Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

PAŘÁT #24 60 stran, vydáno 15.3.2008

Na titulce postávají Promises a signalizují, že právě jim je věnován hlavní článek mapující podrobně historii téhle západočeské party. Nechybí samozřejmě recenze všech nahrávek. Rozsahem podrobný rozhovor vedl Herdron i s Dissolving Of Prodigy a právě tyhle ucelené procházky celou kariérou dané kapely jsou mnou nejhlasitěji kvitovány. Rozhovorů je samozřejmě mnohem více, k těm nejpovedenějším patří ještě Gride, War For War a The Stone. A aby byl výčet komplet, tak došlo ještě na Sworn, Devastathor, Ahora (Írán!!!), Lay Down Rotten, Needful Things, Elysium, Artillery, Lyfthasyr, Chasey Lain, Disloyal, Wall Of Sleep, Avulsed a Týr.

Tématem čísla je jakási bilance roku 2007, osm lidí, osm názorů a nejčastěji skloňovány kapely Insania, Six Degrees Of Separation a Dying Passion. Elitní jednotkou hnusu a obscénnosti je tentokrát tuzemský masový vrah a je to tedy mazec. Historický výlet se věnuje českým démonologům 16. a 17. století, druhé dějepisné pojednání patří Astral(u). V pazůrech se kroutí Topi z Pigsty (jako vždycky legranda), novinkou je Studio report, pojatý Šimkem z Malignant Tumour také hodně humorně. Velký prostor dostaly tuzemské fanziny papírové i internetové. Láďa Oliva sepsal podrobnou historii všeho, co kdy v Čechách (i na Slovensku) na papíře vyšlo a tuzemští webzinaři představili dvacítku nejvýznamnějších internetových portálů.

Nechybí samozřejmě hora recenzí, recenzenti se už ustálili, ale stále patří největší prostor Herdronovi. I ostatní odvádí dobrou práci a jejich pohledy se čtou velice dobře. Přiložené CD v okleštěném obalu (taková ta jako obálka z tvrdého papíru) jsem si nechal na příště. Ale každá kapela svůj výtvor okomentovala a zabralo to dvě stránky. A abych nezapomněl na plakát – tentokrát si nad postel můžete vylepit Mortifilii nebo R.E.T.

Pařát jede svou lajnu, překypuje informacemi, opět malinko upravil grafiku a opět nezklamal. Pro mě jako vždy nejlepší tuzemské čtení a tentokrát ještě o chlup lepší než minule.

----------------------


P.S. Milý Herdrone, odpovídám na anketní dotazy touto formou. Až mě vylosuješ, tak mi pošli CD Dark Angels společně s příštím Pařátem. Díky předem.


1. Časopisu bych dal 1–.

2. O žádným největším nedostatku nevím, občas nějaký ty překlepy, ale kdo to má všechno pohlídat, že jo…

3. Cena mi připadá tak akorát.

4. Pařát dostávám zadarmo, páč tam vždycky něco vnutím, abych ušetřil peníze za časopis. A protože dostávám tři kusy, tak zbývající dva rozdám kamarádům.

5. Přístup k internetu mám trvale všude, doma i v práci.

6. Na titulce bych rád viděl Asmodeus, Avenger a Memorii – všichni prý něco „velkýho“ kutí.

7. Historie kapel - bych teda napsal ten Denet na příště, pak mě napadají Hypnotic Scenery a pak třeba Terminator.

8. Nevadí mi, že je Pařát pročeský, ba naopak!!!

9. Mám nejraději Pařát v takovej formě, v jakej je teď.

10. Mám oblíbence Herdrona a neoblíbence sebe, protože když si to po sobě přečtu, hned bych něco upravil a opravil a změnil…

11. Přiložený komplikační CD vítám a poslouchám pořád dokola kolem.

12. Jsem spokojenej a nechal bych to bejt, protože kdyby se frekvence zrychlila, nestačil bych dodávat články a měl bych z toho nervy v kýblu, protože bych už nic neušetřil, protože bych si časák musel kupovat.

… smích …



http://www.paratmagazine.com


Zveřejněno: 07. 04. 2008
Přečteno:
3412 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář