Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
Heathen Convention 2024

Jedna z ikon německé metalcore scény zavítala v rámci propagace čerstvého alba i do Čech. Doprovod nebyl o nic méně zajímavý tak proč si koncert nechat ujít.

Otvírákem večera se stala mladá kapela Misery Speaks taktéž od našich západních sousedů. Aktuálně propagující jen několik měsíců staré album Catalogue of Carnage. Předvedli to co teď sklízí od fans největší ovace – melodický death metal s trochou metalcoru. To samo o sobě samozřejmě k úspěchu nestačí, ale musím uznat, že přes určité mládí nezapřou naprostou odhodlanost. Výsledek je znát na další (druhé) desce, kterou masteroval samotný Dan Swanö a jedním z producentů byl A. Dietz (Heaven Shall Burn). No ale zpátky ke koncertu. Zazněly songy především z novinky jako Sentiment is Missing, To My Enemies, klipová Engraved In Stone, The Scavenger, Fall Of Envy, z minulé pak First Bullet Hits a další. Překvapila mě celkem délka jejich vystoupení, protože dostali stejný prostor jako následující Aborted. V jednu chvíli na pódium vtrhli jakési mumie – asi žert spřátelené tour kapely, ovšem nebylo poznat které. K jejich vystoupení jediná výtka, přeci jenom by to chtělo víc spontánnosti.

Belgická mlátička Aborted ovšem dala melodice rychle zapomenout. Deathový murmur, na pódiu vichřice, ale zároveň houpavé mezihry. Zpěvák chvílemi vypadal, že ho popadl záchvat šílenství a po svém „území“ pobíhal jak lev v kleci s výrazem býka, který vidí jen rudě. Na první kapelu byli fans chladnější ovšem o to víc se rozjeli na Aborted. Jak jsem zmínil, Belgičani dostali stejný prostor jako první kapela, v jejich podání to ovšem bylo mnohem perněji strávených čtyřicet minut. Když ke konci setu kapela oznámila Wall Of Death (pro nezasvěcené – fans se rozdělí na dvě poloviny a během songu se proti sobě rozeběhnou), bylo rázem Rock Café na dvě půlky a během několika vteřin opět spojené. Vítečná jízda na ledu.

K aktuálnímu albu jedou Heaven Stall Burn stejnojmenné turné Iconoclast. Jednou z posledních zastávek Evropské části byla Praha. Pro úterní večer si připravila tahle „ikona“ velmi vyvážený set. Otvírákem s krátkým intrem se stala klipová (velmi dobrá práce, doporučuji najít na youtube) a také úvodní skladba alba Endzeit. Hned potom další vypalovačka Counterweight. Trochu již obstarožní The Seventh Cross, následovaná novinkou Like a Thousands Suns. HSB prostě poskládali playlist velmi vyváženě, neboť poté ještě zazněli Voice Of The Voiceless, Weapen They Fear, z novinky opět Murderers Of All Murderers, Forlorn Skies. Sice šlo o turné k propagaci poslední desky, předchozí úspěšné nebyly v žádném případě u ledu. Jednou z předností HSB jsou i texty a že mne příjemně překvapila jejich znalost u fans. Zpěvák hojně nechával dozpívavat konce veršů jednotlivcům v první řadě a nikdy nebyl problém.

Fans řádili a v polovině setu si dokonce sami vyžádali Wall Of Death. Trochu překvapený frontman samozřejmě souhlasil a peklo proběhlo nanovo. Po velmi krátké pauze se přidávalo a konec. No myslím, že pár songů navíc by to sneslo bez problémů. V rámci posledních se začalo i se stagedivingem, kterým nakonec vystoupení zakončil i frontman. Je jen smůla, že Rock Café má stále problémy s hlukem a bezpodmínečně se musí končit v deset hodin. Snad tedy příště třeba na některém letním festivalu.


Zveřejněno: 14. 04. 2008
Přečteno:
3604 x
Autor: Manafob | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář