Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

úterý 26.02. 2007, Rock Café , Národní 20, Praha 1 (www.rockcafe.cz), DISMEMBER (Swe), HATESPHERE (Den), FALL OF SERENITY (Ger), Tisková zpráva o koncertu

Zatímco na konci ledna budou v Abatonu „úřadovat“ nesmrtelní OBITUARY, konec měsíce února bude ve znamení návštěvy další deathmetalové ikony - DISMEMBER.

V úterý 26.února zavítají DISMEMBER do klubu Rock Café v rámci svého evropského turné s příznačným názvem “Europa Burns 2008” a o to, že by se na tento večer slušelo přejmenovat pražský klub spíše na „Death Metal Café“, se postarají i další dvě formace v podobě dánské energické mašiny HATESPHERE a německých deathmetalistů FALL OF SERENITY.

V případě DISMEMBER budeme jen těžko hledat věrnějšího představitele švédské death metalové školy. Stockholmská kapela, která debutovala se svou první demo nahrávkou již v roce 1988, totiž jako jedna z mála odolává módním trendům a se sobě vlastní nekompromisností vyznává death metal ve své původní, ryzí podobě. Přesto, anebo právě proto jsou však DISMEMBER jednou z nejvýznamnějších death metalových formací historie.  Fenomenální LP „Like An Everflowing Stream“ (1991) nejen že posloužilo kapele jako odrazový můstek do elitní společnosti kapel typu OBITUARY nebo DEATH, ale dodnes také platí jako nekonečný zdroj inspirace a „učební materiál“ pro desítky soudobých formací.

V roce 2004 kapela připravila svým věrným příznivcům dárek v podobě DVD „Live Blasphemies“ a o rok později pak kompilaci „Best Of“. Doposud poslední album „The God That Never Was“ se nese ve znamení návratu kapely k jejím hudebním kořenům a je typickou vizitkou formace, která se podílela na zrodu death metalové scény. Práce na zbrusu novém albu DISMEMBER začaly na podzim minulého roku a výsledek snažení by měl být znám v půlce února, kdy by měla být tato, v pořadí již osmá, deska poprvé v prodeji.

Dánové HATESPHERE také nejsou pro tuzemské fans žádnou neznámou, v paměti máme jejich loňské vystoupení v Black psu a také následně zrušenou účast na turné s DIMMU BORGIR a AMON AMARTH, čehož důvodem nebylo nic jiného než personální problémy uvnitř kapely. HATESPHERE se však z těchto nepříjemností bleskurychle oklepali a nový rok tak startují již v plné síle a s novou posilou na postu zpěváka (Jonathan 'Joller' Albrechtsen) a kytaristy (Jakob Nyholm). Kapela ani v obměněné sestavě rozhodně neustoupí od svého stylu, který se profiluje někde na pomezí thrashe, death metalu a metal coru a naplno vyniká především při živých vystoupení, kde se kapela cítí zdaleka nejlépe a její živelnost musí pohltit doslova každého.

FALL OF SERENITY je formace, jež by měla zaujmout jak fandy melodického death metalu, tak i hardcorové nadšence, jak svými zajímavými melodiemi, tak zvláštním hudebním propletencem, který kapela produkuje.

Prosíme pozor!!! Vzhledem k přetrvávajícím problémům s pronikajícím hlukem z klubu Rock Café do obytné části domu je klub po cca ročním provozu nového sálu a celkové rekonstrukci suterénu, která přes veškeré úsilí naneštěstí neodstranila zmíněné problémy, opět nucen končit veškeré hudební produkce ve 22:00. Kvůli tomu jsme byli nuceni uzpůsobit původně plánovaný časový harmonogram této akce tak, aby vyhovoval tomuto novému nařízení. Začátek akce je tedy už v 18:00!

Za případné komplikace s tím spojené se velmi omlouváme a zároveň děkujeme za pochopení.

Vstupenky na pražský koncert k dostání ve všech běžných předprodejních sítích (Ticketportal, Ticketstream, Ticketpro, www.shindy.cz, www.obscure.cz ).

Související odkazy:

Více info na mailu infoassault@centrum.cz nebo na tel. čísle 774 220 183.


Zveřejněno: 09. 02. 2008
Přečteno:
3414 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

21. 02. 2008 23:43 napsal/a Peklop
jak se tam dostat ?
nepojede tam někdo z jižních čech s volným místem v autě ?