Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

čtvrtek 24.01. 2008, KD Šeříkovka, Plzeň (www.serikovka.cz), MARDUK (Swe), IN BATTLE (Swe), ZONARIA (Swe), ARTISIAN (GBr), Tisková zpráva o koncertu

Nad Plzní se stahují temné mraky, městem se nese zpráva, že město má být napadeno černou armádou…

Blackmetalová mašinérie jménem MARDUK se blíží do západních Čech, aby zde ve čtvrtek 24. ledna vyplenila plzeňský klub Šeříkovka. Po nedávném triumfálním vystoupení v Brně se tato blackmetalová legenda představí vyznavačům černého kovu i na opačném konci naší republiky.

MARDUK se samozřejmě nepředstaví sami, sekundovat jim budou neméně zajímavé formace v podobě kapel IN BATTLE, ZONARIA a ARTISIAN.

Švédskou blackovou legendu MARDUK je téměř zbytečné zdlouhavě představovat. MARDUK byli vždy o krok napřed před ostatními spolky, každé jejich album má vždycky nová specifika a právě to odděluje tuto ďábelskou sestavu od ostatních blackmetalových formací. Léty prověřená zlotvorná tvář kapely se u nás již delší dobu neobjevila a proto se můžeme těšit na velký comeback, okořeněný navíc aktuálním albem „Room 5:12“. Tento počin jen dokazuje, že nedávná změna zpěváka kapelu ani trochu nerozhodila a jednoznačně potvrzuje kvality a bytelnost mašinérie MARDUK. Nová krev zkrátka posílila sestavu a ještě více ji stmelila dohromady. Neporazitelní a stále více než aktivní Švédové již brousí své náčiní a připravují se k útoku na Plzeň!

Jak již bylo napsáno, během večera vystoupí ještě další tři formace. První z nich jsou švédští IN BATTLE. Kapela debutovala v roce 1997 s albem „In Battle“, které obsahovalo dvanáct extrémně brutálních blackmetalových songů a katapultovalo ji mezi největší objevy tamější scény. Do této doby mají seveřané na kontě celkem pět alb, z nichž to poslední „Kingdom Of Fear“ pochází z letošního roku. Kapela úzce spolupracuje s Erikem Rutanem (MORBID ANGEL, HATE ETERNAL), který se producentsky podílel na výrobě alba "Welcome to the Battlefield" a účinkuje zde dokonce v jedné skladbě. Kapela prodělala za oněch deset let několik personálních otřesů, ten nejtvrdší přišel v létě minulého roku, kdy spáchal sebevraždu bubeník Otto Wiklund. Momentálně jsou však IN BATTLE v ustálené sestavě a pohodové rozpoložení dokumentují výtečným posledním albem. 

Další seveřané ZONARIA na sebe momentálně poutají velkou pozornost, neboť byli nominováni v prestižní anketě Swedish Metal Awards v kategorii nováček roku za album „Infamy And The Breed“. Tomuto albu předcházely dvě demo nahrávky, kde kapela naznačila svůj potenciál a na debutové desce již plně rozkrývá svůj talent. ZONARII lze zaškatulkovat někam na pomezí melodického death metalu s mírným přesahem do blackmetalových vod. Kapela, o které ještě v budoucnu uslyšíme.

Čtvrtí do party jsou britští vyslanci ARTISIAN. Black/death metal zahraný s maximální brutálností stoprocentně rozpálí krev i mrtvole.

Vstupenky k dostání v sítích Ticketportal, Ticketpro, Ticketstream a na www.obscure.cz .

Související odkazy:

Bližší informace na e-mailu infoassault@centrum.cz nebo na tel. číslech 774 220 183 a 775 095 666.


Zveřejněno: 08. 01. 2008
Přečteno:
3384 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

27. 01. 2008 18:45 napsal/a ira666
MARDUK - Plzeň 2008 / fotky + videa
No s koncertem v Brně satanužel nesrovnatelné, ale nebyla to vina kapel. Fotky a videa zde: http://www.666-mysteria.cz/marduk_plzen.html