Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

DARK ANGELS - Symphony Of Bridal Veil CD 2007, vlastní náklad

Není to zase tak dávno, kdy na stránkách Fobie pitval Johan nahrávku See You In Hell. Neuběhl ani rok a máme tu zase novinku od těchto domažlických nestorů. Je neuvěřitelné jak některé kapely dokážou být plodné. Skupina vznikla v roce 2004 a teď, na skonu roku 2007, už můžeme vyposlechnout dvě alba a jeden demosnímek. Otázka je, zde je to ku prospěchu věci, některé víno musí nejdříve dozrát, však víte jak to myslím.

Podle mého názoru Dark Angeles ještě neuzráli a i přesto odvážně tlačí do drážek jeden song za druhým, což na druhou stranu způsobuje, že kapela je ostře střežena a pokud si nechá poradit, tak se skutečně stane tím vyzrálým vínem. A proti See You In Hell si kapela skutečně vyrostla. Totiž vypustila takové ty zápory a svou laťku si nastavila tam, kde nejvíce vyskočila. Řekněme, že jestli tady někdo komentoval Naked In The Rain z předchozího alba jako jiskru, tak se nemýlil a ta jiskra skutečně zažehla. Dá se říci, že album je postavené na tom nejlepším ze See You In Hell.

Ten, kdo dělal dramaturgii alba, nás chtěl oslnit hned na začátku. Album otvírá totiž skutečná pecka pod názvem Last Firing Match, kde přímo exhibuje výkon zpěvačky Lucie. Kytary jsou sice jednoduché až těžkopádné, nicméně to vůbec neškodí ponuré náladě skladby, která se stává absolutní jedničkou na celém albu. Naproti tomu dvojka Land Full Of The Slaves příjemný dojem hluboko sráží. Jestliže jsem v předchozích řádcích naznačil něco o těžkopádných kytarách, tak zde to platí i o zpěvu, který najednou postrádá zajímavosti.

Je to jako na houpačce  Je škoda, že ponurá doomová nálada neovládá celé album i přes snahu všech interpretů. Zatímco Land …je pro mě naprosto zbytečná skladba, trojka Symphony Of Bridal Veil už si u mě kousek místa našla.Rocková balada, kterou by jsme mohli slyšet klidně někdy v sedmdesátých letech.  Do konceptu alba nenásilně zapadá, je dobře zvládnutá, Lucie je opět o třídu lepší. Jen jsem čekal na konci nějaké vyvrcholení, které se na konec nedostavilo. I tak slušný moment na desce. Následující Frozen se opět chopí ponuré nálady s dobře propracovaným dvojhlasem. Dokonce je zde slyšet i pěkná kytarová vyhrávka a ozve se poprvé na nahrávce hrubý mužský hlas.

Hudba Dark Angels je založena až příliš na Lucčiným zpěvu. Ta by si určitě pod sebe zasloužila trošku promakanější kytary. Ty jsem neobjevil ani v My Feelings, trošku živější věci s uchopitelným refrénem. Ačkoli ze zde objeví něco jako sólo a jemné oživení na klapky, pořád tomu něco chybí. Ani bicák není kdovíjaký exhibicionista a jede si pořád jen tu svojí lajnu. Nakonec i Eleonor trpí stejným komplexem, ovšem zde se opět ozývá mužský zpěv, který dodává nahrávce jako celku barevnost. See You In Hell je potom bonusovou tečkou za celkem slušným albem.

Abych se vrátil k té nedozrálosti… Podle mého názoru kapela prostě musí více zamakat na kytarách, vlastně všichni muzikanti na svých instrumentech. Chce to šťavnatější nápady, vytrhnout se z průměru. Nejde o to, aby na albu kvičela od začátku do konce sóla a bylo tam deset tělorvoucích sól na bicí, to ne. Chce to jen trošku zamyšlení se. Možná někdy chvilku počkat, než se rozhodne, že je věc hotová. Myslím, že přesně to kapela udělala po See You In Hell a výsledek byl nasnadě. Teď je třeba ten samý krok udělat ještě jednou…

Zbývá ještě dodat, že album zdobí moc pěkný obal odpovídající tématice a charakteru alba. Zvuk není světový, ale zase to není žádný skandál. Naprosto sounáleží s lepším průměrem jako hudba samotná.

Čas: 31:25

Tracklist:

  1. Last Firing Match
  2. Land Full Of Slaves
  3. Symphony Of Bridal Veil
  4. Frozen
  5. Tale About One Dream
  6. My Feelings
  7. Eleanor 
  8. See You In Hell - bonus

www.darkangelsmetal.cz 


Zveřejněno: 03. 01. 2008
Přečteno:
3673 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář