Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Jednou takhle koukám na hlavní stránku Bandzone.cz, kdo že je to kapelou týdne, a ejhle - DEAD SET AGAINST; pro mě tenkrát velká nezámá. Spouštím player a PRÁSK!!! Parádní old school hard core v NY stylu. V mžiku jsem sepsal žádost o rozhovor a...

O čem jsou DEAD SET AGAINST pro rok 2008? Nacvakejte tam co nejvíc infa o plánech, ať si stávající a budoucí fans udělají představu.

Máme za sebou pouhé dva koncerty, je těžké dělat jakékoliv závěry. Reakce lidí jsou zatím velice pozitivní, tak se už těšíme na další akce. Natočili jsme demo, které prezentujeme na www.bandzone.cz, za pouhé tři dny (resp. noci) ve zkušebně. Je to syrové a jde to přímo z nás, přesně tak, jak jsme to chtěli, žádné čištění a násilné počítačové úpravy. Chtěli bysme co nejvíc hrát, jak v malých klubech, kde to milujem, tak i festivaly, kde můžeme oslovit více lidí. Plánujeme další dema, CD, video... Vše se včas dozvíte na www.deadsetagainst.com

A o čem byly předchozí léta s Better Way? Kdy se začalo a proč se vyklidilo pole?

Nechceme, aby si nás lidi spojovali s Better Way. S BW to bylo nějakejch deset super let, spousta skvělejch i těch méně dobrejch akcí. Nikdy nezapomeneme, ale jdeme dál. BW byla jedna kapitola budějckýho HC, musela skončit. DSA tu ale nejsou, aby vyplnili díru po BW, chceme oslovit i lidi, kteří si k BW nenašli cestu. DSA jsou tu pro všechny a nikam se neškatulkujeme. Ale znáte to, jednou vás někdo s něčím připodobní a už se to s váma veze... BW, Agnostic, Sickoffky, DSA... Není to jedno? Děláme to, co máme rádi, to, čeho se nedá jen tak lehce zbavit... Máme to v krvi!

Jaký je to pocit, začínat v podstatě znovu? Jak se liší fungování DSA oproti BW? Změnili se lidé v globálu? A co podmínky k hraní? Chodí víc nebo míň lidí? Jak se liší atmosféra tenkrát a nyní? Můžeme v souvislosti s DEAD SET AGAINST mluvit o nějaké sounáležitosti s hard corem? Proč zrovna tento styl? Co vás na něm tak přitahuje?

Začínat znovu je z jedné strany fajn - dělat ůplně vše od začátku, nový věci s jiným soundem. Vždycky jsme chtěli dělat trochu něco jiného než jsme byli zvyklí u BW. S mírně podlazenýma kytarama a novým zpěvem. Je fakt, že hardcore to bude vždycky,na tom jsme rostli a nikdo z nás se ani nechce pouštět někam jinam do neznámejch vod. Tohle nás baví, tak proč to měnit. Hodně lidí v nás pořad vidí ty starý BW, ale není to tak... A to je druhá stránka věci, oslovit znovu lidi co nás znají, aniž by si nás spojovali s BW. Budeme rádi, když uvidíme staré známé na našich koncertech, ale nejsme BW. Tečka!

SxE texty o veganství a škození všech možných látek vám nejspíš nehrozí. Přece jen nelze přehlédnout v biografii lásku k pivku, resp. k alkoholu obecně. Co přinášíte v textech?

Cha, no SxE nejsme, to je fakt, ale ani každej den nevysedáváme po barech. Pravda je taková, že Petr, naš guitarman, má ty nejlepší nápady v poopičních stavech. Tak znáš to,občas se zadaří... Texty jsou samozřejmě úplně jinde, brzy budou na našich stránkách www.deadsetagainst.com i v češtině. Než je tady do podrobna rozebírat,ať si je každej sám přečte a udělá si obrázek.

Ochutnávka na Bandzone je ukrutně slibná. Kdy se dočkáme nějakého regulérního alba, EP nebo jakéhokoliv jiného počinu?

Myslím, že se třeba v létě zavřeme do zkušebny a natočíme další demo. Ale regulérní CD? Vždycky jsme do toho akorát narvali hromadu peněz a veškerej efekt +- nula. Kdo si dneska koupí cédéčko? Možná, že se k tomu časem dokopeme, ale zatím nemůžu říct, uvidíme. Určitě máme v plánu natočit video a hrát spoustu koncertů, to jediný má smysl.

Kde se vám nejlíp hraje? A jak reagujete na dovádění fanoušků? Nevadí stagediving apod.?

Čím větší kotel, tím víc nás to baví. Takže v malejch klubech, kde je našlapáno jen se to vaří, se nám hraje max. super a stagediving k tomu všemu bezesporu patří, takže asi tak...

Jakým způsobem se s vámi může domluvit promotér, který má o vaše hraní zájem? Odmítli byste někomu? A pokud ano, z jakého důvodu?

Vůbec ničemu se nebráníme, vše je na domluvě. Teda pokud nepůjde o zástupce neonacit. organ. nebo nějaké jiné zvrácenosti.

Spolupracujete s někým v undergroundu? Co třeba spřízněné kapely, cluby nebo labely? Fungujete na bázi do it yourself nebo se nebráníte tzv. kšeftům?

Zatim teda absolutně jak říkáš "do it yourself". Spřízněných kapel máme spoustu. Koukni na bandzone. Další spolupráce, co se týče labelů a tak, určitě zvažujeme.

Soustředíte se na území ČR, co se koncertů týče, nebo uvažujete i o zahraničí?

Určite je pro nás moc důležité oslovit hlavně fanoušky tady v ČR, ale koncertování v zahraničí se vůbec nebráníme.

Zkuste reagovat krátce a vystižně na tyto pojmy:

  • AGNOSTIC FRONT = WE
  • MADBALL = LOVE
  • SICK OF IT ALL = NYHC
  • LOCOMOTIVE = lásky z Větřní :-)
  • STATUS PRAESENTS = Praha
  • MÍR/VÁLKA = MÍR!!!
  • POLITIKA = ?

Zveřejněno: 01. 05. 2008
Přečteno:
4746 x
Autor: Skořepa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář