Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

úterý 03.06. Košice – Colloseum, Special guests: SEPTICFLESH + INACTIVE MESSIAH, čtvrtek 05.06. Praha – ABATON, Special guests: CRYPTOPSY + DEVIAN, pátek 06.06. Zlín – Masters Of Rock Café, Special guests: DEVIAN, INACTIVE MESSIAH,...

Čtvrt století na scéně, stovky odehraných koncertů, tisíce fanoušků po celém světě. Polská deathmetalová mašina VADER se definitivně vyšplhala až na vrchol pomyslného metalového Olympu a nyní plánuje oslavit ve velkém stylu své 25. narozeniny. Pro své výroční turné nazvané „XXV Anniversary Tour 2008“ si jako sekundanty pozvala několik speciálních hostů, které budou moci spatřit i česko-slovenští příznivci špičkové extrémní hudby,  a to konkrétně na koncertech v Košicích, Praze a ve Zlíně.

Pozice, na kterou se VADER postupem let dopracovali, není rozhodně dílem náhody. Za jejich úspěchem není pouze nezbytný hudební um, ale také neuvěřitelná houževnatost a zarputilost. Ne nadarmo platí VADER za jednu z nejvíce koncertně vytížených kapel na světě. Svou oddaností deathmetalové scéně a častým koncertováním si dokázali vybudovat početnou fanouškovskou základnu po celé Evropě, což se jim nyní vrací v podobě plných koncertních sálů.

O semknutosti kapely svědčí i fakt, jak rychle se dokázala vyrovnat s tragickou smrtí svého bubeníka Docenta, který platil za jednoho z nejlepších bubeníků deathmetalové historie vůbec. Společně s jeho nástupcem, mladým talentem Darayem, který debutoval na albu „Impressions In Blood“, odstartovali VADER svou novou éru a jako rekapitulaci té předešlé připravili kompilační desku s názvem „XXV“, která vychází právě tento měsíc. Album je speciálně přichystané pro avizované výročí a obsahuje písně z různých etap vývoje skupiny. Všechny skladby byly znova nahrány, zmixovány a zmasterovány ve studiích Hertz. Regulérní dvoudisková edice bude obsahovat 25 skladeb, včetně kultovních  záležitostí jako „Carnal“, „Cold Demons“ nebo „Black To The Blind“. Kromě nich se fanoušci dočkají zatím nezveřejněné skladby „Tyrani Pekel“, která pochází ještě z dob začátků kapely. Speciální edice bude navíc obohacená o bonusové písně, jako například o polskou verzi „Trupi Jad“ a „Reborn In Flames“ a několik videozáznamů pořízených  v letech 1986 až 2001.

Ale nyní k již předem avizovaným hostům, kteří se k VADER připojí na jednotlivých koncertech.

Pouze na košickém koncertu se objeví znovuzrozená řecká formace SEPTICFLESH, která se po dlouhých letech nečinnosti hlásí opět o slovo a zároveň přichází s novým albem „Communion“, které vyšlo letos pod labelem Season Of Mist a perličkou je, že se na jeho nahrávání podílel i Pražský symfonický orchestr. SEPTICFLESH se na nové desce ukazují ve výborném světle a dokonce to vypadá, že jim pětiletá tvůrčí pauza dokonce pomohla. Opět se můžeme kochat propojením majestátných a epických orchestrálních pasáží s death metalem, tvrdými rify a typickým hrubým vokálem. SEPTICFLESH jsou zpět a zdá se, že ještě silnější.

O dva dny později se VADER představí v Praze a v rámci celého turné se bude jednat o naprosto speciální show, neboť pouze na pražském koncertu se ke klasické sestavě připojí ještě trojice kapel v čele s kanadskými mistry technického deathmetalu CRYPTOPSY, kteří právě jedou evropské turné na podporu nové desky „The Unspoken King“ a budou tak společně s VADER hlavním tahákem čtvrteční noci. Mimo klasickou sestavu se dále představí další „deathers“ v podobě DECREPIT BIRTH a UNMERCIFUL.

Zapomenout samozřejmě nesmíme ani na kapely, které společně s VADER absolvují všechny koncerty tohoto turné a tím pádem se představí i v Košicích, Praze a Zlíně. Jsou jimi black/death metaloví Švédové DEVIAN a řečtí blackmetalisté INACTIVE MESSIAH.

Vstupenky na koncerty jsou ve všech běžných předprodejích Obscure Promotion.

Více informací o jednotlivých koncertech naleznete na webových stránkách www.obscure.cz, na info mailu infoassault@centrum.cz, nebo tel. číslech 775 095 666 a 774 220 183.

Související odkazy:


Zveřejněno: 25. 05. 2008
Přečteno:
3399 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

03. 06. 2008 17:01 napsal/a Dharm
super!
kua to je sestava, už se nemůžu dočkat!!!
02. 06. 2008 17:30 napsal/a Johan
Pozor - změna
Na koncertech v Praze (5.6.) a Zlíně (6.6.) vystoupí také řečtí SEPTICFLESH, kteří tak doplní dosavadní trio VADER, DEVIAN, INACTIVE MESSIAH. Připomeňme, že v Praze soupisku kapel tvoří ještě CRYPTOPSY, DECREPIT BIRTH a UNMERCIFUL.