Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TELEPATIE VI

úterý 13.05.2008, Exit CHmelnice, Praha - Žižkov (www.exitchmelnice.com), HATE ETERNAL (usa),CEPHALIC CARNAGE (usa), SKELETONWITCH (usa), DEADBORN (ger), Tisková zpráva o koncertu

Hate Eternal patří již řadu let k absolutní death metalové špičce. Proč tomu tak je? Kapela semknutá okolo bývalého kytaristy Morbid Angel a Ripping Corpse Erika Rutana má ve své diskografii díla, jež jsou zapsána v análech death metalu zlatým písmem a poslední deska „Fury & Flames” má potenciál bodovat v žebříčcích na death metalovou desku roku u všech, kdo tomu alespoň trochu rozumí.

Všem, kteří s nimi ještě neměli tu čest je potřeba nastínit, že se jedná o precizní death metal floridské školy dohnaný svou rychlostí, zarputilostí, precizností a v neposlední řadě skladatelskou erudovaností do největšího možného extrému. Na nové desce dostal prostor také kytarista  Shaune Kelley (ex -Ripping Corpse, Dim Mak), jež kapelu obohatil o zajímavé harmonické postupy, ale v podstatě pokračuje v nastoleném stylu, neboť ve své době to byl právě on, kdo Rutana inspiroval a z velké části nalajnoval jeho kytarový styl v Ripping Corpse. Na novém albu vše vygradovalo v monstrosní celistvou hmotu, která vás nenechá ladem ani pár vteřin. Basových partií se ujal Alex Webster (Cannibal Corpse) a na CD jsou jeho party spíš jakési kompozice v kompozicích, než cokoliv jiného. Alex Webster zaskočil na nahrávce za Jareda Andersona, který měl v plánu se do kapely vrátit, naneštěstí tomu osud chtěl jinak a jeho tragická smrt učinila “Flames & Fury” nejemocionálnější deskou, jakou Hate Eternal doposud vydali. Ale zkraťme to. Pokud si libujete v kapelách jako Morbid Angel, Origin, Krisiun a vlastně v jakémkoliv rychlém death metalu, je tenhle koncert naprostou povinností. Standard extrémnosti bude opět posunut o nějaký kousíček dál, k pomyslnému death metalovému Olympu.

Cephalic Carnage se na této show zhostí role předkapely. Jejich hudba, jež sami nazvali Hydro-grind, není o nic míň zběsilá než muzika Hate Eternal, ale jedná se o úplně jinou platformu extrémnosti. Cephalic Carnage sazí na vetší variabilitu a také si víc pohrávají s různými samply a především s grind corem. Poslední album “Xenosapien”, jež si pohrává s myšlenkou lidské omezenosti a rigidnosti, je dalším zajímavým zásekem do diskografie téhle denverské družiny vyhulených woodoo-grind-jazz-retro-grind-death metalistů. V určitých fázích dávají Cephalic Carnage vzpomenout třeba i na The Dillinger Escape Plan, resp. představte si diverznost The Dillinger Escape Plan s tím, že její základ není v HC, jak je tomu u zmíněného spolku, ale v brutálním death metalu a rázem vám v hlavě začne zhruba znít představa o hudbě Cephalic Carnage, která určitě nebude daleko od pravdy, ale živě vás čertíci z coloráda přesvedčí, že přestože jste nečekali, že budou nějak omšelí, tak…Zkrátka tahle rána byla silnější než jste si  vůbec dokázali představit … Naživo nezapomenutelná záležitost…

V roli předkapel se v Exitu ten večer představí američtí thrash metalisté Skeletonwitch a němečtí Deadborn, jež se svou poslední deskou vyšvihli do evropské brutal death metalové špičky.

Koncert začíná v klubu Exit Chmelnice v 19.00. Více informací www.obscure.cz

Související linky:

http://www.shindy.cz


Zveřejněno: 06. 05. 2008
Přečteno:
3311 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář