Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

neděle 27.1. 2008, ABATON – Praha-Libeň, (www.prostorabaton.cz), OBITUARY (usa), HOLY MOSES (ger), AVATAR (swe), www.obscure.cz, Tisková zpráva o koncertu

Death metalová zombie OBITUARY se probouzí a  pomalým krokem se blíží do Prahy ve společnosti německých thrasherů HOLY MOSES a švedských deathmetalistů AVATAR.

OBITUARY jsou kapelou, která se zapsala do historie death metalu zlatým písmem a mezi nejkultovnějšími formacemi floridské death metalové scény jako Death, Morbid Angel, či Deicide mají Obituary historicky i kvalitativně své místo opodstatněně. Pokud jen trochu ctíte tep death metalu, tak se vám v krvi musely usadit heparinové konglomeráty jako „Slowly We Rot“, „Cause of Death“ či „The End Complete“. Jsou to desky, které formovaly styl a jejichž živelnost je stále příkladná. Obituary však pouští v roce 2000 skupinu k šípku, neboť frontman skupiny John Tardy je již unaven z kočovného života a potřebuje nabít baterie. V roce 2005 se kapela vrací zpět na scénu albem „Frozen In Time“, jehož název naprosto přesně charakterizuje hudební obsah CD. Pro fanoušky dřevního death metalu tak před dvěmi lety nemohla přijít lepší zpráva, než že se tato kultovní formace dala znovu dohromady a album „Frozen In Time“ bylo důležitou návratovou deskou. Je nutné přiznat, že  s OBITUARY by deathmetalové scéně něco chybělo. Čerstvým zářezem v diskografii je však titul „Xecutioner’s Return“ jež zhmotňuje to nejlepší z předchozích alb Obituary a díky nové posile v podobě Ralpha Santolly (mj. ex-Iced Earth, ex-Deicide) můžete slyšet pro Obituary velmi nezvyklá ekvilibristická kytarová sóla,  řvavý vokál Johna Tardyho a samozřejmě perfektní hráčské výkony zbytku kapely v čele s již zmíněným Ralphem Santollou. OBITUARY nám navíc naživo představují poslední album „Xecutioner’s Return“ vůbec poprvé, což je tou nejlepší pozvánkou do klubu Abaton.

OBITUARY doprovodí další dvě formace. Němečtí HOLY MOSES  v čele se zpěvačkou Sabinou Classen nejsou pro české publikum žádnou neznámou, tudíž se můžeme těšit na řádnou thrashovou show, které svým typickým způsobem bude velet právě charismatická Sabina. Holy Moses vydali svou první fošnu v roce 1986 a zažít jste na ní mohli poctivé thrashové rejdy, jež na vás vkřičela, v té době velmi nezvykle, již zmíněná žena, Sabina Classen. „Finished with the Dogs“, či následné „The New Machine of Liechtenstein“, patří do základního fondu kapely a pokud jste byli u nástupu thrash metalu, jistě dáte těmto řádkům za pravdu. Před všechny překážky a úskalí se Sabina se svým souborem hravě přenáší a stále má za cíl následovat své poslání, tedy prezentovat svou hudbu naživo. Po více než 20ti letech existence to jistě zasluhuje hluboké uznání. Nová deska „Bloodbound“ by se měla v průběhu jara objevit na pultech obchodů.

Celý večer pak otevřou švédští deathmetalisté AVATAR, kteří reprezentují klasickou švédskou deathmetalovou školu metalu a přivezou nám ochutnat i materiál z novinkového alba „Schlacht“. 

Související odkazy:

Více info na infoassault@centrum.cz nebo na tel. čísle 774 22 01 83.


Zveřejněno: 02. 01. 2008
Přečteno:
3146 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář