Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

úterý 08.04. 2008, Rock Café, Národní 20, Praha 1 (www.rockcafe.cz), HEAVEN SHALL BURN (ger), ABORTED (bel), MISERY SPEAKS (ger), Tisková zpráva ke koncertu

Příznivci tvrdšího hudebního ražení si v úterý 8. března přijdou na své. V rámci „Iconoclast Tour 2008“ se v pražském klubu Rock Café představí přední metalcoreová kapela HEAVEN SHALL BURN, kterou dále podpoří belgická mlátička ABORTED a talentovaná formace MISERY SPEAKS.

Mezi desítkami současných metalcoreových formací jsou HEAVEN SHALL BURN něčím, čemu lze stoprocentně věřit. Zapomeňte na pózy a soudobé trendy. Toto je ryzí deathcore bez jakýchkoliv klišé a masek, toto je melodic death metal zahraný s totálním zasazením bez zbytečných kudrlinek. Jejich živé sety jsou typické totálním splynutím dvou stran, kdy na jedné je energií natlakovaná kapela a na straně druhé frenetické publikum, které obyčejně vytvoří jeden velký mosh pit, který semele vše živé. Není divu, že jsou HSB hýčkáni svým labelem Lifeforce Rec. jako jeden z hlavních žolíků. Kapela plodí v pravidelných intervalech neuvěřitelně silná alba, která fungují jak živě tak i při domácím poslouchání. Aktuálním počinem, který bude dostatečně představen i v Rock Café, je deska s názvem „Iconoclast“. Rychlý, tvrdý a brutální metalcore je oproti minulému záseku „Delf To Our Prayers“ obohacen vícero melodickými pasážemi, texty jsou opět naplněny odporem vůči soudobým nešvarům jako je rasismus, válka nebo společenská nespravedlivost, ale především jsou to HEAVEN SHALL BURN ve své vrcholné formě a není divu, že se v recenzích na toto album objevují i odkazy se společným jmenovatelem „deska roku“…

Jeden z nejbrutálnějších elementů extrem-metalové scény dorazí z Belgie. Deathmetalový stroj ABORTED si za svou historii prošel už pěknými otřesy, ale svou brutální (hudební) tvář nikdy neopustil. Přestože mají za sebou turné prakticky se všemi ikonami deathmetalové scény (Suffocation, Morbid Angel, Cannibal Corpuse,..), nikdy se jim nepodařilo prosadit se mezi absolutní deathovou smetánku, na čemž mají vinu zejména personální otřesy, kterými si kapela několikrát prošla. V současnosti však pětičlenná sestava ABORTED vypadá velmi stabilně a proto je v krátkém čase (naposledy se nám představili po boku Kataklysm a Behemoth minulý rok) můžeme opět spatřit na českém vystoupení. O tom, že kapela momentálně šlape na plné obrátky se můžete přesvědčit při poslechu rok staré desky „Slaughter & Apparatus: A Methodical Overture“.

Třetím vystupujícím budou němečtí MISERY SPEAKS, kteří přijedou podpořit svou čerstvou desku „Catalogue Of Carnage“. Nadějná formace se poprvé připomněla v roce 1999 s demáčem „Plagues Of Paradise“, aby až o pět let později přišla se svým plnohodnotným debutem „Things Fall Apart“. MISERY SPEAKS nezapřou zalíbení ve svých krajanech z HEAVEN SHALL BURN a produkují čistokrevný metalcore moderního střihu. Na rozjezd večera výborná záležitost.

Související odkazy:

Více informací na mailu infoassault@centrum.cz nebo tel. číslech 774220183 a 775095666.


Zveřejněno: 27. 03. 2008
Přečteno:
3278 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář