Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

SICK´S AGONY – Depresive Instinct CD 2006, vlastní náklad

Italský dvojčlenný projekt Sick´s Agony se zhlédl v pomalém depresivním black metalu. Po intru odšeptaném za doprovodu svištění větru začíná kytarové vybrnkávání a postupně se rozjede ponurá titulní skladba. Ač se několik riffů téměř donekonečna opakuje, má hudba takovou zvláštní hypnotickou atmosféru – přispívá k ní i čistý zvuk a svým způsobem naléhavý vokál, kterým není ani čistý hlásek, ani typický blackový skřehot, ale spíše zastřený chraplák. Slovům je velmi dobře rozumět a nic moc veselého v nich není – zabývají se pocity strachu a beznaděje a třeba závěrečné veršíky songu číslo tři nepotřebují další komentář: „Existence or suicide, paranoia or liberation“.

Právě v Conflictual Cohavitation se tempo malinko zrychluje, ale opět se sází spíše na atmosférično, nikoliv na rychlost a zběsilost. Nejednou vyjede kytara k výšinám a mě tahle depkoidní matérie čím dál víc přitahuje. Postupně také pod recenzí zvyšuji počet bodíků (začal jsem na pěti) a zároveň mi přijde, že výše uvedené stylové zaměření, okopčené od samotné kapely, není zcela přesné. Tady je prostě cítit silný dotyk doom metalu, ať se to duu Suffer (kytary, basa, texty, hlas) a Blackhate (bicí, druhý hlas ve trojce) líbí nebo ne. A když začnou pánové přecejen na chvilku rychleji, paradoxně se od černého kovu odklání kamsi k melodičnu a skočnu. Po dvou zpívaných kouscích následuje sáhodlouhá instrumentálka, která má opět silnou atmosféru a zase, přes záměrnou jednoduchost, působí velice emotivně a silně. Závěr patří krátkému outru.

Jednoduchý čenobílý bookletík je potom logickým pokračováním hudby. Jen přeložený dvojlist s fotografiemi obou hudebníků, texty ke skladbám 2 a 3, pár slov italsky (nerozumím...) a na titulce přírodní motiv.

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Depressive Instinct
  3. Conflictual Cohavitation
  4. Sick´s Agony
  5. Outro

Čas: 23:51

http://www.myspace.com/sicksagony


Zveřejněno: 29. 06. 2008
Přečteno:
3602 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář