Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
LLYR

V polovině července, v sobotu 19. 7. 2008, proběhne v Novém Jičíně již druhý ročník rock-metalového festivalu RedFest.

Areál Letního kina ve Smetanových sadech poblíž centra města bude hostit celkem devět kapel. Oficiální začátek je stanoven na 13:30 (vstup do areálu od 13:00) a po skončení hudební produkce ve 22:00 bude následovat promítání filmu. Vstupné bude stejně jako minulý rok 100,- Kč.

O žánrovou pestrost nebude na RedFestu nouze. Na své si přijdou rockeři, gothici, příznivci metalové hudby a nakonec i fanoušci svižnějších punkových kapel. Headlinerem festivalu je totiž známá pop-punková skupina RYBIČKY 48, která celý červen boduje v Esu se svým aktuálním klipem Ooou! Rybičky 48 patří k nejčastěji koncertujícím skupinám u nás, o energii, která z této kapely při koncertě doslova prýští se mohli přesvědčit i posluchači v sousedních zemích, především v Německu, kam Rybičky často připlouvají.

GREEDY INVALID mají letos nabité léto a narazíte na ně nejrůznějších festivalech po celé ČR. Ale to jim samozřejmě nezabrání, aby přijeli potěšit i své takříkajíc "domácí" publikum. Greedy Invalid opět přivane chladný severní vítr na vlně temné a zasmušilé gothic rockové muziky. Můžete se těšit na písně z jejich aktuálního alba Dancing Little Flames, ale i na zbrusu nové songy z připravované fošny.

Kapelu MEMORIA není třeba příliš představovat. Zkušení matadoři české metalové scény představí materiál z posledního alba Ambivalent Ecstasy, které vyšlo v roce 2007. Na své si tak přijdou ti, kteří oceňují tvrdší kytarou muziku s ženským zpěvem. Elektro-metalisté GALACTIC INDUSTRY jistě potěší milovníky moderních elektronickým experimentů s tvrdším kytarovým základem. I v této kapele obstarává část zpěvů zástupkyně něžného pohlaví.

PSYCHO RADIO hrají svěží a energický styl, který sami nazývají cross’n’roll. FIREZONE přispějí velkou porcí hutných heavy metalových riffů. THE PANT pak přivezou z Břidličné svůj poctivý hard rock. Ostravské XERANTHENUM doplní pomyslnou hudební mozaiku o black a doom metal. Festival bude otevírat místní gothic metalová naděje INSOMNIA.

Akce se koná za každého počasí. Časový rozpis a podrobnější informace najdete na webových stránkách festivalu (http://sweb.cz/redfest)


Zveřejněno: 30. 06. 2008
Přečteno:
3339 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář