Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Další nová partička na tuzemské podzemní scéně právě vydala první nahrávku. Slovo má basák Peklo.

1. Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Takže DELLWER byl založen na podzim roku 2006 kytaristou Váňou a basákem Peklem, ke kterým se následně přidali vokalista Láďa a bubeník Robin. Název se nám prostě zdál dobrý a každý jistě ví, že v pekle jsou kotle, ve kterých se nad pekelným ohněm smaží hříšní lidé a jejich duše... no a ty kotle jsou zavěšeny na takových silných dlouhých řetězech. A ty řetězy jsou DELLWER! Impulsem pro vznik DELLWERu bylo to, že nic jiného krom muziky prostě neumíme a něčím se musíme živit, hehe!

2. Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Váňa - na kytaru se snaží hrát asi 15 let a mimo to trápí i svůj nevinný hlásek, občas. Byl Pánem grindových formací CENTURY OF DEATH a TWISTED TRUTH! Asi na rok se stal členem GRINDGOD (technic brutal death) a spolu se mnou založil po jeho rozpadu BREAKDOWN, se kterým se po dvou natočených CDs rozloučil. Je účastníkem projektu TITANIC LUNETIC a spolupracoval na deskách VISION DAYS (punkrock). Nyní DELLWER.

Já, tedy Peklo – basa, řev. Zkouším to už asi od 94tého roku, kdy jsem se stal členem BIOTECH (death). Po jeho zániku v 98mým (kdy ostatní členové nechtěli již hrát death metal) jsem s Radkem F. (zdravím) začal hrát v GRINDGOD, do kterého pak zabrousil i Váňa. Pro personální neshody jsme již nebyli v tomto tažení schopni spolupráce a i tato kapela bohužel končí svoji činnost. No a poté přichází už onen zmiňovaný BREAKDOWN, ze kterého jsem i já odešel, ale hned po prvním CD. Když byl pak pryč i Váňa, tak jsme dali do kupy DELLWER.

Láďa nikde nezpíval, tohle je jeho první angažmá.

Robina znám už od 99tého, když jsme si to v orlickoústecké nemocnici dávali místo vojny. Už tenkrát ňákou dobu bubnoval. Hrál myslím jen v nějakých garážových projektech, než došel k nám. Ale už nás opustil a teď u nás zaskakuje Piškot, bubeník od brutalistů DISSECTION CORPSE.

Takže kdyby měl někdo zájem u nás bubnovat, ať neváhá a napíše na peklogrind@centrum.cz, či brnkne na 724 550 864. Na našem webu jsou ukázky naší tvorby v mp3.

3. Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Spořili jsme, případně si dopůjčovali nějaký ty korunky a na vlastní náklady jsme ji nahráli ve studiu Benas u Míly Sládka a jsme s ní spokojeni. Myslím si, že jsme dosáhli celkem čistého zvuku, což bylo naším záměrem, taky znít jinak než ostatní... No tak náklad, zatím jsme toho udělali 100ks a ted to teprve vyšlo, pač jsme měli problém s tiskem. Spoustu jsme toho rozeslali jako promo ještě před vydáním a zájem by byl. Ale konkrétněji ti teď říct nemůžu, protože je ještě brzy. Samozřejmě, že jak to udáme, uděláme hned další.

4. Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky/česky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Texty jsme povětšinou stvořili tak napůl s Váňou, ostatně i jako muziku. Láda si to už jen dotvořil a poupravil aby mu to sedělo. Anglina se nám zdá takovou klasikou a lépe se podle nás hodí. Stejně tomu v češtině při takovýmhle projevu nikdo nerozumí a kouká pak do textů, takže to je vpodstatě jedno. No a alespoň názvy skladeb si v těch pár slovíčkách dokáže už snad dneska přeložit každej a když to pošleš ven, alespoň věděj vo čem to má bejt... Zabýváme se tím, co nám příjde pod nos, nějak nás sere, nebo s čím máme problém... Takže to jsou většinou různý životní otázky, násilí, stavy lidské mysli, kapitalistické vyřidušství a různé sociální a ekologické problémy a tak podobně.

5. Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Logo myslím přitáhl Láda, ale název je z Iviho hlavy. Obal jsem kreslil já. Web založil Láďa, ale příjde nám to takový erární a nezáživný, jak to máme, tak se nám to teď jeden kámoš snaží zlepšit. No hele, prvotní je vždycky muzika, ale když najdeš nějaký zajímavý stránky, tak o nich třeba někomu řekneš, kdo se tam pak podívá a třeba si to poslechne atd. Kdežto, když je to nuda, tak jdeš pryč a kašleš na to. Nám se to líbí a spoustě lidí taky, takže to je pro nás důležité a záleží nám na tom.

6. Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Jééé! Tak kapel je spousta mrtě moc! Každej jedeme ve všem možným, nevím přesně co kdo, ale zkusím některý, který rozhodně můžem všichni...: AT THE GATES, NAPALM DEATH, S.O.D., M.O.D., SLAYER, MUNICIPAL WASTE, TRAGEDY, HATEBREED, MACABRE, SERIOUS MUSIC, MASTER´S HAMMER.... Láda třeba dává od punk crustu, ska, core až ke grindu. Ivi je odkojen klasickým grindcore a metalem... Já sem vyrostl na death metalu, baví mě HC a třeba i grunge nebo jazz...

7. Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Jasně, posílali jsme to všude možně, kam nás napadlo. Aji ven. Odezvy jsou zatím různé, ale vesměs kladné, takže jsme spokojeni.

8. Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Tak my s Váňou jich za ty roky máme milion, hehe. Jako DELLWER asi 20, což nejni špatný, když jsme koncertovali necelý rok...

9. Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Ale tak rádi bychom se koukli ven. Ale momentálně je to pro nás důležitější tady, protože tady žijeme, máme tu domov, a chceme aby nás lidi co nejvíc poznali.

10. Plány do budoucna...

Hrát a hrát a hrát! Kupovat super aparáty a nahrávat na ně super desky! A v rámci kapitalismu se upracovat k smrti! Mějte se fajn a přijeďte se podívat na koncík. Díky moc, měj se a čus.

http://www.dellwer.estranky.cz


Zveřejněno: 14. 02. 2008
Přečteno:
3467 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář