Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
LLYR

neděle 29.06.2008, EXIT Chmelnice, Praha-Žižkov, Koněvova 219, www.exitchmelnice.cz, pondělí 30.06.2008, RANDÁL, Bratislava, Karpatská 2, www.openrock.sk, Tisková zpráva o koncertu

neděle 29.06.2008, EXIT Chmelnice, Praha-Žižkov, Koněvova 219, www.exitchmelnice.cz, Guests: PIGSTY (cze), PSYCHOTIC DESPAIR (cze), pondělí 30.06.2008, RANDÁL, Bratislava, Karpatská 2, www.openrock.sk, Guests: GENGHIS TRON (usa), PIGSTY (cze), PSYCHOTIC DESPAIR (cze), Tisková zpráva o koncertu

Headliner loňského Obscenu a jedna z nejzásadnějších kapel grindcorové historie je zpět. To, co by ještě před pár lety bylo stěží k uvěření, je nyní pravdou. BRUTAL TRUTH - spolutvůrci a jedni z čelních představitelů extrémní hudební scény začali v minulém roce opět aktivně koncertovat a nyní se vydávají na evropské turné, které nemine ani česko-slovenské území, na němž se američtí grindeři představí nejprve 29. června v Praze v klubu Exit Chmelnice a o den později v Bratislavě v klubu Randál. Společnost jim budou dělat tuzemští zástupci v podobě kapel PIGSTY a PSYCHOTIC DESPAIR. Na bratislavském koncertu se navíc představí další zámořský zástupce GENGHIS TRON, jehož samostatné vystoupení můžete shlédnout také 2. července v pražském klubu 007.

Celé to tenkrát před lety začalo, když Danny Lilker (basák ANTHRAX / NUCLEAR ASSAULT / S.O.D.) složil doma v bytě pár věcí inspirovaných starou školou grindcoru osmdesátých let. Kdybychom hledali odpověď na otázku proč jsou dnes BRUTAL TRUTH natolik inspirující a respektovanou ikonou, museli bychom se vrátit časem až do roku 1992. Právě v tomto roce vychází v té době naprosto šílený debut s názvem „Extreme Conditions Demand Extreme Responses“ (Earache Rec.). BRUTAL TRUTH totiž hned touto svou první deskou změnili pohled na slovo „extrémní“, neboť nabídli do té doby neslýchanou porci agresivity a energie, čímž tehdy ovlivnili řadu soudobých žánrově spřízněných formací.

O dva roky později přichází další palba. Kapela se vytasila s deskou „Need To Control“ a opět zbořila i ty nejsmělejší představy o podobě extrémního metalu. Stejně jako na debutu, i zde se točíme ve smrtelném víru vysokorychlostního grindu, který zde ale zní ještě více chaotičtěji a neučesaně.

Následovaly ještě dvě desky (Kill Trend Suicide a Sounds Of The Animal Kingdom), po nichž přichází v roce 1999 definitivní odmlka, která je prolomena v roce 2006, kdy přichází první zprávy o reunionu této grindcorové šelmy.

Proč jsou ale BRUTAL TRUTH tím čím jsou? Jako první dokázali mistrně propojit grindcore, punk a hardcore a vytvořit masivní divoký mix těchto tří odnoží, čímž se odlišili od tradičních ortodoxně založených grindových formací. Také díky tomu zní jejich hudba i dnes stále více než aktuálně a svěže. V žádném případě nečekejte kapelu, která si jde jen tak zahrát – BT jsou stále tou živelnou pohromou, která vás naživo semele – stačí si vzpomenout právě na loňský Obscene Extreme.

Čerstvé zprávy hovoří o tom, že BRUTAL TRUTH nyní pracují na materiálu pro novou desku, která by se tak stala prvotinou po jejich reunionu. Není pochyb o tom, že pánové Sharp, Lilker a spol. předvedou v Praze a Bratislavě mistrovskou show a proto už je nejvyšší čas zopakovat si slova grindové hymny „Walking Corpse“!

Jak již bylo výše řečeno, pražský i bratislavský koncert se neobejde bez předkapel, kterými byly zvoleny PIGSTY a PSYCHOTIC DESPAIR. Brněnská grindová tlupa PIGSTY si vydobyla na tuzemské scéně významnou pozici, kterou utvrzuje jak na svých četných živých show, tak i na posledním mini CD  "Living Dead Stars“. PSYCHOTIC DESPAIR si svůj stejnojmenný albový debut odbyli v minulém roce a lavina nadšených reakcí se dosud nezastavila, což berte jako pozvánku na set této pražské death/grindové party.

Opomenout pak nesmíme ani bratislavské vystoupení americké cybercorové mašiny GENGHIS TRON, která vydala jednu z nejkontroverznějších desek letošního roku (Board Up the House) a ještě jednou připomínáme, že se v rámci své Euro tour představí i v Česku, a to 2. července na Sedmičce v Praze.

Vstupenky na koncert jsou již v běžných předprodejích. Více info na mailu infoassault@centrum.cz a tel. číslech 774220183 nebo 775095666.

Související linky:


Zveřejněno: 24. 06. 2008
Přečteno:
3424 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář