Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

úterý 11.06.2008, Pod Lampou, Plzeň (www.podlampou.cz), Guests: CONDEMNED (usa), DESPISE (cze), Středa 13.06.2008, Klub Boomerang, Ostrava (www.clubboomerang.cz), Guests: DESPISE (cze) + support, Tisková zpráva o koncertu

Death metalová ikona DYING FETUS se v polovině června představí hned dvakrát na území Česka. První zastávka proběhne 11.6. v Plzni v klubu Pod Lampou a o dva dny později si budou moci vychutnat umění „deathových virtuozů“ i moravští fanoušci, konkrétně 13.6. v Ostravě v klubu Boomerang. Po boku DYING FETUS se v Plzni představí jejich krajané CONDEMNED a čeští zástupci DESPISE, kteří se následně objeví i o dva dny později v Ostravě.

Ačkoliv museli DYING FETUS za svou téměř osmnáctiletou pouť zdolávat nejednu osudovou překážku a byli postaveni před nejedno úskalí, stále jsou zde a obzvlášť v posledních letech nám dokazují, že rozhodně nehodlají skončit v propadlišti metalových dějin. Po několika personálních otřesech se před pár lety konečně podařilo ustálit sestavu kapely a tak se její frontman a hlavní mozek John Gallagher může věnovat pouze hudební stránce věci. Momentální pohoda, ve které se DYING FETUS právě nacházejí, je patrná jak na poslední řadové desce „War of Attrition“ tak i při četných živých vystoupeních, které jsou opět ve znamení brutálního nasazení jako za starých časů. Kapela opět dokáže s ohromnou jistotou a suverenitou věrně odprezentovat své studiové výtvory i živě, což byla koneckonců vždy jedna z hlavních deviz této marylandské party. Ale zpět k poslední desce, zřejmě nikdy nebyly texty DF tak politicky a sociálně zaměřené. Kapela si bere na paškál nešvary moderní doby jako je sociální nerovnováha, terorismus nebo vliv reality show na lidskou společnost. Nejvýraznější jsou v tomto směru především skladby “Homicidal Retribution,” “Raping the System” a “Parasites of Catastrophe”.  Co se hudební stránky týče, tak DYING FETUS jsou léta známí jako představitelé technicky vysoce provedeného death metalu a tento styl již léta slouží jako nevysychající zdroj inspirace i pro řadu jiných podobě zaměřených kapel. Houpavé riffy, agresivní kytary, kvílivé vyhrávky, zvrácený chropot – to je marylandská deathová škola, to jsou DYING FETUS.

Na plzeňském koncertu se po boku svých krajanů představí death metalové komando CONDEMNED. Jako ochutnávku jejich umění pak můžeme doporučit jejich poslední materiál v podobě EP s názvem „...And That's How I Found Them“ z roku 2005, které je ve znamení devastujícího brutal death metalu říznutého občasnými grindovými zvěrstvy. CONDEMNED zaručeně ukojí choutky všech příznivců toho nejextrémnějšího metalu. 

Oba dva koncerty pak absolvuje česká deathmetalová stálice DESPISE. Tato kolínská parta bude mj. čerpat z poslední desky „Fragments Of Reprisal“, kterou již představila minulý rok na společném evropském turné s americkými DEVOURMENT.

Vstupenky na oba koncerty ve všech běžných předprodejích Obscure Promotion. Více informací o koncertech získáte na mailu infoassault@centrum.cz nebo tel. číslech 775 095 666 a 774 220 183.

Související odkazy:

www.brutalassault.cz


Zveřejněno: 04. 06. 2008
Přečteno:
3261 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář