Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TELEPATIE VI

Představujeme vám další ročník jihočeského metalového festivalu APOCALYPTIC FORM OD DEATH.

APOCALYPTIC FORM OF DEATH - Open Air Festival 2008

27.6. - 28.6.2008

TRHOVÉ SVINY - Autocamp

Rok se opět s rokem sešel a tak se nezadržitelně blíží i další ročník jihočeského metalového festivalu APOCALYPTIC FORM OF DEATH 2008. Stejně jako loni se akce bude konat v Autocampu v Trhových Svinech v krásném prostředí podhůří Novohradských Hor.

Celá metalová přehlídka začne v pátek 27.6.2008 úderem 17.hodiny a bude pokračovat do nedělních ranních hodin. Během celé akce se na pódium vystřídá 24 kapel z České Republiky, ale také Rakouska a Německa.

Autocamp bude již otevřen od čtvrtka 26.6.2008 (odpolední hodiny). Kdo bude mít zájem, může tedy dorazit den předem a zúčastnit se tak, dnes již kultovní, before party u grilu s pivkem a pohodovou muzikou.

AFOD festival není a nikdy nebude festivalem s desítkami zvučných jmen světového formátu a masovým šílenstvím. AFOD festival je především o pohodě, klidné atmosféře a hlavně fajnové muzice. Jeho úkolem je dopřát fanouškům příjemný víkend a hromadu nezapomenutelných okamžiků spojených s tvrdě metalovou muzikou a vším co k letnímu festivalu neodmyslitelně patří.

Další ročník tohoto českého festivalu slibuje opět skvělou podívanou a to nejen co se české scény týče. Zahraničními želízky v ohni tohoto ročníku budou dvě black metalové smečky. První je DARK FORTRESS z Německa, která v únoru tohoto roku vydala novou desku „Eidolon” a tak se můžeme těšit na skvělý melodický black v podání této šestice. Stejný žánr v trošku jiném provedení bude reprezentovat druhá německá banda. Techničtější black s prvky darku v podání LYFTHRASYR zaručuje kvalitní hudební zážitek. Démonický vokál, propracované kytary, moderně znějící klávesy a drtivě kulometné bicí s charakteristickým zvukem se odrazili i v obrovském úspěchu loňské desky „The Recent Foresight“.

Z české scény se na pódiu objeví ISACAARUM jako představitel death/grindu. Kapela vydala poslední album v roce 2005 a je velice pravděpodobné, že na AFODu odehrají nové skladby z připravovaného alba „Vaseline“. Z hlavního města přijedou POPPY SEED GRINDER, kteří hrají death v brutálním šatu s prvky HC. Poslední deska „Oppressed Reality“ je už téměř čtyři roky stará, nic méně kapela vydal v tomto roce promo a tak své fanoušky překvapí i méně známými skladbami.

Domácí ligu bude zastupovat atmosférická temná banda MATER MONSTIFERA, která v současné době pracuje na druhém řadovém albu. Na to si budete muset počkat do příštího roku, nic méně můžeme očekávat prezentaci v podobě skladby „Beletseri”, ve které se objeví jako speciální host zpěvačka DYING PASSION, Zuzana. Mimo toho jejich show podpoří pyrotechnické efekty.

Táborští deathaři F.O.B. již delší dobu skládají materiál na novou desku s pracovním názvem „The Dice”. Koncem minulého roku se kapely výrazně dotklo neštěstí v podobě vážného zranění zpěváka Petra. Ten se ještě zotavuje a tak kapela dočasně angažovala Máru, aby mohla pokračovat v koncertování. Kapela teď vypustila ukázku z připravované desky, skladbu „Obligation“ a tak se dá předpokládat, že na festivalu představí víc kousků svého nového počinu.

Kapelu BELLIGERENCE snad ani není potřebné představovat. Po vydání EP „Wounds” se jim otevřeli dveře na mnohá pódia i do přízně fanoušků, kteří jistě netrpělivě očekávají novou desku, která je v těchto dnech už nahrána a čekají ji technické úpravy. Skladba „Warfare“ sloužící jako promo slibuje kvalitní materiál.

Milovníci agresivního thrash - death metalu si na své přijdou v podobě kapely GODDAMNED X, která dorazí z Rakouska. Dvě desky, které vydali, měli pozitivní ohlasy jak na straně recenzentů tak u fanoušků a návštěvníci AFODu se můžou těšit na strhující energickou show.

Další bandou, která nepotřebuje představovat, je šumperská stálice české scény DYING PASSION. Čtyři řadová alba, podmanivý vokál a emocionálně silná metalovo rocková hudba jsou zárukou příjemné podívané. Podobnou muziku v doomovém odstínu představí DARK ANGELS z Domažlic.

Atmosféru festivalu podpoří dále paganská banda PANYCHIDA, která nabídne ochutnávky z připravovaného alba. Po roční odmlce se na scénu vrátí AGONY, které jste na AFODu mohli vidět naposledy tři roky zpátky.

Zajímavou podívanou jistě bude přerovská experimentální kapela TRANSLUNARIA propagující svůj aktuální počin „Beyond the Astral Misantropy“. Skvělou živou show a velice chytlavý death metal předvede MORTIFILIA, která v tomto roce vydá novou desku „Embrance“. Jedna z nejlepších deathových kapel české scény zamrazí svým seversky laděným metalem.

Černé vlny metalu budou reprezentovat tři další účastníci a to rakouská old school blacková pětice SAMHAYN, olomoucká kapela LINGAM se zajímavými klávesami, syrovými kytarami, ženským a mužským vokálem a zástupci české scény - famózní AVENGER.

Metal core uslyšíte v provedení D.A.D. (Jihlava), PROXIMITY (Praha) a pardubických S.I.N.S.I.D.E.

Thrashový fandové si na své přijdou díky bandám BREAKDOWN (Česká Třebová) a GYNAT RESIA (České Budějovice).

Poslední dvojicí jsou kapely, kterých sestavy jsou si více než blízké. Výměna kytaristů již proběhla a tak se v novém šatu uvidíte RETURN TO INNOCENCE a RITES OF UNDEATH.

Podrobné informace o kapelách a o festivalu najdete na www.afod.pc.cz

Text by Nathanella.                                


Zveřejněno: 09. 06. 2008
Přečteno:
3199 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

27. 06. 2008 09:52 napsal/a Ifa
Zpráva z Biforparty
Nechci práskat, ale první kdo se na AFODu letos pozvcracel byl Manafob hned po setmění asi tři metry od pivního stanu. Goro se taky povedl. Dlouho se držel, ale pak ho zřejmně na tři hodiny unesli mimozemšťani a on se probudil někde v polích v okolí Trh. Svinů. Jinak zbytek redakce a fanoušků se choval slušně.
25. 06. 2008 23:01 napsal/a Peklop
Já nemůžu za to,
že někdo dokáže být naprosto všude, i když se člověk snaží fotit jen pódium. http://img79.imageshack.us/my.php?image=pict0190gp5.jpg
24. 06. 2008 12:10 napsal/a Ifa
Peklope,
varuji tě, drž se ode mne dál se všemi svými foťáky, vidokamerami a podobnými zařízeními, sic tě postihnihne krutý trest!
23. 06. 2008 22:56 napsal/a Peklop
videokamera
nebylo by špatný nějaký video na jútúba
22. 06. 2008 09:35 napsal/a Dharm
ale Yvore
sebechvála smrdí...:-)))))