Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

THE FROST - Damned and Forgotten MC, Ravenheart

Pure misanthropic black metal! Někomu tahle čtyři slova stačí k okamžité pozornosti. Chorvatský projekt The Frost tvoří jedinec skrytý pod nickem Gorgor a právě v úvodu uvedená slova používá coby své motto. Samozřejmě ruku v ruce s termíny jako tradiční, staroškolský nebo nekompromisní. První třískladbové demo In Conspiracy With Nature vzniká v roce 2005, o rok později následuje za pomoci kytaristy Voida dalších pět songů pod společným názvem Damned and Forgotten.

Demo otevírají vyjící vlci a kytarové vybrnkávání, jako úvod použité již mnohokrát, nicméně pro navození atmosféry v pořádku, jen ty tři minuty mi přijdou kapku dlouhé… S dvojkou přichází slibovaný čistý black metal, ale ejhle, ona to není jen černočerná smršť, ale občas dojde i na klidnější úseky. Nicméně není jich mnoho, většinou vládnou monotónní bicí (že by automat?), praskající kytara a chrčivý krákor. Nikterak interesantní In The Name Of Eternal Darkness střídá o něco zajímavější záležitost Damned And Forgotten, kde právě střídmější pasáže zaujmou mnohem více než bezhlavý marš. A i ve čtvrté skladbě není tempo nikterak zběsilé, spíše střední a důraz je kladen na atmosféru – inu i pod hlavičkou čistého a nekompromisního black metalu vznikají skladby sázející spíše na emoce. Závěrečná devítiminutová tryzna vlastně pokračuje v obdobných kolejích jako předcházející Lost In The Valley Of Death a samotný závěr opět patří vlčí smečce.

Jasně, The Frost nepřichází s žádnými novotami a pohybuje se v již dávno probádaných cestách. Nicméně jestliže jsem k nahrávce přistupoval s jistou dávkou skepse, tak nakonec musím uznat, že tenhle rambajz něco do sebe má. Ne, že by boural trůny pod současnými blackovými vládci, ale poslouchá se celkem příjemně. Jen škoda těch jednoduchých bubnů a také zvuku, který se pořizoval v domácím studiu – nahrávka zní hodně undergroundově.

Kazetka je jako již tradičně zabalena do černobílých barev, informací v obalu jen nezbytné množství (texty chybí), ale graficky zmáknuto precizně. 

Seznam skladeb:

  1. Under A Spell Of The Stellar Night
  2. In The Name Of Eternal Darkness
  3. Damned And Forgotten
  4. Lost In The Valley Of Death
  5. On The Winter Paths Of Solitude

Čas: 25:08

http://www.the-frost.tk

http://www.ravenheart.mysteria.cz


Zveřejněno: 12. 04. 2008
Přečteno:
3474 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář