Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Vikingský metalový festival poprvé ve Zlíně! Pozor! 13. dubna 2008 bude ZLÍN a jeho klub Masters Of Rock Café dobyt squadrou bojovných vikingů a keltů!

Z Moravy: Na Zlín pochodují vikingské bandy ze severu a západu a obě křídla, čelo i záloha se spojí přesně 13. dubna večer na břehu řeky Dřevnice ve Zlíně na Čepkově, v místě zvaném Masters Of Rock Café! Vikingové spolu s kelty zde zakotví minimálně na půl noci, aby zde předvedli velkou vřavu! Čeká nás pestrá přehlídka hudebního umění, plná čerstvé metalové energie a nefalšovaného, bujarého veselí! Zkrátka vikingský festival jak má být!
Pod finskou zástavou se nám představí hned tři „oddíly“ MOONSORROW, ENSIFERUM a KORPIKLAANI! Pod vlajkou Faerských ostrovů nastoupí banda TÝR a své keltské kořeny odhalí švýcaři ELUVEITIE!
 
Kapela MOONSORROW vznikla v roce 1995 v Helsinkách a základní myšlenkou bylo vytvořit epické metalové dílo, dotýkající se národní severské romantické atmosféry a zejména pak pohanských mýtů. Později se jejich hudební styl začal nazývat „Epic Heathen Metal“. Debutovou desku „Suden Uni“ vydali po několika demech v roce 2001 a s každou další deskou se kapela stávala známější, a to nejen v rodném Finsku. Svůj zatím poslední počin „Viides luku – Hävitetty“ vydala kapela v roce 2007 a jde o skutečně zvláštní, originální dílo. Celá deska má pouze dvě skladby, každá po 30 minutách. Jde o skutečně o dlouhý epický metalový opus! Moonsorrow je záruka nevšednosti a velmi vysoké hudební kvality. Nezbývá než se na jejich útok ve Zlíně pořádně připravit!
 
Finští, meči ozbrojení, válečníci ENSIFERUM mají na svém kontě rovněž novinkové mini CD „Dragonheads“, které opět svými melodiemi oslavuje severské pohanské dědictví. Kapela navíc touto deskou slaví své 10. narozeniny a oslavy vyvrcholí až novoročním kocertem a vydáním velkolepého DVD! Jejich hudba je jiskrnná a krásně hlasitá a jejich show nikdy nezklame. Ensiferum jsou jedinečným seskupením s vlastním originálním stylem a patří jednoznačně mezi srdcové záležitosti finského folk metalu!
Folk metalovou bandu KORPIKLAANI (Fin) není třeba v našich zemích více představovat. Čeští fanoušci mají k této veselé finské bandě a jejich hudebnímu i pocitovému vyjádření velmi blízko, a tak není divu, že právě v České Republice mají tak velkou a nadšenou fanouškovskou základnu! Svou novou placku „Tervaskanto“ u nás již v rámci evropského turné představili letos na podzim. Jejich hudba je zkrátka plná vynikajících hudebních kousků. A jejich živá vystoupení? Všichni víme, jak jsou nabita nezlomnou energií severu a jak přímo vybízí k úsměvu, tanci, zpěvu a požívání chlazeného zlatavého moku s blahodárně vysokým obsahem vitamínu B. Korpiklaani se vrátí, aby opět zaútočili na všechny naše smysly!
TÝR je pravý Vikingský Metal až z dalekých Faerských Ostrovů, jejichž show jsme měli možnost vidět v létě na letmím Masters Of Rock 2007. Kapela velmi umně a citlivě slučuje a kombinuje hard rock a skandinávskou folkovou muziku a řadí se tak mezi nejznámější a největší jména Vikingského Metalu. Své debutové album „How Far To Asgard“ vydali v roce 2002. Následovala deska „Eric The Red“. V roce 2006 přecházejí k nahrávací společnosti Napalm Records a vydávají re-edici desky „Eric The Red“ a čerstvou novinku „Ragnarok“. Mimo jejich proslulou hudební kombinaci stylů jsou známí také tím, že píší texty kromě klasické angličtiny také ve vlastní řeči, což přináší jejich tvorbě další zajímavou dimenzi. V jejich podání se tedy můžeme těšit na další vlnu čerstvého severského folklóru!
 
Kapela ELUVEITIE (Swi) vrostla velmi rychle mezi špičky pohanského metalového stylu a přináší do tohoto ranku čerstvé nápady se svým tradičním keltským folk metalovým cítěním ve hře, které je kombinováno s moderním melodickým Death Metalem. Tato mladá kapela je považována za tvůrce nové vlny Folk Metalu! V únoru 2008 vydávají nové CD „Evocation I. – The Arcane“ plné mystické keltské hudby a zároveň také mini CD„Evocation II. – Visions“, což je čistě akusticky nahraný folk materiál. Také tito mladí kelti se valí na Zlín!
 
První velký vikingský festival na území hlavního města rocku a metalu slibuje skvělou podívanou! Tak pozor! Připravte se na jejich útok v neděli 13. dubna 2008 ve Zlíně, Masters Of Rock Café!
 
Vstupenky možno objednávat u pořádající agentury Pragokoncert, tel: 577 432 420, 777 701 591, na e-mailu: dupalova@pragokoncert.com, přes stránky www.mastersofrock.cz. Dále přímo ve Zlíně, v Masters Of Rock Café na baru, v předprodejních sítích Ticket-Art, Ticketstream a Ticketportal (i na Slovensku) a ve všech obvyklých moravských předprodejích!

Zveřejněno: 25. 01. 2008
Přečteno:
3415 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář