod pohrůzkou hrubého násilí, takže přejdeme raději k dalšímu dni.

Pátek 27.6.2008

Za slunečného odpoledne se areál jen pomalu plnil, ale nakonec se sešla docela slušná parta lidí. Bohužel první kapela to měla tězké, protože hrála jen pro pár lidí. (IFA)

Nicméně GYNAT RESIA se tohoto ukolu zhostila výborně. Narvala do přírody živelnej thrash-death ze staré školy. Skupině nechybí agresivita ani nasazení, ale přeci jen chtělo by to více sol, vyhrávek, stopek... Prostě více zpestření. Po chvilce nepozornosti se totiž posluchač rychle ztratí. (IFA)

PROXIMITY naopak předvedli bezchybný výkon. Ostré kytary, dobrý zpěv ať již v čisté nebo hrubé podobě, melodika, nápadistost. Prostě atributy, které dělají muziku kvalitní. Už dlouho o kapele slýchávám, že je to takový český Soilwork, ale ne vždy je to pravda. Podobnost je tu sice značná, ale kapela má vlastní ksicht. Nejvíce mě zaujala poslední emotivní skladba. Opravdu výborný kousek... (IFA)

Následující grupou byli death metalisti MORTIFILIA a nepředvedli vůbec nic nového. Dalo by se říci, že to byla profesionálně zvládnutá nuda. Své fanoušky kapela má a tímto vystoupením je rozhodně neztratí, ale mě to vůbec nezaujalo. (Dharm)

Zazněly dudy a na pódiu se zjevila PANYCHIDA. Pagan metal oživený "elektro" nástroji sklidil velký úspěch. Jediný co mě celkem nenadchlo byl zpěv, prostě havran. Nezvednul to ani další zpěvák-host. Musím uznat, že v Plzni po Trollech a Stínech Plamenů vyrostla další zajímavá kapela. (Manafob)

POPPY SEED GRINDER předvedli takovou show, že o kapele dne je prozatím jasno. Něco takového zde velmi chybělo. Pražští 'Dying Fetus' mají před vydáním nové desky a jestli to bude stejný masakr jako naživo, máme se na co těšit. Vskutku parádní výkon a držím kapele palce aby jim to dále šlapalo jako dnes. Geniální! (Dharm) Ale ať to už nehulí :)) ani z dalekohledu :)) (Corbow)

AVENGER na to vlítli v kvintetu a těžko říci jestli to kapele šlape tak, jako zamlada. Angažování tympánisty vidím jako úkrok stranou, takové páté kolo u tříkolky...neurazí, ale do kapely nepřináší nic nového. Navíc nebyl vůbec slyšet. Trochu mě zamrzelo, že kluci zahráli jen pár novějších songů a i nejnovější z nejnovějších, ale na starší, koncertě prověřené kousky nedošlo.


Domácí MATER MONSTIFERA předvedla svou klasiku, ale i něco navíc. Jak správně Yvor poznamenal, že jsou línou kapelou protože nových je jak šafránu :-) no letos to konečně rozštípli a předvedli dvě novinky. Jedna z nich vychází dokonce jako singl a nese jméno Beletseri. Koncert opepřený plameny, pyrotechnikou a dvěma covery na závěr - již známí Iron Maiden a nový od Kreatoru - Phobia. Myslím a nebudu sám, že to chce už jen nové věci, které zněly dobře. Takže příští rok a třeba už i s plackou :-) (Manafob)

BELLIGERENCE se ze začínající kapely propracovali do jednoho z lídrů české scény zatraceně rychle. Minulý rok rozválcovali celý AFOD, že zde nezůstal kámen na kameni. Silný zážitek z minulého roku si jistě každý pamatuje. Ovšem to co předvedli letos daleko předčilo jakékoli jiné jejich vystoupení co jsem viděl. Dokonalost od začátku do konce!!! Nové cd, které zde také kapela pokřtila si bezpochyby rychle pořídím a věřím, že nebudu sám. Publikum bylo nadšeno a kapela hrála s úžasným nasazením. K jejich koncertní hitovce Belligerence si mohou přidat další, protože Warfare je živě fantazie. Nemám co dodat, tohle předčilo i Popíky, z Belligerence se stává světová kapela. (Dharm)

ISACAARUM, kapela s největším množstvím klepaček v poměru na jeden song (na jeden anální pich) a já jsem je propásnul, ostuda (Márty) Já jsem se ještě držel a tak jsem si mohl vychutnat tradiční show, která má do sebe víc než hudba samotná, ale tím bych to rozhodně nechtěl shazovat. Isacaarum jsou klasika, dnes nepředvedli nic nového, ale nastavené laťky kvality se drží a publikum to také náležitě kvitovalo. (Dharm)

DYING PASSION - po totálním výplachu zaplavila festival vlna romantiky. Kapela hrála hlavně pecky ze svého aktualního alba, a že jich tam je. Samozřejmě nezapomněla ani na své starší kousky. Byla to krásná tečka pátečního večera, což ocenila i poslední skupinka fans, která si neustále žádala další a další věc. Nakonec se dočkala přídavku coveru od legendy Faith No More -  Ashes To Ashes. Pak se ke smůle všem přihlížejícím muselo končit. (IFA)


Zveřejněno: 27. 06. 2008
Přečteno:
3279 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

02. 07. 2008 09:59 napsal/a Hanka
FOTKY!!!
Tak páteční fotky jsou tu a sobotní budou ještě dneska.
02. 07. 2008 09:18 napsal/a Paliol
foto z letošního AFOD-u
http://www.paliol.com/show-gallery.php?g=2008_06_27_afod_08
28. 06. 2008 11:04 napsal/a Sali
Pozdav.:)
Zdar pardalove. Koukam, ze kapely hrajou dobre a korka tece proudem.:) Skoda, ze sem nemohl jet.:( Snad priste. Vstavat a cvicit. Teda parit.:)))
28. 06. 2008 10:47 napsal/a Sali
Pozdav.:)
Zdar pardalove. Koukam, ze kapely hrajou dobre a korka tece proudem.:) Skoda, ze sem nemohl jet.:( Snad priste. Vstavat a cvicit. Teda parit.:)))
28. 06. 2008 10:44 napsal/a Sali
Pozdav.:)
Zdar pardalove. Koukam, ze kapely hrajou dobre a korka tece proudem.:) Skoda, ze sem nemohl jet.:( Snad priste. Vstavat a cvicit. Teda parit.:)))