Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Několik málo kilometrů od našich jižních hranic se bude letos konat první ročník pagan blakmetalového festivalu Northern Lights. Zde Vám ho blíže představujeme.

Northern Lights festival 2008

Nadšenci do všech možných black/pagan/viking/folk metalů s nimiž jakoby se v posledních letech roztrhl pytel si rozhodně nemohou stěžovat na nedostatečné zásoby svých hudebních pamlsků. A to jak na poli hudebních nosičů, tak co se týče do živých performancí (vzpomeňme putovní Perunica fest či nadcházející Paganfest). Byť už i k nám se pomalu (a čím dál tím víc)tyto živé atrakce dostávají. Podobně zaměřený letní festival na našem území je však (a asi to tak i zůstane) ještě hodně daleko a proto je našinec nucen hledat u sousedů.

Krom již zavedeného Ragnarök festivalu se s novým rokem hlásí oslovo jeho (zatím) menší rakouská obdoba Northern Lights festival. Nicméně pro našince o to zajímavější, že lokace pořadateli zvolená pro tento fest je pouhých 20km za hranicemi naší vlasti. O mnohem lepším časovém naplánování oproti Ragnaröku snad ani nemusím mluvit.

Pojďmě si tedy říci několik základních informací o tomto podniku s dostatečným předstihem, aby si všichni pohané mohli letošní léto řádně rozplánovat.

NORTHERN LIGHTS festival se uskuteční od 6.6.2008 do 7.6.2008 v severním Rakousku, což pro našince znamená jižně od Českých Budějovic, asi 20km za hranicemi (viz mapka níže). Zajímavostí je místo konání festivalu, za něž byl zvolen hrad Piberstein v obležení lesů a luk. Místo pro stanování bude v bezprostřední blízkosti hradu.

Sociální zázemí poskytne samotný hrad Piberstein. Samozřejmostí jsou stánky s občerstvením či stylovým zbožím. Vstupné na oba dny bude stát €42,-. Množství vstupenek však bude omezeno na pouhých tisíc kusů!!! Zatím nebyly zveřejněny informace o výši jednodenního vstupného.

Prozatím bylo pro letošní NORTHERN LIGHTS festival oficiálně potvrzeno 20 skupin, další jména jsou v jednání. Celkem by mělo za dva dny vystoupit 24 kapel.

Mezi hlavní taháky letošního prvního ročníku patří faerští ostrované TÝR (http://www.tyr.net); německá sebranka TRIMONIUM (http://www.trimonium.net), jimž vyšlo nové album v loňském roce; Dánové SVARTSOT (http://www.svartsot.dk); Holanďané s vokálním dvojzápřahem HEIDEVOLK (http://www.heidevolk.com); black metaloví Rakušané HELLSAW (http://www.hellsaw.com), jenž nedávno podnikli evropské turné po boku osobitých SHINING či Rusové NOMANS LAND (http://www.nomansland.ru), které jste mohli nedávno shlédnout na třech zastávkách jejich evropského turné po boku TROLLECH.

Českou stranu na festivalu zastoupí plzeňská PANYCHIDA (http://www.panychida.com), slovenskou pak podobně zaměření HROMOVLAD (http://www.hromovlad.com), kteří v současnoti kotví spolu s TROLLECH u německého vydavatelství Ketzer records. Sestavu pak doplní např. VARG (Ger), ASMODEUS (Aut), THRUDVANGAR (Ger), KROMLEK (Ger), ENDEZZMA (Nor), THRONAR (Nl), FINSTERFROST (Ger) a další.

Veškeré další informace o festivalu najdete na jeho oficiálních stránkách případně na myspace profilu. S případnými dotazy taktéž neváhejte kontaktovat pořadatele e-mailem. Pro případné zájemce je v jednání také hromadná objednávka vstupenek přes oficiální stránky skupiny PANYCHIDA.

Sledujte proto příslušné odkazy:


Zveřejněno: 05. 02. 2008
Přečteno:
3351 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář