Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HUSMAN FEST

Neděle 16.03.2008, Rock Café, Praha (www.rockcafe.cz), CHIMAIRA (usa), MAROON (ger), THE SORROW (at), DEAD SHAPE FIGURE (fi), Tisková zpráva o koncertu

Čelní představitel nové vlny moderního metalu, americká kapela CHIMAIRA, se společně se svými hosty v podobě kapel MAROON, THE SORROW a DEAD SHAPE FIGURE představí v neděli 16. března v klubu Rock Café v Praze.

Američané CHIMAIRA nejsou na hudební scéně žádnými nováčky, dráždí publikum svým agresivním stylem již hezkých pár let a mají za sebou několik minimálně zajímavých počinů. CHIMAIRA je respektovanou kapelou také díky tomu, že se nepodřizuje trendům, svůj jasný směr si vytyčila už před lety a drží se ho zuby nehty i dnes. Takže pokud jsou nazýváni představiteli nějakého trendu, pak snad jedině toho, který sami spoluvytvářeli.

Jejich poslední, rok staré, album s názvem „Resurrection“ je typickou ukázkou soudobé hudební tváře CHIMAIRA. Moderní metal, který se opírá o výjimečné instrumentální a skladatelské kvality každého z šestice muzikantů, kytarové ataky dvojice Arnold – Devries, brutálně našlapaná rytmika ozdobená technickými finesami bicmena Andyho Herricka a do toho všeho řev frontmana Marka Huntera. Nesmíme opomenout ani kláveskáka Chrise Spicuzza, který jednak dodává hudbě CHIMAIRA temnou a  industriálně načichlou atmosféru a jednak se podílí i na melodických vokálních linkách, které se velmi zdařile prolínají s hlavním vokálem.

Kapela má za sebou již 4 vydané desky, přičemž té poslední (Resurrection) se během prvních dvou měsíců prodalo ve Spojených Státech přes 40 000 ks. Nyní se kapela rozhodla dobýt také Evropu a my budeme mít tu čest právě 16. března v pražském klubu Rock Café.

Samozřejmě, že se koncert neobejde bez dalších formací. Tou první je německá kapela MAROON, která produkuje agresivní kombinaci hardcore/death metal a rozhodně o ní nelze hovořit jako o nějakém nováčkovi na scéně. Tihle borci již mají za sebou 4 alba, z nichž dvě poslední vyšla dokonce pod hlavičkou giganta Century Media.

Druhým do party je rakouská partička SORROW, která bude servírovat živelně podávané porce špičkového metalcoru. Pro bližší představení jejich tvorby doporučujeme poslechnout si jejich debutové EP s názvem „Blessings From a Blackened Sky“.

Celý nedělní večer pak otevřou finští zástupci DEAD SHAPE FIGURE, což je squadra drtící výbušnou thrash/deathovou směs.

Související odkazy:

Více info na mailu infoassault@centrum.cz  a tel. číslech 774 220 183 a 775 095 666.


Zveřejněno: 14. 03. 2008
Přečteno:
3427 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář