Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

Příjemný večer za libých zvuků Mortifilie, Sorathu, Cutterred Flesh, Dekadence a Chrochtátoru. Plzeň - Božkov

Je pár možností, jak příjemně strávit sobotní odpoledne. Jít do hospody na pivo, nebo jít na koncert několika kvalitních kapel. Druhá možnost bude uskutečnitelná 5.4.2008 v Božkově, sídle tvrdého alkoholu a Hospody pod Kopcem, kde se celá akce odehrává. Vše začne v osm hodin, kdy si můžete spojit příjemné (pití piva), s užitečným (poslech muziky a následné rozšíření kulturních obzorů).

Sušická Mortifilia se stala v Čechách poměrně známým death metalovým uskupením, které v březnu vydá své již druhé řadové album Embrace, a v rámci turné k jeho propagaci v Božkově zřejmě i nějaké kousky z nové desky zahraje.

Black metalisté Sorath, kterých je Plzeň jejich rodné město, účinkují znovu něco okolo jednoho roku v obměněné sestavě s novým basákem. Spolu se střídmostí v počtu vystoupení by toto mohlo být dostatečným lákadlem ke shlédnutí jejich vystoupení, které určitě nepostrádá nic z dobré hudby. Dokonce připravují materiál na nové album, který také hrají.

Taktéž Chodovští řezníci Cutterred Flesh vyjíždějí s bezmála přes půl roku starou deskou Torture Is Medicine. Tento řízný death/grind se také začíná stávat poměrně kvalitním, což se můžete i sami přesvědčit.

Plzeňská Dekadence je směsicí HC a death metalu. Na domácí scéně jsou poměrně známým a zaběhlým jménem. Nedávno pětičlenná skupina vystoupila v Divadle pod Lampou, kde pokřtila i své první demo CD.

Posledními účinkujícími jsou plasští Chrochtátor, kteří se od skupiny punk hrajících začátečníků počali vyvíjet v jednu z mála kapel na okrese Plzeň-sever, která se snaží o death metal. Jejich vystoupení nebyla velkého rázu, toto je po Eternal Hate Festu teprve druhé vystoupení, kde se představí širší metalové veřejnosti.

Všechno výše popsané dává tušit, že akce to bude poměrně kvalitní, co se skupin týče. Je také mnoho nového ke slyšení, proto by bylo záhodno, aktualizovat si pohled na tyto kapely a přijít se podívat. Vstupné 100,-Kč by nemělo být nijak velkou překážkou...


Zveřejněno: 21. 03. 2008
Přečteno:
3345 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář