Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

WHENLOVEFINISHES – Room 101 CD 2007, Necrotorture Live & Promotion Agency

Tak tu máme další zástupce italské scény se zvláštním názvem WhenLoveFinishes. V životě jsem o nich neslyšel a tudíž jsem ani netušil, co od nich očekávat. V promo letáku je jejich styl označován hned několika (nejen) metalovými žánry a vydávající label v tomto směru slovy rozhodně nešetřil. Musím ale napsat, že jestli něco tato nahrávka obsahuje, tak široký hudební rozptyl to je v každém případě. Jestli je to k dobru věci, to už je otázka jiná.

Na úvod prvního válu 1984 kytarová kila, která dají vzpomenout na vyhlášený pojem progresivního metalu s názvem Dream Theater, změny tempa a rytmické zvraty. Zajímavé, ale o genialitě zmiňované úderky si mohou nechat zdát tak leda v hodně, hodně divokých snech. Pěvcův projev během chvíle značně zhrubne, ale kytarové sólo stále udržuje hudební produkci v daném hájemství, byť se zde dočkáme i svižnějších nástupů. Zajímavé je vložení dětských vokálů. Ale ty nejsou příliš slyšet, protože zvuk rozhodně není žádnou chloubou a celé snažení poměrně dost sráží. Kdesi v pozadí pravděpodobně úřadují i samply, ale ty se dají spíše tušit. Je to škoda, protože díky potlačenému zvuku přichází nahrávka o další rozměr a pestrost. Killed by me na to jde zase odjinud. Hned od úvodu uřvaný vokál a hard core thrashová rubanice s houpavými pasážemi a kulometnou palbou bicích. Jen se nemohu zbavit dojmu, že něco podobného už jsem slyšel mnohokrát v podání někoho jiného a o nějakém náznaku originality tu nemůže být ani řeč. Firebrand udržuje směr v thrashových vodách opět s trochou toho hard coru a ke slovu se dostávají i zmiňované samply, které jsou tentokráte dokonce i slyšet. Zpěvákům projev jede stále ve stejné poloze a začíná působit monotónně. V závěru skladby trochu té kytarové onanie a metal corových sekaček a máme tu konec. Breakdown je jakousi kombinací skladeb předchozích a nenabízí nic nového. Ze všech zde nabízených kousku se mi jeví jako nejslabší a pěvcův projev mi už začíná vadit. Opět se kdesi v pozadí dají tušit samply, ale… Poslední věc je koncertní nahrávkou a zvuk rozhodně není slabší než u studiových kousků. Tak nevím, jestli je to dobře. Hudebně patří Under control k tomu lepšímu co pánové nabízejí a opět se jedná o kombinaci thrashe a h/c s houpavými a valivými pasážemi. Ale nic co by jste neměli možnost slyšet ve věcech předchozích.

Hlavním problémem u tohoto kotoučku je podle mého potlačený zvuk. Což je škoda, protože kdyby vynikly veškeré vychytávky, určitě by to celku prospělo. Dále jsou pánové poměrně na štíru s originalitou. Stylový rozptyl sice mají řádný, ale to je asi tak všechno. Jejich hudební potenciál (hlavně kytarista umí) je dle mého nevyužit a zatím to je průměr. Ještě že je cedlo relativně krtátké. Žádný vyložený průšvih to není, ale nenapadá mě důvod, proč bych se měl po napsání recky k tomuto materiálu vracet.  

Čas: 25:50

Seznam skladeb:

  1. 1984
  2. Killed by me
  3. Firebrand
  4. Breakdown
  5. Under control (live)

www.whenlovefinishes.net

www.necroagency.com


Zveřejněno: 12. 05. 2008
Přečteno:
3490 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Goro | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář