Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

IN DEED HELL #23 64 stran, vydáno: duben 2008

Po poměrně dlouhé době přichází Deather s dalším číslem svého legendárního zinu. Jestli se nepletu, vychází třiadvacítka s dvouletým odstupem od čísla předchozího a na obsahu se to podepsalo zejména v sekci Bocca Della Verita (= recenze), kde vedle sebe můžeme najít hodnocení počinů aktuálních i dva roky starých.

Úvodník přináší hlavně informace o změnách v redaktorském týmu, který posílili Mechanik, Rockinpiru a Ralf Hauber (mimo jiné člen německé skupiny Immortal Rites). Zatímco Mechanik a Rockinpiru se vyřádili hlavně v recenzích, Ralf přispěl zejména rozhovory. Hlavní penzum práce ale stále zůstává na Deatherovi, který připravil rozhovory s Detonation, Godless Rising a snad i Unleashed (autor není uveden) a napsal zhruba polovinu recenzí. Tři rozhovory spáchal Ralf – Municipal Waste, Evocation, Suffocation, po jednom Johny – Impaled Nazarene a Mechanik – Michal Husák + Madhouse. Rozhovory jsou většinou poměrně krátké, a ač jsou víceméně se slavnými zahraničními kapelami, příliš „pod kůži“ nejdou. Když to srovnám s Pařátem, vítězí Herdronova parta se značným náskokem. Jedinou výjimkou je rozhovor s Michalem Husákem, který se věnuje hlavně televizní metalové besídce Madhouse.

Recenze, jak již naznačeno, mapují scénu za poslední dva roky. Deather je deatherista a tudíž převaha tohoto stylu nepřekvapí. Většinu kapel ani neznám, takže nemůžu porovnat svůj názor s názorem IDH recenzentů, ale u těch, které jsem slyšel, se samozřejmě občas s kolegáčky neshodnu. Položkou, která mi vyloženě nesedla, je rádoby veselá recenze na Casildu od Root, které opravdu nerozumím… navíc po strhání materiálu následují nadprůměrné čtyři body ze šesti… no nevím. Naopak překvapivě trefné jsou recenze od Mechanika, který je určitě posilou s velkým P. Jednak se vyjadřuje srozumitelně, jednak je slohově o hlavu před zbytkem redakce (Deather promine – smích). Celkově jsou recenze tak jako všude různé, pochvalu zaslouží využívání celého bodového spektra, výtku pak neuvedení roku vydání a stopáže jednotlivých počinů. Na závěrečné stránce se ještě objevuje povedený report z tuzemské zastávky Obituary, Holy Moses a Avatar.

Grafické zpracování zůstalo prakticky stejné, na titulce typická Deatherovská kresba potvůrky, rozhovory na černém podkladu, recenze na bílém, minimum reklamy, žel i minimum dalších deatherových kreseb, pár aktuálních zpráviček a na zadní straně obálky Deatherova galerie posledních kreseb na alba či trika (Despise, Avenger, Metallian, Demonicon atd.)

Celkové hodnocení? Buďme rádi za každý takovýhle plátek! Ale v porovnání s již zmiňovaným Pařátem (jiný časák mě pro srovnání nenapadá), je IDH přece jen o něco pozadu.

Web: http://www.indeedhell.com


Zveřejněno: 08. 05. 2008
Přečteno:
3831 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář